Τρίτη 16 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπέρ σωτηρίας του Πεδίου του Αρεως

Διαμαρτυρία των κατοίκων για τις παράνομες επεκτάσεις του «Πανελληνίου»

Εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για την Προστασία του Πεδίου του Αρεως, προκειμένου να κάνει γνωστό το πρόβλημα υποβάθμισης τους Αλσους και να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της Αθήνας. Η συγκέντρωση έγινε το Σάββατο το απόγευμα, στην είσοδο του Αλσους, κοντά στο άγαλμα του Κωνσταντίνου.

Η Β. Καραγιάννη , μέλος της Επιτροπής, κατήγγειλε στην ομιλία της τη συνεχή υποβάθμιση του Αλσους μέσω της αυθαίρετης επέκτασης του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, της πραγματοποίησης εμπορικών εκθέσεων και της κακής συντήρησης και φύλαξής του, αλλά και τους αρμόδιους φορείς που αδιαφορούν. «Ο μόνος σίγουρος δρόμος για τη σωτηρία του Αλσους είναι ο κοινός δρόμος του αγώνα απέναντι σε όσους μας κλέβουν έναν από τους τελευταίους χώρους πρασίνου, ησυχίας, κοινωνικής επαφής, περισυλλογής και παιχνιδιού, ένα χώρο ζωής», κατέληξε.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Αντ. Σκυλλάκος, βουλευτής του ΚΚΕ, ο Μπ. Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Λ. Αυδής επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», ο Χ. Παπαμάργαρης, νομαρχιακός σύμβουλος της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ), ο Γ. Αργυροκαστρίτης, εκπρόσωπος της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, η Α. Φιλίνη, δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Αθήνα - Πρωτεύουσα Δύναμη», ο Θ. Βουρεκάς πρόεδρος της Α` ΕΛΜΕ Αθηνών και ο Ρ. Μιλιέζ, Γάλλος συγγραφέας.

Ο Αντ. Σκυλλάκος τόνισε ότι η λογική λιτότητας που ακολουθεί το κράτος είναι ο κύριος λόγος που βρίσκεται το άλσος σε αυτή την κατάσταση. «Από τη μεριά μας - συνέχισε - θα ξαναφέρουμε το ζήτημα στο κοινοβούλιο, όπως το είχαμε ξανακάνει ενάμιση χρόνο πριν, αλλά μόνο οι δικοί σας αγώνες μπορούν να το σώσουν».

Ο Λ. Αυδής υπογράμμισε ότι κάθε λίγες μέρες εμφανίζονται πολίτες και διαμαρτύρονται για την κατάληψη ενός ελεύθερου χώρου και αυτό οφείλεται στην κυρίαρχη πολιτική αντίληψη που εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο Χ. Παπαμάργαρης στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι τώρα που η αρμοδιότητα και εποπτεία του πάρκου περιέρχεται στη Νομαρχία Αθηνών - Πειραιώς «ελπίζουμε ότι ο υπερνομάρχης Θ. Κατριβάνος θα τείνει ευήκοον ους. Εμείς - συνέχισε - ως ΝΑΣ, δεσμευόμαστε να φέρουμε το ζήτημα στη νομαρχία με την ελπίδα να κάνουμε ένα βήμα πιο μπροστά».

Οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ψήφισμα, με το οποίο ζητούν την κατεδάφιση του ΠΓΣ και αναδάσωση της καταστραμμένης περιοχής, επαρκή συντήρηση και φύλαξη του χώρου, απαγόρευση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και της εκχώρησης εμπορικών αδειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ