Πέμπτη 16 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Από «τα δεξιά» και στον Μαρίνο!

Παπαγεωργίου Βασίλης

Εγινε και αυτό! Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαντωνίου... κατατρόπωσε από «τα δεξιά», όχι το οποιοδήποτε στέλεχος της ΝΔ, αλλά τη «συνείδηση» της πιο δεξιάς πολιτικής σ' αυτό τον τόπο, τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Μαρίνο αυτοπροσώπως! Προσκαλεσμένοι σε εκπομπή του «Αλφα» ήταν προχτές το βράδυ οι δυο πολιτικοί και εκεί που ο Γ. Μαρίνος πήγε να βγει «από πάνω», ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση των ιδιωτικοποιήσεων, τον πήρε «σβάρνα» ο Παπαντωνίου, γιατί - λέει - ο Κ. Καραμανλής προβαίνει σε παροχολογία προς αγρότες, συνταξιούχους και «άλλες συμπαθείς τάξεις», υπονομεύοντας έτσι τη σταθερή πορεία της χώρας προς την ΟΝΕ..! Και εκεί είναι που άγγιξε την πιο ευαίσθητη... χορδή του Γ. Μαρίνου, ο οποίος αντί να υπερασπιστεί τον πρόεδρο του κόμματος με το οποίο εξελέγη, απέδωσε τα... ίσα, σημειώνοντας ότι το ίδιο κάνει και ο Κ. Σημίτης, επαναλαμβάνοντας τα όσα τάζει ο Καραμανλής...

Σαν να λέμε «μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια», αφού ξέρουν καλύτερα από τον καθένα ότι ο συναγωνισμός... παροχών γίνεται απλώς για προεκλογική κατανάλωση και για το ποιος θα ρίξει περισσότερη στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων.

Ο αγρότης που ... χαμογελά

Γιατί χαίρεται ο αγρότης και χαμογελάει, πατέρα; Μα, γιατί θα αγοράσει αγροτικά προμέτοχα, παιδί μου!

Αυτός ο διάλογος (που παραπέμπει στις αλήστου μνήμες του παρελθόντος) θα μπορούσε να είχε τυπωθεί στο προεκλογικό φυλλάδιο του υπουργείου Οικονομικών και της Αγροτικής Τράπεζας, στο οποίο διαφημίζονται τα αγρομέτοχα. Οι εμπνευστές της επικοινωνιακής πολιτικής, λοιπόν, παρουσιάζουν σε ένα καταπράσινο βουκολικό τοπίο, ένα χαμογελαστό νέο αγρότη. Στο πάνω μέρος του φυλλαδίου αναγράφεται «ΑΓΡΟΜΕΤΟΧΑ επένδυση του αγρότη και όλων μας» και από κάτω συντονιστές έκδοσης Εθνική Τράπεζα, Eurobank, BNP PARIBAS.

Οπως θα καταλάβατε, η κυβέρνηση και οι τράπεζες διαφημίζουν το ξεπούλημα της ΑΤΕ μέσω των «αγρομετόχων» και φυσικά όλο το εγχείρημα συνιστά μαύρη προπαγάνδα. Οχι μόνο ξεκληρίζουν τους αγρότες, αλλά τους παρουσιάζουν και χαρούμενους.

Αυτό και αν είναι μακάβριο.

Προπαντός ... αξιοπιστία

«Οι σοβαροί πολιτικοί, οι υπεύθυνοι άνθρωποι, αυτοί που αντλούν τη δύναμή τους από τους εργαζόμενους και το λαό, δεν μπορεί παρά να είναι αξιόπιστοι»... Τάδε έφη ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Γ. Κουτσούκος και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει συνεπέστατος και με κάθε σοβαρότητα το δρόμο της αναξιοπιστίας, που τόσα χρόνια βαδίζει...

Πόσα «ναι» θα μετρήσουμε;

«Το πρώτο "ναι" από την Ευρώπη», πήρε η επίσημη αίτηση της Ελλάδας για την ένταξή της στην ΟΝΕ, σύμφωνα με τον τίτλο του πρώτου θέματος του προχτεσινού «Βήματος». Το... πρώτο «ναι» το εισέπραξε βεβαίως από τους ομολόγους του ο Γ. Παπαντωνίου, ο όποιος και υποσχέθηκε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει και στη μετα-ΟΝΕ εποχή να «βελτιώνει τις επιδόσεις της».

Το υπονοούμενο της δέσμευσης Παπαντωνίου σαφώς και το «πιάσαμε», αλλά εκείνο που αναρωτιόμαστε είναι πόσα ακόμα πρώτα, δεύτερα κλπ. «ναι» θα ακούσουμε από τους εταίρους... της ΕΕ μέχρι να φτάσουμε στις κάλπες. Οσοι είναι οι υπουργοί ή όσες είναι οι μέρες που απόμειναν μέχρι τις 9 Απρίλη;

Τι λένε τώρα;

Για δεκαετίες ολόκληρες, πριν το 1990, συχνά-πυκνά τα δυτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατάγγελλαν την «ψυχροπολεμική» τακτική της Σοβιετικής Ενωσης, υποβρύχια της οποίας παραβίαζαν - όπως ισχυρίζονταν - τα χωρικά ύδατα της «ουδέτερης» Σουηδίας. Οι τότε κυβερνήσεις της Σουηδίας (σοσιαλδημοκράτες), αλλά και ΝΑΤΟικοί παράγοντες, βεβαίωναν του λόγου το αληθές και διοχέτευαν διάφορα... στοιχεία στους δημοσιογράφους.

Τώρα, λοιπόν, ο Κ. Ουαϊνμπέργκερ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στη σουηδική τηλεόραση, ότι το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με τη σουηδική κυβέρνηση των σοσιαλδημοκρατών, «άφηναν» τα ΝΑΤΟικά και αμερικανικά υποβρύχια να μπαίνουν «παράνομα» στα σουηδικά χωρικά ύδατα, για να δοκιμάζουν - όπως είπε - την ετοιμότητα των Σουηδών, σε περίπτωση, που οι Σοβιετικοί θα προσπαθούσαν να κάνουν το ίδιο.

Εμείς, απλώς, να θυμίσουμε, πως όταν ο «Ρ» κατάγγελλε τις δήθεν σοβιετικές παραβιάσεις ως προβοκάτσιες, οι περισσότεροι χαμογελούσαν ειρωνικά και αρκετοί έβρισκαν την ευκαιρία να επαναλάβουν τα περί «οργάνου της Μόσχας». Τώρα τι λένε..;


ΣΕΛ.  20   -   21

Παπαγεωργίου Βασίλης

Πώς το λέει εκείνο το χαριτωμένο η ΝΔ, που θα μπορούσε να είναι και το πιο σύντομο ανέκδοτο; Ιδιωτικά ΑΕΙ «μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα»!!!

Τα χρηματιστηριακά...

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι... συνορεύουμε με την Αλβανία, το γνωρίζουν εκεί στο Σημιτέικο; Εννοούμε ότι όπου να 'ναι οι «μικροεπενδυτές» θα πιάσουν τα... Καλάσνικοφ!

Τις θυμούνται άραγε τις περίφημες «πυραμίδες» της Αλβανίας ή περιμένουν να γίνει κι εδώ το ανάλογο... «ριμέικ», για να το εμπεδώσουν;

Χτες, το κάνανε και λίγο... θρίλερ, το «κόλπο» εκεί στη Σοφοκλέους. Επεφτε ο δείκτης, έπεφτε και τελικά επανήλθε προς τα πάνω.

Του έδωσαν κάτι σαν... χρηματιστηριακό Βιάγκρα. Ποιος, τι και γιατί... τρέχα γύρευε φυσικά

Πλην, όμως και η κυβέρνηση έβαλε το χεράκι της και αυτοί που κερδοσκόπησαν από την όλη υπόθεση.

Υπήρξαν κι εκείνοι που συσχέτισαν τη χτεσινή άνοδο με την ομιλία του Κώστα Σημίτη! Αμα είναι έτσι, βρε παιδί μου, να κάνει ο άνθρωπος μια ομιλία κάθε μέρα να βγάλουν και οι χρηματιστές κανένα φράγκο.

ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ αναφέραμε τον πρωθυπουργό, οφείλουμε να τον συγχαρούμε για την ευαισθησία που έδειξε στο θέμα των ναρκωτικών και μας δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης θα είναι η πρόληψη!

Μόνο που παρέλειψε -κι ήταν επικοινωνιακό λάθος- να συμπληρώσει την εμφάνισή του με μια... επιστημονική προσέγγιση του θέματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, σχετικά με την απελευθέρωση της ινδικής κάνναβης.

Ισως αν... μοίραζαν και από λίγο μετά στους παρευρισκόμενους και γινόταν μια... εποικοδομητική συζήτηση για το θέμα στους κόλπους του Κινήματος, θα μπορούσε να βρεθούν και ριζικότερες λύσεις.

Οσο γι' αυτά που είπε περί φτώχειας και ανεργίας, τα έχουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ξανακούσει και το κυριότερο τα έχουμε γευτεί πολλές φορές, κατά τη διάρκεια της πολυετίας, που μας κυβερνήσανε...

Τέλος πάντων, από υποσχέσεις και «θα», ούτε κανένας χόρτασε, αλλά ούτε και χρεοκόπησε... Φαίνεται, πως ο Σημίτης, το γνωρίζει από πρώτο χέρι...

Εκλογές και ... ΠΑΣΟΚική «δημοσιογραφία»

Τον περασμένο Δεκέμβρη είχε δοθεί το πρώτο δείγμα προπαγανδιστικής εξαχρείωσης του ΠΑΣΟΚ. Ηταν τότε που γνωστά «παπαγαλάκια» του Μαξίμου άφηναν υπονοούμενα για τη συζυγική ζωή των αντιπάλων του πρωθυπουργού. Φυσικά, εξέπεμπαν τις αθλιότητές τους από τα δημοσιογραφικά μικρόφωνα, που τους έχουν παραχωρηθεί ακριβώς γι' αυτή τη δουλιά. Οταν λίγο αργότερα η ροζ «κιτρινίλα» απείλησε να συμπαρασύρει στη δίνη της και το ΠΑΣΟΚ, οι ίδιοι ήταν που πρωτοστάτησαν σε κηρύγματα «ήθους» και «ευπρέπειας»...

Τα «παπαγαλάκια», στα οποία αναφερόμαστε, είναι της γνωστής εκείνης συνομοταξίας που έβγαινε σε εφημερίδες και άλλα ΜΜΕ - όταν ο κ. Σημίτης υπέγραφε τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ και έδινε «ελευθέρας» στους Αμερικανούς πεζοναύτες να διέρχονται από το ελληνικό έδαφος - για να καλεί τον ελληνικό λαό να ζητήσει «συγνώμη» (!) από το ΝΑΤΟ επειδή δε χειροκροτούσε το έγκλημα, όπως, αντίθετα, έκανε η ελληνική κυβέρνηση. Τώρα που μέχρι και οι «Τάιμς» ομολογούν ότι ο «UCK» είναι δημιούργημα της CIA, τα «παπαγαλάκια» σιωπούν. Στο μεταξύ, το ελληνικό έδαφος (ξανά)διατίθεται για να περάσουν κι άλλοι «Ράμπο» με κατεύθυνση το Κοσσυφοπέδιο, όπου ήδη ετοιμάζεται ο δεύτερος γύρος της θηριωδίας. Τα «παπαγαλάκια» σιωπούν.

Από πέρσι το καλοκαίρι, που το Χρηματιστήριο «φούντωσε», τα ίδια «παπαγαλάκια» εξυμνούσαν την κυβέρνηση για το... επίτευγμά της. Είχαν μετατραπεί σε καθημερινούς τελάληδες της «φούσκας». Εσπρωχναν κόσμο και κοσμάκη στη Σοφοκλέους. Τώρα που έπαιξαν το παιχνίδι της κυβέρνησης, αλλά η «φούσκα» έσκασε (ατυχώς γι' αυτούς νωρίτερα απ' ό,τι περίμεναν), τα «παπαγαλάκια» βγαίνουν και μιλούν για «αθώα» κυβέρνηση και για «δολιοφθορά». Φυσικά, δεν εννοούν τους εαυτούς τους, αφού αυτοί υπήρξαν και θα συνεχίσουν να είναι οι πρώτοι και καλύτεροι «δολιοφθορείς» των γδαρμένων της Σοφοκλέους.

Ομως, σε προεκλογική περίοδο είμαστε και πώς θα μπορούσαν, αλήθεια, να σταματήσουν τα... μαθήματα δημοσιογραφίας (!) από τα «παπαγαλάκια». Στο «Βήμα» της Κυριακής, προχτές, είχαμε ένα λαμπρό δείγμα του είδους. Θαυμάστε: «Στην Αθήνα έχουν γίνει πράγματι μεγάλα έργα, αλλά αρκεί μια διαδήλωση 50 ανθρώπων στο κέντρο για να μπλοκάρει η πόλη προκαλώντας απίστευτη ταλαιπωρία στους Αθηναίους... Ως πότε θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση;», ήταν το ερώτημα προς τον πρωθυπουργό, όπως ακριβώς τέθηκε από τον... εξαγριωμένο - έναντι των λαϊκών κινητοποιήσεων! - «εκπρόσωπο» του Τύπου. Ο Κ. Σημίτης, αφού επαινεί τον «εκπρόσωπο» για το ερώτημα, ακολούθως δίνει μια απάντηση του τύπου «ναι, έχετε δίκιο κλπ.», αλλά και πάλι αυτός ο δημοσιογραφικός ογκόλιθος παραμένει ανικανοποίητος και επανέρχεται με το εξής... ερώτημα: «Δεν αρκεί κανείς να συμφωνεί με τη διαπίστωση, χρειάζονται και μέτρα κ. Σημίτη»!!!

Χρειάζεται να κάνουμε κάποιο περαιτέρω σχόλιο για το δημοσιογραφικό «ανάστημα» ορισμένων; Καλύτερα όχι. Ας τους αφήσουμε να συνεχίσουν να διδάσκουν «δεοντολογία» και αυτοί και - κυρίως - τα αφεντικά τους.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Οταν μιλά η Κομισιόν...

Γρηγοριάδης Κώστας

Εκεί που πάνε να τα μαζέψουν, προεκλογικώς, γύρω από το ασφαλιστικό ο Σημίτης και ο Παπαϊωάννου, έρχεται η Κομισιόν και στην έκθεσή της σχετικά με την πορεία της οικονομίας μας, τους τα κάνει μπάχαλο. Υπενθυμίζει, λοιπόν, η Κομισιόν ότι ακόμα αναμένει την οριστικοποίηση της εξαγγελθείσης από το 1998 στρατηγικής μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος (υπενθυμίζουμε ότι τότε είχε δει το φως της δημοσιότητας η διαβόητη έκθεση Σπράου)... Σημειώνει ακόμα ότι στο πλαίσιο αυτής της μεταρρύθμισης μπορεί να συμπεριληφθεί και η ριζική αναδιοργάνωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, σε συνδυασμό με την υιοθέτηση ελαστικότερων όρων στην αγορά της εργασίας...

Ετσι, για να μην ξεχνιόμαστε και ας λέει ό,τι θέλει ο Σημίτης για... πλήρεις και ολοκληρωμένους διαλόγους ή ο Παπαϊωάννου για... σεβασμό των ώριμων ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Ο χρυσός κανόνας

Μπορεί, σήμερα, στη Γερμανία, να υπάρχουν 37.000 άνεργοι ειδικευμένοι στις νέες τεχνολογίες και 57.000 μηχανολόγοι χωρίς δουλιά, αλλά η κυβέρνηση Σρέντερ -σε συνεννόηση με τους βιομήχανους- αποφάσισε την «εισαγωγή» τουλάχιστον 20.000 αλλοδαπών, ειδικά εκπαιδευμένων στις καινούριες τεχνολογίες, κυρίως από την Ινδία, μέσα στους επόμενους μήνες.

Περιττό, βέβαια, να σημειώσουμε, πως οι «εισαγόμενοι» ειδικοί θα εργάζονται και θα αμείβονται με πολύ χειρότερους όρους, απ' αυτούς που σήμερα ισχύουν στη Γερμανία. Γεγονός, το οποίο όχι μόνο θα ενισχύσει σημαντικά τα κέρδη των γερμανικών μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά και θα πλαγιοκοπήσει τις υπάρχουσες κατακτήσεις των Γερμανών εργαζομένων.

Η παραπάνω είδηση είναι αληθινή, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργη και παράξενη. Και δεν είναι μόνον αληθινή, αλλά αποτελεί, ταυτόχρονα κι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, για το πώς εννοούν την «παγκοσμιοποίηση», τον ανταγωνισμό, τους νόμους της αγοράς και όλα τα συναφή οι πολυεθνικές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, είτε οι τελευταίοι είναι Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι, όπως στη Γερμανία, είτε φιλελεύθεροι ή χριστιανοδημοκράτες. Κυριολεκτικά, τα πάντα στην υπηρεσία της μεγιστοποίησης του κεφαλαιοκρατικού κέρδους. Αυτός είναι ο χρυσός κανόνας τους και τον υπηρετούν, πλέον, με όλα τα μέσα και χωρίς αναστολές.

Ο καθένας στο ρόλο του

Οταν ο δείκτης του Χρηματιστηρίου, την περασμένη Πέμπτη, σημείωσε σοβαρή πτώση, στη διάρκεια της τότε ομιλίας του Κ. Σημίτη, η κυβέρνηση έσπευσε να μιλήσει για παρεμβάσεις, υπονόμευση κλπ., κυβερνητικοί παράγοντες διοχέτευαν κατηγορίες ενάντια στη ΝΔ, η δε Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διέταξε σχετική έρευνα.

Χτες, ο δείκτης του Χρηματιστηρίου ανέβηκε απότομα, πάλι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού. Θα ισχυριστεί και πάλι η κυβέρνηση, πως υπήρξε παρέμβαση και θα διαταχθούν και πάλι έρευνες; `Η, τη φορά αυτή, θα σηκώσει απλά και μόνο τους ώμους της..;

Οχι, δεν περιμένουμε απάντηση. Γνωρίζουμε, πως τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των «μεγάλων» σε βάρος των «μικρών», ήταν, είναι και θα είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Οπως και η προσπάθεια των πολιτικών «θεραπαινίδων» του συστήματος, να αποκρύπτουν τον πραγματικό ρόλο του Χρηματιστηρίου, να εξωραΐζουν τα «παιχνίδια» των «μεγάλων», αλλά και να τα εκμεταλλεύονται, για τους ιδιαίτερους στόχους και επιδιώξεις τους.

Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο μαζί το πρόσωπο, δηλαδή...


ΣΕΛ.  18   -   19
Χαμός...

Κάντε κάτι, γιατί χανόμαστε... Κάπως, έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τους χθεσινούς πρωτοσέλιδους τίτλους των «εφημερίδων της κυβέρνησης». «ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ», έλεγε με τεράστια γράμματα η «Αυριανή» και συμπλήρωνε: «Σας τρώνε τα λεφτά οι απατεώνες, οι αεριτζήδες και οι κερδοσκόποι». Με τη σειρά του, το «Κεντρί» φώναζε: «ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ! - Κόψτε... κεφάλια! - Τέλος τα χάδια... Τσακίστε κερδοσκοπία και κερδοσκόπους».

Αλήθεια, πέρα από τις... εκκλήσεις σωτηρίας, η σωστή διαπίστωση, περί ύπαρξης αεριτζήδων και κερδοσκόπων, που τρώνε τα λεφτά του κοσμάκη, δε συνιστά τεράστιες ευθύνες σε βάρος της κυβέρνησης;

Θ' ακούσουμε πολλά...

Γρηγοριάδης Κώστας

Ξεκίνησαν, χτες, και τα τηλεοπτικά, δικομματικά ντιμπέιτ. Μιλάμε για τις τηλεοπτικές εκείνες προεκλογικές εκπομπές, όπου ένας εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κι ένας της ΝΔ απαντούν σε κάποιες ερωτήσεις, μέσα σε καθορισμένο χρόνο. Στη χτεσινή, λοιπόν, εκπομπή πήραν μέρος οι κ. Ρέππας και Λιάπης και για να πάρετε μια μυρωδιά των όσων ειπώθηκαν, σημειώστε πως ο πρώτος θυμήθηκε τα περί εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας, ισχυριζόμενος ότι αυτά κατοχυρώθηκαν επί ΠΑΣΟΚ, ενώ ο δεύτερος βεβαίωσε ότι η ΝΔ δεν είναι κόμμα των μεγάλων συμφερόντων...

Και είμαστε στην αρχή ακόμη...

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αντιπολεμικός συναγερμός

Οταν οι ιμπεριαλιστές ακονίζουν τα σπαθιά τους δεν μπορεί κανείς να αισθάνεται ασφαλής. Οταν τα αμερικανικά και άλλα ΝΑΤΟικά στρατεύματα μπαινοβγαίνουν σε λιμάνια και αεροδρόμια και περνοδιαβαίνουν από το ελληνικό έδαφος, τίποτα καλό δεν προμηνύεται για όλους τους λαούς της περιοχής. Δεν έρχονται ούτε για αναψυχή ούτε για να παίξουν ρόλο «καλού Σαμαρίτη», όπως θέλουν να τους εμφανίσουν οι ντόπιοι εκπρόσωποί τους. Ερχονται για να επιβάλουν με φωτιά και σίδερο την «ειρήνη» της Νέας Τάξης πραγμάτων του ιμπεριαλισμού, την Pax Americana.

Οσυναγερμός ηχεί και πάλι. Οταν γίνονται όλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να είναι ήσυχος. Αντίθετα, γεγονότα τέτοιου είδους αφυπνίζουν και ενεργοποιούν τους πολίτες για την προστασία της ειρήνης, τη διάσωση του ίδιου του μέλλοντός τους. Τη σειρήνα ενεργοποιούν οι πολεμικές προετοιμασίες, που τις επόμενες μέρες θα ενταθούν με πρόσχημα τη ΝΑΤΟική άσκηση «Δυναμική απάντηση 2000», η οποία θα διεξαχθεί στο κατεχόμενο Κοσσυφοπέδιο. Πιθανή μέρα έναρξης της άσκησης, η 24η Μάρτη, η ημέρα δηλαδή της πρώτης επετείου από την έναρξη των βάρβαρων ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας που κράτησαν 78 μερόνυχτα. Τα αμερικανικά στρατεύματα με τον βαρύ εξοπλισμό τους θα αποβιβαστούν την ερχόμενη Κυριακή 19 Μάρτη στο Λιτόχωρο και στη θεσσαλονίκη, για να διασχίσουν το ελληνικό έδαφος προκειμένου να προωθηθούν στο Κοσσυφοπέδιο.

Ηεξέλιξη αυτή είναι μια πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό και τα φιλειρηνικά - αντιπολεμικά αισθήματά του. Στην πρόκληση πρέπει να δοθεί άμεσα η αρμόζουσα απάντηση, αφ' ενός μεν εδώ και τώρα, εμποδίζοντας την απόβαση των στρατευμάτων στο ελληνικό έδαφος και αφ' ετέρου στις 9 Απρίλη μαυρίζοντας όλους εκείνους που τη δική τους υποταγή στη νέα τάξη θέλουν να την αναγορεύουν σε νέα «μεγάλη ιδέα» του ελληνικού λαού ζητώντας και με την ψήφο του να επικυρώσει την υποθήκευση του μέλλοντος του. Είναι επίσης μια πρόκληση απέναντι στα κόμματα της αντιπολίτευσης που ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα για το ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ. Πρέπει επιτέλους να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε όλα όσα συντελούνται στα Βαλκάνια και έμπρακτα να δείξουν με τη συμμετοχή των δυνάμεών τους στον νέο γύρο αντιπολεμικών κινητοποιήσεων ότι αντιπαλεύουν τη νέα τάξη. Την ώρα που οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζονται να σπείρουν νέα φωτιά στα Βαλκάνια, ανοίγοντας ένα νέο πολεμικό γύρο στην πολύπαθη Γιουγκοσλαβία, με απρόβλεπτες συνέπειες στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή, κανείς δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορος και περί άλλων να τυρβάζει.

Ηρθε η ώρα των έργων και του αγώνα για την απεμπλοκή της Ελλάδας από το φαύλο κύκλο των παιχνιδιών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, για να πάψει να είναι το ελληνικό έδαφος ορμητήριο πολέμου και να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα από το Κοσσυφοπέδιο, τη Βοσνία και την Αλβανία, όπου βρίσκονται εκτελώντας ΝΑΤΟικές αποστολές. Σήμερα δε χωράει αμφιβολία, ούτε στον πλέον καλόπιστο, μα ούτε και στον πλέον αφελή, ότι τα στρατεύματα αυτά είναι δυνάμεις πολέμου και όχι ειρήνης. Είναι δυνάμεις αλλαγής των συνόρων και αποσταθεροποίησης της περιοχής προκειμένου να εξυπηρετηθούν απώτεροι σκοποί των ιμπεριαλιστών. Ως τέτοιες λοιπόν δυνάμεις, πρέπει να αντιμετωπιστούν από όλους. Η απάντηση στην πρόκληση αυτή δε χωράει μισόλογα. Απαιτούνται κρυστάλλινες απαντήσεις, όπως αυτές του ΚΚΕ. Απαιτείται ξεκάθαρη τοποθέτηση, όπως αυτή του ελληνικού λαού που σε ποσοστό 98% αντιτάχθηκε στη ΝΑΤΟική εισβολή στη Γιουγκοσλαβία.

Προσοχή στις «Φούσκες»

«Φούσκες» παντού

κυκλοφορούν

και προσοχή

μεγάλη

μη σας «μασήσουν»

τα λεφτά

του ΧΑΑ

οι «παπαγάλοι»

ή, προπαντός,

την ψήφο σας

οι δύο

οι «μεγάλοι»!

##########

«Φούσκες» παντού

κυκλοφορούν

και αν σ' αυτές

ποντάρεις,

θα χάσεις

οπωσδήποτε

κι ουδέποτε

θα πάρεις,

σε καρτεράει

στη γωνιά

ο κάθε κατεργάτης!


Ο Οίστρος



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ