Πέμπτη 16 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ
Ενέργεια φασιστικής αντίληψης

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την πρακτική και τακτική του Ε. Γιαννόπουλου και η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, καταδικάζοντας δριμύτατα τις ενέργειές του. Η ΕΛΜΕ τον κατηγορεί πως «αξιοποιεί την ασυλία και την υπουργική του εξουσία» και σημειώνει πως «δεν ξεχνάμε ότι ήταν ο ίδιος υπουργός που υλοποίησε την τρομοκρατική επίθεση της κυβέρνησης κατά του μαθητικού κινήματος με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που έστειλε τους εισαγγελείς και την αστυνομία στα σχολεία να φακελώσουν και να διασύρουν τους μαθητές».

«Ετσι και η πολιτική δίωξη των εφημερίδων - συνεχίζει - και μάλιστα η μήνυση και αγωγή εναντίον του "Ρ", που αποτελεί επίσημο όργανο πολιτικού κόμματος, είναι ενέργεια φασιστικής αντίληψης. Είναι φανερή η κίνηση κατά της ελευθερίας της έκφρασης, της ελεύθερης βούλησης, της αγωνιστικής διεκδίκησης και των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού».

Τέλος, χαρακτηρίζει την επίθεση «πολιτική πράξη της κυβέρνησης, που στοχεύει καθαρά στο να περιορίσει και τελικά να σταματήσει εντελώς το δικαίωμα της πολιτικής κριτικής απέναντι σε πρόσωπα και πράγματα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ