Πέμπτη 16 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με το ΚΚΕ για δημόσια δωρεάν Υγεία

Στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων περιόδευσε,  χτες , ο Ορέστης Κολοζώφ

Aπό τη χτεσινή περιοδεία του Ορέστη Κολοζώφ, υποψήφιου βουλευτή Β` Αθήνας του ΚΚΕ, στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων
Aπό τη χτεσινή περιοδεία του Ορέστη Κολοζώφ, υποψήφιου βουλευτή Β` Αθήνας του ΚΚΕ, στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων
Τη βαθμιαία και συστηματική ιδιωτικοποίηση του συστήματος δημόσιας Υγείας μέσω των περικοπών στο προσωπικό και των απαραίτητων κονδυλίων, κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας του Ορέστη Κολοζώφ, υποψήφιου βουλευτή Β` Αθήνας του ΚΚΕ, στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων (ΕΙΑΑ) και σε τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Αναργύρων που συστεγάζεται στο χώρο ύστερα από το σεισμό.

Ο Ν. Τασιόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων στο ΕΙΑΑ, επισήμανε την τεράστια έλλειψη του προσωπικού και υποδομής για την κάλυψη των αναγκών που είναι εμφανή «αν αναλογιστεί κανείς ότι σε όλη την Ελλάδα διαθέτουμε μόνο 200 κλίνες τη στιγμή που έχουμε 30.000 εγκεφαλικά και άλλους 30.000 τραυματίες από ατυχήματα κάθε χρόνο. Αυτή τη στιγμή περίπου 270 οργανικές θέσεις είναι κενές». Επίσης στον τομέα της φυσιατρικής, οι εργαζόμενοι υπογράμμισαν ότι η στασιμότητα που υπάρχει οφείλεται στην απόφαση που έχει ληφθεί επί υπουργίας Κ. Γείτονα το 1997, που δίνει τη δυνατότητα στα μεγάλα νοσοκομεία να κάνουν συμβάσεις με ιδιωτικά κέντα αποκατάστασης τα οποία θα λειτουργούν ως δορυφόροι τους, γεγονός που δείχνει καθαρά τη συστηματική ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας.

Ο Ορ. Κολοζώφ, αναλύοντας τα αίτια της υποβάθμισης, τόνισε ότι «εντάσσεται μέσα στο γενικότερο προσανατολισμό αποδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα. Με βάση τις επιλογές της ΕΕ έχει αποφασιστεί να μη δοθούνε πόροι για την κοινωνική πολιτική με στόχο το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών στον ιδιωτικό τομέα. Αυτή η αντίληψη μετράει τα πάντα στη βάση του οικονομικού κόστους ή κέρδους. Υπάρχει συστηματική αποδιάρθρωση της δημόσιας Υγείας στη χώρα μας από τη στιγμή που εναρμονίστηκε η πολιτική μας με αυτήν της ΕΕ. Επιπλέον η διαδικασία ιδιωτικοποίησης θα έχει άμεσες επιπτώσεις και στις εργασιακές σχέσεις έτσι ώστε να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των ιδιωτών. Επομένως το ζήτημα είναι πολιτικό και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Εμείς ως ΚΚΕ θεωρούμε ότι πρέπει ο κόσμος να συνειδητοποιήσει ότι η ΟΝΕ δεν είναι μονόδρομος όπως ισχυρίζονται και ότι υπάρχει εναλλακτική πολιτική πρόταση. Ομως αυτό προϋποθέτει τη δημιουργία ενός συλλογικού πολιτικού υποκειμένου - εμείς το ονομάζουμε Μέτωπο - που θα βάλει φραγμό στις σημερινές πολιτικές επιλογές. Γι' αυτό - συνέχισε - θα πρέπει τα δύο μεγάλα κόμματα που στηρίζουν αυτή την πολιτική ξεπουλήματος του δημόσιου τομέα, να βγούνε από τις εκλογές τραυματισμένα και παράλληλα να ενισχυθεί το ΚΚΕ στη βάση της προοπτικής συγκρότησης του Λαϊκού Μετώπου ώστε να τους αναγκάσουμε να ξανασκεφτούν τις επιλογές τους και να διεκδικήσουμε την ανατροπή αυτής της κατάστασης ακόμα και στο πολιτικό επίπεδο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ