Πέμπτη 16 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανησυχία για την μετα-ΟΝΕ εποχή

Συνάντηση με παλιούς συμμαθητές του, αποφοίτους του 1940 από το Γυμνάσιο της Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης, είχε ο δημοσιογράφος - αντιστασιακός Γιώργος Τσαπόγας (υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β` Περιφέρεια Αθήνας).

Κατά τη σχετική συζήτηση ανέπτυξε τις ιστορικές εμπειρίες που είχε η γενιά αυτή, όπως ήταν ο πόλεμος, η κατοχή, η Εθνική Αντίσταση, το μετεμφυλιακό κλίμα, η δικτατορία και τώρα τα πελώρια προβλήματα που δημιουργεί η παγκοσμιοποιημένη αγριότητα του καπιταλισμού και τα επιθετικά επεμβατικά δόγματα του ΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού, που εφαρμόστηκαν στη Γιουγκοσλαβία και απειλούν γενικότερα το βαλκανικό χώρο.

Ανεξάρτητα από τις επιμέρους πολιτικές διαφοροποιήσεις, όσοι πήραν μέρος στη συζήτηση των «παλιών συμμαθητών» κατέθεσαν τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και το οικογενειακό τους περιβάλλον, τα παιδιά και τα εγγόνια τους στο ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο της ΕΥΡΩ-ΟΝΕ πορείας.

Ανησυχία εκφράστηκε για την «προσαρμοστικότητα» και την υποταγή των δύο κομμάτων, που διεκδικούν την εξουσία, στην πορεία νέων αδιεξόδων και νέων κινδύνων της μετα-ΟΝΕ εποχής, που διαγράφεται απειλητική. θετική αντίθετα ήταν η γνώμη για τις καθαρές, έντιμες και αγωνιστικές θέσεις του ΚΚΕ, που βρίσκουν απήχηση σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, στον κόσμο της διανόησης, της επιστήμης και της τέχνης, όπως δείχνει και η προώθηση του λαϊκού μετώπου αντίστασης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ