Τρίτη 16 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Μπλόκο ειρηνοδρόμων στη «νέα τάξη»

«Παγκόσμια δράση κατά της Νέας Τάξης Πραγμάτων για έναν 21ο αιώνα της ειρήνης»! Η παραπάνω θέση στην οποία κατέληξαν οι εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου των Επιτροπών Ειρήνης, δεν είναι μια απλή διατύπωση σε ένα απλό ψήφισμα. Πρόκειται για την καταγραφή μιας τεράστιας σε σημασία απόφασης που έλαβαν οι 200 εκπρόσωποι των 44 χωρών από όλες τις γωνιές του πλανήτη που συναντήθηκαν αυτές τις μέρες στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα ουσιαστικό βήμα, το οποίο αντανακλά την πρόθεση των λαών, των κινημάτων και της πρωτοπορίας τους, να συγχρωτιστούν με τις αντικειμενικές απαιτήσεις των καιρών.

Και η αντικειμενική απαίτηση της εποχής μας είναι τα λαϊκά κινήματα να οργανωθούν σε αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση ώστε να αντιπαλέψουν σε παγκόσμιο επίπεδο την «παγκοσμιοποίηση» της Νέας Τάξης, τη βαρβαρότητα των «έξυπνων» όπλων, τη «δημοκρατία» που επιβάλλει με το πιστόλι στον κρόταφο την καταλήστευση του ανθρώπινου μόχθου. Η σπουδαία αυτή απόφαση - σπουδαία διότι προσδιορίζει με ακρίβεια και τον αντίπαλο που είναι η ιμπεριαλιστική «αταξία», αλλά και το στόχο που δεν είναι παρά η συγκρότηση ενός αντιιμπεριαλιστικού μετώπου πάλης με διεθνή χαρακτηριστικά και δράση - είναι η βάση. Είναι ο θεμέλιος λίθος για να χτιστεί η λαϊκή αντεπίθεση. Ο θεμέλιος λίθος μπήκε!

Το γεγονός ότι η Αθήνα, μετά από απόφαση του Συνεδρίου, θα είναι για 4 χρόνια η έδρα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, αποτελεί τίτλο τιμής και αναγνώρισης των αγώνων του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος του ελληνικού λαού. Αγώνες που ο προσανατολισμός τους, το περιεχόμενό τους, οι μορφές εκδήλωσής τους έχουν μια σημασία που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα. Η Αθήνα των συγκλονιστικών διαδηλώσεων κατά του ΝΑΤΟ και του Κλίντον, η Ελλάδα που απαρτίζεται από ένα λαό «τρομοκράτη» κατά την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αποτελεί από προχτές την Κυριακή, το κέντρο για το συντονισμό του παγκόσμιου φιλειρηνικού κινήματος!

Ολαός μας, την ίδια μέρα που οι εκπρόσωποι των φιλειρηνικών κινημάτων από τις 4 γωνιές του πλανήτη τού ανέθεσαν αυτό τον τόσο τιμητικό, αλλά και γεμάτο ευθύνες ρόλο, απέδειξε ότι έχει τη δύναμη και το πάθος να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που θέτει στο κίνημα η «νεοταξίτικη» σταυροφορία. Το πάθος και ο όγκος των χιλιάδων συνοδοιπόρων του Γρηγόρη Λαμπράκη, που ξεκινώντας την Κυριακή από τον Τύμβο του Μαραθώνα έφτασαν στο Σύνταγμα, διαδηλώνοντας το μεγάλο «ΟΧΙ» στους πολέμους του «νέου δόγματος» και της «PAX AMERICANA», διατρανώνοντας ταυτόχρονα το μεγάλο «ΝΑΙ» υπέρ μιας ζωής και ενός κόσμου απαλλαγμένου από τις σφαγές των εκμεταλλευτών, είναι η απόδειξη. Οι χιλιάδες σύντροφοι του Λαμπράκη, έδωσαν προχτές το «παρών» στο πλευρό του λαού της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Κούβας, της Κύπρου, της Παλαιστίνης, του Κουρδιστάν.

Οελληνικός λαός έστειλε την Κυριακή ένα ακόμα μήνυμα. Ας το έχουν υπόψη τους οι βομβαρδιστές των Βαλκανίων. Είναι οι ίδιοι που μέσω της «νέας δομής» του ΝΑΤΟ και της αμερικανόπνευστης «φιλίας» μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής άρχουσας τάξης, θέτουν σε εφαρμογή από το ερχόμενο Σάββατο τη ΝΑΤΟική άσκηση «DYNAMIC MIX 2000»: Η επιβολή στην Ελλάδα του καθεστώτος της περιορισμένης εθνικής της κυριαρχίας και η μετατροπή της σε «διαμετακομιστικό» κέντρο των ταγμάτων θανάτου του ιμπεριαλισμού, θα βρεθεί - και πάλι - υπό λαϊκό κλοιό! Τα λαϊκά «μπλόκα» στήνονται! θα το αντιληφθούν, τόσο οι πεζοναύτες του ΝΑΤΟ, όσο και οι εγχώριοι πολιτικοί συνένοχοι του Κλίντον.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ