Πέμπτη 16 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μπερδεύτηκε και ... διαφώνησε με τον εαυτό του!

Μπερδεύτηκε... λίγο χτες ο πρωθυπουργός. Βλέπετε, στην προσπάθειά του να αντιπαρατεθεί στην υποσχεσιολογία της ΝΔ, είπε ότι «οι υποσχέσεις αυτές δε θα εκπληρωθούν, γιατί θα ήταν παρανομία έναντι της ΕΕ» και των κριτηρίων του Μάαστριχτ! Ομολόγησε, δηλαδή, ότι τα πάντα στην Ελλάδα τίθενται κάτω από την προκρούστεια κλίνη της ΟΝΕ!

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδρασή του στο ερώτημα από το «Ρ», που ακολούθησε.

«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»: Θα ήθελα, κύριε πρόεδρε, να σας ρωτήσω το εξής. Είπατε προηγουμένως ότι ο κ. Καραμανλής προχωράει σε μια παροχολογία, αναφερόμενος στο ότι η κατώτατη σύνταξη θα φτάσει στις 150.000 δρχ. το μήνα για τους συνταξιούχους. Παροχολογία, η οποία κινείται πέραν των κριτηρίων του Μάαστριχτ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κατώτατη σύνταξη; Δεν είπα τέτοιο πράγμα.

«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»: Οχι εσείς. Ο κ. Καραμανλής.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εγώ είπα ότι αν αθροίσουμε όλα αυτά τα ποσά, θα φτάσουμε ένα έλλειμμα, το οποίο είναι πάνω από το 3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και, άρα, δε θα είναι πια η Ελλάδα μέσα στο πλαίσιο, το οποίο καθορίζει η Συνθήκη. Αυτό είπα.

«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»: Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ. Συμφωνούμε. Στο πλαίσιο του Μάαστριχτ και των κριτηρίων της ΟΝΕ, οι συνταξιούχοι τα επόμενα χρόνια δε θα έχουν ούτε καν το πενιχρό εισόδημα σύνταξης 150.000 δρχ. το μήνα. Συμφωνούμε ότι δε θα έχουν καν αύξηση 21.000 δρχ. οι αγρότες (σ.σ.: όπως τάζει ο κ. Καραμανλής). Συμφωνούμε. Τα κριτήρια του Μάαστριχτ δεν το επιτρέπουν αυτό. Συμφωνώ μαζί σας!

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εγώ δε συμφωνώ (!!!) με αυτά που λέτε. Διότι αυτή είναι μια διαστρέβλωση των όσων είπαμε....», απάντησε ο κ. Σημίτης - εμφανώς ξαφνιασμένος - μόλις αντιλήφθηκε το μέγεθος της ομολογίας, στην οποία είχε προβεί. Αφού, λοιπόν, «διαφώνησε» (!!!) με όσα ο ίδιος είχε πει λίγο πριν, κατέληξε, υποστηρίζοντας ότι «το ΕΚΑΣ αύξησε το πραγματικό εισόδημα των συνταξιούχων, και μάλιστα αύξησε το πραγματικό εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων, στο επίπεδο εκείνο το οποίο είχαν θέσει ως αίτημα οι συνταξιούχοι»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ