Παρασκευή 5 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΣΑΜΟΣ
Με ενθουσιασμό στη μάχη του ψηφοδελτίου

Μαζική και ενθουσιώδης ήταν η συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας και πολιτικής προέλευσης στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Βαθύ της Σάμου.

Στη συγκέντρωση, που άνοιξε ο Γραμματέας της ΝΕ Σάμου του Κόμματος Νίκος Σορόκος, χαιρέτισε ο υποψήφιος βουλευτής Αντώνης Μαλαγάρης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το ΚΚΕ καταθέτει στο λαό μια άλλη πολιτική πρόταση όπου στο κέντρο της είναι η εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και των συμφερόντων της χώρας μας, όπου ο πλούτος που παράγεται από τους εργαζόμενους θα είναι δικός τους πλούτος και δε θα πηγαίνει στα χέρια λίγων πλουτοκρατών.

Η εφαρμογή, όμως, αυτής της πολιτικής προϋποθέτει - συνέχισε - την αφύπνιση και την ενεργό συμμετοχή του λαϊκού κινήματος. Ο Α. Μαλαγάρης κάλεσε σε καταδίκη του δικομματισμού και υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ και στο Νομό Σάμου.

Η Μαρία Λαμπρινού, μέλος της ΚΕ, στην ομιλία της τόνισε ότι η πολιτική τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, που διαφέρει μόνο στον τίτλο, καμιά σχέση δεν έχει με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Και ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου - είπε - υποσχέθηκαν ίδιες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο ακόμη μεγαλύτερη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, χτύπημα του συνδικαλιστικού και του λαϊκού κινήματος.


Η ομιλήτρια κάλεσε το λαό της Σάμου να εγκαταλείψει τα δύο κόμματα, να αντισταθεί σε διλήμματα και εκβιασμούς και να ψηφίσει ΚΚΕ.

Σχολιάζοντας τη θέση του ΣΥΝ τόνισε ότι δεν μπορεί να 'σαι και με τα μονοπώλια και με το λαό, και χαρακτήρισε την πολιτική του πρόταση «πρόταση λάστιχο», που μπορεί να χωρέσουν όσοι δε θέλουν δεσμεύσεις παρά μόνο ωραία λόγια.

Το ΚΚΕ - υπογράμμισε - θέλει να έχει δεσμεύσεις απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Η πρότασή μας δοκιμάζεται καθημερινά, απαντά στο σήμερα, δίνει προοπτική για το αύριο. Είναι πρόταση συμμαχίας, όχι ευκαιριακής και εκλογικίστικης, μιας χρήσης, αλλά πρόταση στρατηγικής που βασίζεται στην κοινή δράση, στην κοινότητα συμφερόντων μιας μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας.

Κλείνοντας η Μ. Λαμπρινού, αφού διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ δίνει την εκλογική μάχη, όπως ξέρει να δίνει τις μάχες και θα τη συνεχίσει και μετά τις 8 του Μάρτη, κάλεσε τους εργαζόμενους να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες.

Τους κάλεσε, να αγνοήσουν τις πλειοδοσίες ψεύτικων υποσχέσεων, να κάνουν το βήμα καταδίκης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να συμμαχήσουν με το ΚΚΕ στους αγώνες και την κάλπη.

Με ενθουσιασμό και πολλά χειροκροτήματα έγινε δεκτή στο τέλος της εκδήλωσης η έκκληση του γραμματέα της ΝΕ να μη χαθεί ούτε λεπτό στη μάχη του ψηφοδελτίου, για να ενισχυθεί το ποσοστό του Κόμματος στο Νομό και να διατηρηθεί το υψηλότερο σ' όλη την Ελλάδα, όπως είναι χρόνια τώρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ