Παρασκευή 5 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Προς την κάλπη

Δρόμος ανηφορικός και δύσκολος στο απροσμέτρητο μέλλον. Δρόμος του Αγώνα, της Τιμής, της Αξιοπρέπειας, της Ταξικής Συνείδησης. Δρόμος χωρίς τελειωμό. Οπως δεν έχει τελειωμό η πορεία των λαών. Με το χάραμα θ' ανηφορίσεις πάλι για την κάλπη. Είναι βαρύ για σένα το τίμημα, σύντροφε, αδελφέ και φίλε, και μεγάλη η κληρονομιά που σέρνεις στο βηματισμό σου. Κοίτα μη γείρεις. Κοίτα μην καμπουριάσεις. Ισιος και στητός για το μεγάλο σου πεπρωμένο. Ασε την οργή σου να ξεχειλίσει και βάδισε σταθερά, συμπαρασύροντας και εμπνέοντας με το παράδειγμά σου και τον διπλανό σου.

Ξεθηκάρωσε στο φως τις μνήμες σου... Κύρτωσε η ραχοκοκαλιά σου από βαρυχειμωνιές αγώνων, τσακισμένος από αδικίες και κοινωνικές ανισότητες, κυνηγημένος και δαρμένος από εξουσίες εκμεταλλευτικές, με την ψυχή στο στόμα και το χαμόγελο της ελπίδας κέρδισες το δικαίωμα στη ζωή, στη δουλιά και το τραγούδι. Ενα παράθυρο ανοιχτό, ένα παράθυρο με μαντζουράνα και βασιλικό στο φως του ήλιου.

Υψωσε τώρα βροντερή φωνή και ρίξε στην κάλπη δαγκωτό το κόκκινο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Ανηφορίζοντας προς την κάλπη, ακροπατώντας σε ματωμένα πέλματα χαμένων συντρόφων και σε αγκαθωτά αχνάρια ιστορικών αναμετρήσεων και υποχρεώσεων, γέμισε με πίστη και χρέος τον εαυτό σου, ανταποκρινόμενος στο μεγάλο κάλεσμα.

Βαδίζοντας σε ανισόπεδη διάβαση, σε κακοτράχαλα αγκωνάρια, οι κομμουνιστές φορτώθηκαν σαν νέοι Ατλαντες στις πλάτες τους τη Γη και σαν άλλοι αλυσοδεμένοι Προμηθείς, αντιπαλεύοντας σκοτάδια, διοχέτευσαν τη φωτιά, το φως, την ελπίδα και την προοπτική από τις πηγές του κόσμου. Συνένοχοι, συμμέτοχοι, συνεργοί και συνοδοιπόροι, ψεύτες και υποκριτές, διαστρεβλωτές και διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Αριβίστες εξουσιαστές. Πόντιοι Πιλάτοι. Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά, πέσανε πάνω σου να σε ξεζουμίσουνε, να σε κατασπαράξουν, να σε καταπιούν.

Ανηφορίζοντας προς την κάλπη, θυμήσου τα, γραμμένα βαθιά στην πέτσα και το κορμί σου και μαύρισέ τους.

Στο βήμα που θ' ακολουθήσεις, πριν από σένα, βάδισαν κι άλλοι κι άφησαν ίχνη από πέλματα βαριά και σκονισμένα. Οσμή και λίπασμα θυσίας ζυμωμένα με αίμα. Ανηφόρισε δυναμικά, γερά κι αντρίκεια, όπως ταιριάζει σε σένα και την τάξη σου, όπως ταιριάζει σε σένα και τις παραδόσεις σου.

Βάλε δύναμη στη δύναμή σου. Βγάλε από την ψυχή σου την ιστορία και τους αγώνες σου το Κόκκινο, μην το φοβάσαι. Βγάλε από το αίμα της καρδιάς σου το Κόκκινο, μην το φοβάσαι.

Να ξεδιαλύνει και να ξεφτίσει το μαύρο, να λάμψει και να κοκκινίσει ο ορίζοντας. Ψήφισε ΚΚΕ.


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτομαγιά(2007-05-04 00:00:00.0)
Δύσκολο δρόμο διάλεξες, συνέχισε(2006-10-12 00:00:00.0)
Δάσκαλε, τι θα ψηφίσεις;(2006-09-27 00:00:00.0)
Νοικοκυραίοι...(2004-03-18 00:00:00.0)
Περάστε την κόκκινη γραμμή(2000-04-08 00:00:00.0)
Και να 'ναι κόκκινο το βόλι(1999-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ