Κυριακή 23 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Αδυσώπητο τέλος των αυτοκρατοριών!

Τα τεράστια οικονομικά και άλλα σκάνδαλα, ένα μικρό μέρος των οποίων αποκαλύπτεται κατά καιρούς, κάνουν επίκαιρη τη φράση που είπε ο Αρετίνος «ο θείος», για την παρακμή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, της εποχής του. Αυτός ο ελευθερόστομος που δε δίσταζε να αποκαλεί τον άρχοντα του Κηρυναλίου «ερυθρόπρωκτο πίθηκο», έλεγε για το κατάντημα της πολιτείας του «Ρώμου και του Ρωμύλου»: «Ω, Ρώμη, πόρνη - πόλη, με πόσην ηδονή θα μου πουλιόσουνα, αν είχα το απαραίτητο χρυσάφι για να σε αγοράσω».

Οι αντιστοιχίες με τα σημερινά δεδομένα της «παγκοσμιοποίησης» της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της διαφθοράς και των σκανδάλων, παραπέμπουν σ' αυτήν την πόρνη - πολιτεία που αναδίδει τη δυσοσμία σήψης και απαιτεί έναν Αρετίνο για να την περιγράψει μ' αυτά τα πιο πάνω φαρμακερά λόγια.

Σ' αυτήν την κολυμβήθρα των ακαθαρσιών, έχουν καταντήσει την κοινωνία οι νέοι «κοκινσταδόροι» των καπιταλιστικών συμφερόντων, όπου, περιέχον και περιεχόμενο μεταμφιέζονται σ' έναν απέραντο θίασο ποικιλιών της παρακμής. Με κορυφαίο πρόσωπο, επί σκηνής, το νέο καίσαρα της υπερατλαντικής κυριαρχίας.

Ντοπαρισμένα πλήθη, αφιονισμένοι, στην κυριολεξία, άνθρωποι, οδηγούνται από τα «γκεσέμια» αυτά των διαπλεκομένων σκανδάλων, σε δρόμους χωρίς επιστροφή. Αυτά τα «γκεσέμια» είναι λύκοι αιματοπότες, διεστραμμένοι, προαγωγοί, άθλιοι δημαγωγοί, λαθρέμποροι ελπίδων, βαποράκια τεχνητών παραδείσων.

Αποτελούν εσμό αγυρτών, λερναία ύδρα των πολυπλόκαμων εξουσιαστικών κέντρων.

Αυτά τα αμαρτωλά κέντρα πρέπει να έρθουν τα πάνω - κάτω, γιατί όπως λέει ο Παλαμάς για τους λαούς του κόσμου: «Ακούστε, εγώ είμ' ο γκρεμιστής γιατί είμ' εγώ ο χτίστης. Εγώ της άρνησης πιστός κι ακριβογιός της πίστης...».


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ