Τρίτη 16 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν είναι δεδομένη η κοινωνική συναίνεση!

Οκτώ περιβαλλοντικές οργανώσεις και δημοτικές κινήσεις έστειλαν ανοικτή επιστολή στη ΔΟΕ και την κυβέρνηση

Ανοικτή επιστολή στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την ελληνική κυβέρνηση έστειλαν οκτώ περιβαλλοντικές οργανώσεις και δημοτικές κινήσεις της Αττικής. Εκπρόσωποι των οργανώσεων παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου του Ζ. Ρογκ το περασμένο Σάββατο και ζήτησαν να συναντηθούν με τον ίδιο. Οι αρμόδιοι ενημέρωσαν τα μέλη των οργανώσεων ότι αυτό δεν είναι δυνατόν και τελικά συζήτησαν με στελέχη της ΔΟΕ, αλλά και της Οργανωτικής Επιτροπής του Σίδνεϊ αρμόδια σε θέματα περιβάλλοντος.

Με την επιστολή τους, οι φορείς δηλώνουν πως δε θα επιτρέψουν την καταστροφή της Αττικής με πρόφαση του Ολυμπιακούς Αγώνες και επισημαίνουν ότι «οι πρόσφατες δηλώσεις Σάμαρανκ θα οδηγήσουν την κυβέρνηση σε ένταση της αντιδημοκρατικότητας και της αδιαφάνειας, προκειμένου να υλοποιήσει τις περιβαλλοντοκτόνες επιλογές της, χωρίς να είναι καθόλου βέβαιο ότι έτσι εξασφαλίζεται η έγκαιρη αποπεράτωση των Ολυμπιακών έργων».

Οι οργανώσεις προτείνουν την υιοθέτηση εναλλακτικών χωροθετήσεων στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης, χρησιμοποίηση υπαρχουσών εγκαταστάσεων, διασπορά και περιορισμό του μεγέθους των Ολυμπιακών έργων, προώθηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. «Μπροστά στη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καλούμε την κυβέρνηση να μη θεωρήσει δεδομένη την κοινωνική συναίνεση στα περιβαλλοντοκτόνα σχέδιά της και να μην υποτιμήσει τον παράγοντα της κοινωνικής αντίδρασης». Τέλος, οι οργανώσεις δηλώνουν ότι θα οργανώσουν μαζικές κινητοποιήσεις και θα προσφύγουν στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Οι φορείς που έστειλαν την επιστολή είναι: Συντονιστική Επιτροπή για τη Διάσωση της παραλίας του Σαρωνικού, Επιτροπή για τη διάσωση του χώρου του Ιπποδρόμου, Πρωτοβουλία Πολιτών Καλλιθέας, Κίνηση Πολιτών Κηφι-SOS, Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό, Πολίτες της Αττικής, Κίνηση Πολιτών Γαλατσίου και Σύλλογος «Φίλοι του Δάσους».

Συζήτηση για το Ολυμπιακό Χωριό

Σήμερα, συνεδριάζει το ΔΣ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας για το θέμα του καταστατικού της εταιρίας «Ολυμπιακό Χωριό 2004 ΑΕ», που θα αναλάβει να κατασκευάσει το έργο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του ΔΣ έχουν ενημερωθεί πως το θέμα συζήτησης είναι η σύνταξη του καταστατικού της νέας εταιρίας. Ωστόσο, το καταστατικό της εταιρίας έχει ήδη υπογραφεί από τον πρώην υπουργό Εργασίας Μιλτ. Παπαϊωάννου και έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ στις 6 Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ