Παρασκευή 5 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ...«Ενα κακόγουστο φυλλάδιο, με υβριστικό περιεχόμενο κατά του Γ. Παπανδρέου - προς το παρόν αγνώστου κατασκευαστού - έβαλε φωτιά χθες στο προεκλογικό σκηνικό, καθώς η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Αννα Διαμαντοπούλου, απέδωσε ευθέως στη ΝΔ τη διακίνησή του και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό προς απόδειξη των ισχυρισμών της. Η ΝΔ, διά του Θ. Ρουσόπουλου, αρνήθηκε την εμπλοκή της και χαρακτήρισε την υπόθεση "προβοκάτσια" εις βάρος της. Μέσα σε λίγες ώρες το θέμα επικάλυψε τη λοιπή πολιτική επικαιρότητα και στις οξύτατες αντιπαραθέσεις οι οποίες ακολούθησαν κυριάρχησαν οι καταγγελίες των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για επιστροφή σε μεθόδους του παρελθόντος» («ΒΗΜΑ»).

ΑΠΟ ΑΜΒΩΝΟΣ...«Φυλλάδιο ακροδεξιού και μισαλλόδοξου περιεχομένου κατά του Γ. Παπανδρέου προωθούσαν στους ναούς της χώρας "άγνωστοι", τους οποίους το ΠΑΣΟΚ χρεώνει στη ΝΔ. Στόχος, προφανώς, να αξιοποιηθεί από παραλήπτες ιερείς για αναμετάδοση από άμβωνος. Η ΝΔ μίλησε για προβοκάτσια, το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε μήνυση κατ' αγνώστων, η Εκκλησία δήλωσε αμέτοχη. Ομως ο εκπρόσωπος Τύπου του κ. Χριστόδουλου σε άρθρο του και ο οικονομικός διευθυντής της Εκκλησίας, άλλοτε βουλευτής της ΝΔ, Κ. Πυλαρινός, σε έκθεσή του, ασκούν οξεία κριτική στον Γ. Παπανδρέου και στο έργο της κυβέρνησης» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΓΚΡΙΖΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ...«Απειλούμενο, υπό το φάσμα της ήττας, δύο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, το ΠΑΣΟΚ στρέφει την αναμέτρηση σε γκρίζες περιοχές. Αγνοώντας τον μετριοπαθή και ήπιο προεκλογικό αγώνα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, επιλέγει την παραχάραξη, τη διαστρέβλωση και την ύψωση αντιδεξιάς ρητορικής, ελπίζοντας να συσπειρώσει τους δύσπιστους ψηφοφόρους του 2000. Χθες ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του κυβερνώντος κόμματος ανέδειξε ένα άγνωστης προέλευσης "συκοφαντικό", σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, φυλλάδιο για τον Γ. Παπανδρέου, το οποίο υποτίθεται διακινήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία... Ενεργώντας κατά τρόπο καθεστωτικό, δε δίστασε να χρησιμοποιήσει μηχανισμούς και μεθόδους καταδικασμένους στη συνείδηση των πολιτών, παραπέμποντας σε ένα σκοτεινό μέλλον, που ουδόλως ταιριάζει με τη Δημοκρατία, την οποία διακηρύσσει και επαγγέλλεται» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ