Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΠΑΣΟΚ
Επιδιώκει εκλογές με μοναδικό θέμα τα ομόλογα...

Οξύνοντας τη δικομματική πόλωση και με ξεκάθαρο πολιτικό στόχο να μετατρέψει το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων της κυβέρνησης στο μοναδικό πεδίο της δικομματικής αντιπαράθεσης καθ' όλη την προεκλογική περίοδο, ο Γ. Παπανδρέου χτες από το Αγρίνιο επιτέθηκε φραστικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε τον Κ. Καραμανλή«δέσμιο των συνεργατών και των συνεργών του», ανέφερε ότι «προσπάθησε να χειραγωγήσει ακόμα και τη Δικαιοσύνη» και έκανε λόγο για «δυσοσμία και παρακμή της πολιτικής ηγεσίας της σημερινής κυβέρνησης». Με τις φραστικές κορόνες, ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να κρύψει ότι το ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται πλήρως με την πολιτική του τζογαρίσματος των χρημάτων των ασφαλισμένων στο Χρηματιστήριο και ότι επιχειρεί να αξιοποιήσει το σκάνδαλο της ΝΔ για να διεκδικήσει το ρόλο του «τιμιότερου» διαχειριστή της συνέχισης της διαχρονικής κλοπής.

Στην κατεύθυνση που χαράζει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κινούνται και τα κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η ημερομηνία των εκλογών αποφασίστηκε για να αποτραπούν αποκαλύψεις για την απερχόμενη κυβέρνηση». Ο εκπρόσωπός Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Ραγκούσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «ηγήθηκε μιας συντεταγμένης προσπάθειας συγκάλυψης», προσθέτοντας ότι σ' αυτήν την επιχείρηση «η κυβέρνηση καταρράκωσε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και των δημοκρατικών θεσμών» και ενισχύοντας τη δικομματική κόντρα προειδοποίησε τη ΝΔ «να μη διανοηθεί και άλλες ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, καθώς και στο έργο των διοικητικών αρχών που διερευνούν την υπόθεση». Ο ίδιος, σχολιάζοντας το «πόρισμα Ζορμπά» δήλωσε ότι «αποκαλύπτει ένα ζοφερό παρασκήνιο, μια εικόνα θεσμικής παρακμής γύρω από το σκάνδαλο των ομολόγων που έχει ενσκήψει πάνω από τη χώρα μας».

Το «πόρισμα Ζορμπά» έσπευσαν να σχολιάσουν και η υπεύθυνη Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Β. Παπανδρέου και ο υπεύθυνος Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Αλ. Παπαδόπουλος, αναφέροντας ότι «η διαδρομή του πορίσματος στα χέρια αναρμόδιων δικαστικών λειτουργών, αποδεικνύει την προσπάθεια να μη φτάσει στη Βουλή το πόρισμα, πράγμα το οποίο επιτεύχτηκε όχι απλώς με πρωτοβουλία του κ. Κολιοκώστα, αλλά προφανώς μέσα από ένα οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο».

Τα επιτελεία της Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκουν, με κάθε μέσο και τρόπο, να «φιλοτεχνήσουν» για το ΠΑΣΟΚ το ρόλο του κόμματος που θα αναλάβει την επομένη των εκλογών την επιχείρηση «καθαρά χέρια». Επιδιώκοντας να παραπλανήσουν τα λαϊκά στρώματα, τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθούν να ...σβήσουν το αμαρτωλό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ και να παρουσιάσουν τον Γ. Παπανδρέου σαν «πρεσβευτή» της «διαφάνειας». Οι εξελίξεις, ανέφερε χτες ο Γ. Ραγκούσης, δικαιώνουν τις θέσεις που πήρε, διαχρονικά, ο Γ. Παπανδρέου για το θέμα των ομολόγων και ισχυρίστηκε: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως αυριανός πρωθυπουργός, είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί μια ευνομούμενη πολιτεία, στην οποία θα λειτουργούν ανεπηρέαστα οι θεσμοί και θα αποδίδουν την ισονομία και την ισοπολιτεία»! Ξέχασε, προφανώς, ο Γ. Ραγκούσης ότι στην προηγούμενη λεηλασία των 3,5 δισ. ευρώ στο Χρηματιστήριο την περίοδο 1999 - 2002, ο Γ. Παπανδρέου ήταν υπουργός και μέλος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ