Παρασκευή 5 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Πώς είδε ο Τύπος την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό ήταν η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, γεγονός που αποτυπώνεται και στα ρεπορτάζ αρκετών χτεσινών εφημερίδων. Εχει μια αξία να δούμε πώς «είδε» ο Τύπος τη συγκέντρωση.

Τα «ΝΕΑ» δημοσιεύουν το ρεπορτάζ στη σελίδα 24 κάτω από τον τίτλο «Ελάτε να αγωνιστούμε μαζί» με υπότιτλο: «Ανοιγμα Αλέκας Παπαρήγα σ' όλους τους αριστερούς πολίτες. Σύντροφοι και συντρόφισσες, έχουμε αγώνες αύριο, μην το ξεχνάτε... Αυτή τη φράση - σλόγκαν επέλεξε για να αρχίσει αλλά και να κλείσει την κεντρική προεκλογική της ομιλία στην Αθήνα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, καλώντας τους πολίτες να ενισχύσουν το κόμμα της στην κάλπη καταδικάζοντας τον δικομματισμό». Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα και «εικόνες» από την «εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση», καθώς και άλλα στοιχεία του ρεπορτάζ.

Η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» αναγγέλλει το θέμα στην πρώτη της σελίδα με φωτογραφία της Αλ. Παπαρήγα και τίτλο «Κρίνεται και ο ψηφοφόρος». Το αναγγελτικό παραπέμπει στη σελίδα 15 όπου το ρεπορτάζ καταλαμβάνει μία σελίδα ολόκληρη, περίπου, με υπέρτιτλο: «Εντυπωσιακή και δυναμική η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα», με τίτλο: «Παπαρήγα: Ψηφοφόρε έχεις κι εσύ ευθύνη». Το ρεπορτάζ αρχίζει με τη φράση: «Κάλεσμα σε όλους τους αριστερούς που τους "πικράναμε ή μας πίκραναν"», ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και άλλα στοιχεία του ρεπορτάζ. Ενα μονοστηλάκι, υπό τον τίτλο «Να ξαναβρεθούμε μαζί», μεταφέρει «εικόνες» της συγκέντρωσης.

Η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» φιλοξενεί ένα μάλλον φτωχό ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση στη σελίδα 5 με τον τίτλο: «Παπαρήγα: Εχουμε αγώνα αύριο, μην το ξεχνάτε». Στο θέμα διαβάζουμε μικρά αποσπάσματα από την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα.


Ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» φιλοξενεί το θέμα στη σελίδα 13 υπό τον τίτλο «ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Κάλεσε τους ψηφοφόρους να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ - "Μην πιστεύετε πλέον το ΠΑΣΟΚ"». Στο κείμενο που ακολουθεί διαβάζουμε αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο «ΕΘΝΟΣ» και τη σελίδα 21 βρίσκουμε το ρεπορτάζ της συγκέντρωσης υπό τον τίτλο: «Γυρίστε τους την πλάτη - Η Αλ. Παπαρήγα κάλεσε και πάλι τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να ενισχύσουν το κόμμα της έναντι στον "δεξιό δικομματισμό" του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Κριτική και στον Συνασπισμό». Ακολουθούν αποσπάσματα της κεντρικής ομιλίας.

Στη σελίδα 7 της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» το σχετικό ρεπορτάζ φέρει τον τίτλο «"Εχουμε αγώνες αύριο..." τόνισε στην κεντρική ομιλία της η κυρία Παπαρήγα». Στον πρόλογο του θέματος διαβάζουμε: «Μια συγκέντρωση η οποία είχε δυναμισμό και παλμό, όπως άλλωστε "υπαγορεύουν" οι κομματικές παραδόσεις του ΚΚΕ, ενώ οι διοργανωτές δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους από τη συμμετοχή του κόσμου. Οι συγκεντρωμένοι καταλάμβαναν την οδό Πατησίων περίπου από το Πολυτεχνείο ως τον ΟΤΕ και την Αλεξάνδρας από το κτίριο της ΓΣΕΕ ως το ύψος της οδού Ζαΐμη. Σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα δεν υπήρχαν ούτε ψηφιακές γιγαντοοθόνες ούτε βεγγαλικά ούτε καπνογόνα, αλλά πολλά πανό και χιλιάδες κόκκινες σημαίες». Το ρεπορτάζ περιλαμβάνει αποσπάσματα από την κεντρική ομιλία και άλλα στοιχεία της συγκέντρωσης.


Η «ΑΥΓΗ» δημοσιεύει το ρεπορτάζ της συγκέντρωσης στη σελίδα 3 και ανακαλύπτει στον τίτλο πως «Η Παπαρήγα ξεχνάει τον δικομματισμό και συκοφαντεί τον Συνασπισμό». Το θέμα όπως προϊδεάζει και ο τίτλος του αρχίζει με τον ισχυρισμό: «Εμμένει ο Περισσός στον εμφύλιο με τα άλλα κόμματα της αριστεράς, προσφέροντας αντικειμενικά αρωγή στον δικομματισμό».

Στον «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ» του Μήτση, στη σελίδα 8, κάτω από τον τίτλο «Κρίνεται και ο ψηφοφόρος» παρατίθενται μικρά αποσπάσματα από την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα.

Στη «ΒΡΑΔΥΝΗ», στη σελίδα 12, ένα μονόστηλο αφιερωμένο στη συγκέντρωση του ΚΚΕ, υπό τον τίτλο «Αλ. Παπαρήγα: "Γροθιά" στον δικομματισμό η ψήφος στο ΚΚΕ», το οποίο περιλαμβάνει κάποια αποσπάσματα της κεντρικής ομιλίας.

Στον «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ» του Ρίζου στη σελίδα 7 διαβάζουμε «ΚΚΕ: Γυρίστε την πλάτη στον δικομματισμό» και ελάχιστα από την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα.

Στη «ΧΩΡΑ», στη σελίδα 7, φιλοξενείται ένα μονόστηλο με τίτλο «Κάλεσμα για ψήφο στο ΚΚΕ» και ορισμένα αποσπάσματα από την κεντρική ομιλία.

Η «ΝΙΚΗ» είναι η δεύτερη εφημερίδα που φιλοξενεί το θέμα στην πρώτη της σελίδα. Στο αναγγελτικό σημειώνεται: «Παπαρήγα: Αγωνιστικό κάλεσμα κατά του δικομματισμού» και στη σελίδα 5 στο κυρίως θέμα φιλοξενούνται αποσπάσματα από την κεντρική ομιλία. Το θέμα «ντύνεται» με φωτογραφία η οποία φέρει λεζάντα: «Κάλεσμα σε όλους τους αγωνιστές από την Αλέκα Παπαρήγα».

Οσο κι αν ψάξαμε στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» δεν εντοπίσαμε ούτε μια λέξη για τη συγκέντρωση. Το ίδιο και στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ