Παρασκευή 5 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΦΛΩΡΑ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗ
Ψήφος στο ΚΚΕ δύναμη στους εργαζόμενους

Από την Φλώρα Νικολιδάκη, πρώην μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

«Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Αισθάνομαι την ανάγκη μετά από πολλή σκέψη και συστηματική παρακολούθηση των εξελίξεων τα τελευταία χρόνια, να πάρω θέση δημόσια για τις εκλογές της 7ης Μαρτίου. Συμφωνώ με τις εκτιμήσεις σας σχετικά με τις αλλαγές που έχουν γίνει και αφορούν τη θέση της χώρας μας στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

Επίσης, συμφωνώ με τις εκτιμήσεις σας για τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται για το λαϊκό κίνημα στις συνθήκες της παγκοσμιοποίησης, αλλά και τις επιπτώσεις που έχουν για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού οι εσωτερικές διαμάχες των υπερεθνικών κέντρων του κεφαλαίου, που εκφράζονται με συγκεκριμένο τρόπο και στις ελληνικές εκλογές.

Νομίζω ότι αν κάποιος αναρωτηθεί σήμερα τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει με την ψήφο του την Κυριακή, η απάντηση για την επιλογή του ΚΚΕ βοηθάει τη δύναμη των εργαζομένων, την αντίσταση των πολιτών σε νόμους και κανόνες που καταργούν ή φαλκιδεύουν δημοκρατικά δικαιώματα και αναγκάζει τα κέντρα εξουσίας να παίρνουν υπόψη τους το γεγονός ότι ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό Ελλήνων και Ελληνίδων έχει τελείως διαφορετική άποψη για τη σημερινή πραγματικότητα.

Επίσης, επειδή για πολλά χρόνια υπηρέτησα το ΚΚΕ από ανώτερες καθοδηγητικές θέσεις, θα ήθελα να διαχωρίσω τη θέση μου από οποιαδήποτε προσπάθεια απαξίωσης του ρόλου του ΚΚΕ στην ιστορία της χώρας μας και της μείωσης της σημασίας της ύπαρξής του στις σημερινές συνθήκες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ