Παρασκευή 5 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Γιατί συμπορεύομαι με το ΚΚΕ

Εχουν περάσει ήδη δέκα χρόνια από την οριστική μου αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που όπως και άλλους τους άντρωσε στα χρόνια της μεταπολίτευσης με οράματα και σύμβολα διαχρονικά και πανανθρώπινα.

Ο σοσιαλισμός, η εθνική ανεξαρτησία και η λαϊκή κυριαρχία ήταν η φλόγα που άναψε στις καρδιές μας για να αλλάξουμε τον κόσμο. Ο χρόνος, η εξουσία, η αλαζονεία της ηγεσίας του όμως ήθελαν να μας αποδείξουν ότι τα οράματα είναι σαν τα όνειρα που ελάχιστες φορές μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Ετσι, χρησιμοποιώντας τη λέξη της επικαιρότητας, μετεξελίχθηκε σε κόμμα συντηρητικό, με άκρως αντιλαϊκό προσανατολισμό στην πολιτική του, προσφερόμενο να υπηρετήσει τον παγκοσμιοποιημένο ιμπεριαλιστή - δυνάστη των λαών (ΗΠΑ) και να προσφέρει με την αριστερή διγλωσσία του την πλήρη υποταγή του μεγάλου ριζοσπαστικοποιημένου λαϊκού κινήματος στα παλιά και νέα (υπό κατασκευή) τζάκια του πλούτου.

Πολλοί σύντροφοί μου ή αυτοεξορίστηκαν όπως εγώ, παραμένοντας για ένα χρονικό διάστημα στο περιθώριο της οργανωμένης ταξικής πάλης ή ασυνείδητα περίμεναν ότι κάτι θα αλλάξει. Και, βέβαια, στην εκσυγχρονιστική Ελλάδα του σήμερα όλα αλλάζουν σε βάρος του μόχθου και της εργασίας του Ελληνα εργαζόμενου, ο οποίος δέχτηκε την τελευταία δεκαετία στο σύνολό του την πιο βάρβαρη, δεξιά, συντηρητική πολιτική, ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, απολύσεις, ανεργία, εμπορευματοποίηση υγείας - παιδείας, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων - κατακτήσεων.

Τα τελευταία χρόνια, συμμετέχοντας αφ' ενός στο ΠΑΜΕ και αφ' ετέρου δεχόμενος την τιμητική πρόσκληση του ΚΚΕ να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας ως υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές στις 7 Μάρτη 2004, δίνω και εγώ τον δικό μου αγώνα ενάντια

- στη λεγόμενη «Νέα Τάξη Πραγμάτων»

- στο δικομματισμό

- στην προσπάθεια εξαφάνισης κάθε συνειδητής αριστερής έκφρασης.

Παλεύοντας με τους κομμουνιστές για την προάσπιση και διεύρυνση των λαϊκών κατακτήσεων, για τη λαϊκή κυριαρχία, την εθνική ανεξαρτησία, την αυτοδιάθεση των λαών της Γης, για το μέλλον των παιδιών μας, καλώ όλους τους πρώην συντρόφους μου να γυρίσουν τις πλάτες στο νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ, να ενισχύσουν το αντιιμπεριαλιστικό αντικαπιταλιστικό μέτωπο και να υπερψηφίσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.


Του
Γιώργου ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ*
*Ο Γιώργος Πετρόπουλος, νοσηλευτής, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αγιος Αντρέας», υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Αχαΐα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γιατί με το ΚΚΕ;(2023-06-17 00:00:00.0)
Θάνατος αγωνιστή(2005-07-21 00:00:00.0)
Δήλωση του Τάκη Βαμβακίδη(2004-02-20 00:00:00.0)
Ολοκληρωμένος κομμουνιστής - καθοδηγητής(2003-02-08 00:00:00.0)
Στους συντρόφους του κόσμου(2001-12-09 00:00:00.0)
Το τελευταίο γράμμα(1997-06-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ