Πέμπτη 16 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φτιάχνουμε τη δική μας «άνοιξη»..!

Οι υποψήφιοι βουλευτές Λιάνα Κανέλλη, Τάκης Σινιόρος και Νίτσα Σαρρή περιόδευσαν χτες στο Δημαρχείο Αιγάλεω και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους

«Την άνοιξη αν δεν τη βρεις τη φτιάχνεις», με αυτούς τους στίχους του Γ.Σεφέρη η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη κάλεσε χτες τους εργαζόμενους στο Δήμο Αιγάλεω, απέναντι στη λαίλαπα της ΟΝΕ και των νεοβάρβαρων της ΝΑΤΟικής τάξης πραγμάτων, να ορθώσουν τη δική τους αντίσταση, να χτίσουν το λαϊκό μέτωπο, να φτιάξουν τη δική τους άνοιξη των εργατικών και κοινωνικών αγώνων.

Και πράγματι χτες στο Δημαρχείο Αιγάλεω, η θέρμη και τα χαμόγελα με τα οποία υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, Τάκη Σινιόρο καθηγητή ΤΕΙ και Νίτσα Σαρρή φαρμακοποιό, δείχνουν ότι ο «σπόρος του μετώπου» αρχίζει σιγά - σιγά να σκάει. Ο λόγος του αρχίζει μέρα με τη μέρα να μπαίνει στις συζητήσεις στους χώρους δουλιάς, στα καφενεία, στα σχολεία, στους δρόμους και στις πλατείες. Εκεί, δηλαδή, όπου οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια είδαν τους κομμουνιστές, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος να δίνουν τη μάχη για την παιδεία, για το αγροτικό ζήτημα, τα εργατικά δικαιώματα, τη μεγάλη και περήφανη μάχη ενάντια στον πόλεμο.

Για να δοθεί αυτή η μάχη ακόμα πιο αποφασιστικά, με περισσότερες δυνάμεις και μετά τις εκλογές, για «ν' ανάψει η φωτιά του μετώπου», ζήτησε την ψήφο των εργαζομένων η Λιάνα Κανέλλη, υπογραμμίζοντας ότι η πατρίδα μας έχει ανάγκη από μια Αριστερά που θα οργανώνει την αντίσταση του λαού.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ζήτημα των συνεργασιών με άλλα κόμματα, ξεκαθάρισε ότι ελάχιστη προϋπόθεση είναι ότι μετεκλογικά δε θα δοθεί στήριξη στη ληστρική νεοφιλελεύθερη, δήθεν αριστερή διακυβέρνηση. Πριν συμφωνήσει κανείς σε κοινή αντιπολίτευση, πρέπει ν' αποσαφηνίσει ποιον αντιπολιτεύεται, το πώς και το γιατί. Η πραγματική αντιπολίτευση - κατέληξε η υποψήφια βουλευτής - δε γίνεται με δόσεις ευρωλαγνείας, ΝΑΤΟσυναίνεσης και κυβερνητισμού.

Ζητάμε την ψήφο σας - τόνισε ο Τάκης Σινιόρος- ώστε στις 10 Απρίλη στην κάλπη να μη βρούμε απλά μία ψήφο παραπάνω, αλλά να βρούμε δίπλα μας και μέσα στο μέτωπο εκείνες τις δυνάμεις που συσπειρωμένες έχουν πάρει την απόφαση να συγκρουστούν με τη ζοφερή πραγματικότητα που φέρνει η ΟΝΕ και το ΝΑΤΟ. Να συγκρουστούμε με εκείνη την πολιτική που ενώ μιλάει για ειρήνη κάνει πόλεμο στο Κόσσοβο, που ενώ δήθεν «λύνει» τα Ελληνοτουρκικά, ετοιμάζει 60.000 μισθοφορικό στρατό και πληρώνει στις πολυεθνικές 4,5 τρισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, που ενώ καυχιέται για την ανάπτυξη της χώρας, της ανήκουν οι 7 από τις 11 πιο φτωχές περιοχές της ΕΕ.

Στο κλίμα μοιρολατρίας και ηττοπάθειας που ενσταλάζουν στα κοινωνικά στρώματα υπάρχει η εναλλακτική πρόταση του μετώπου, τόνισε η Νίτσα Σαρρή, που κάλεσε τους συμπολίτες της να στηρίξουν τα ψηφοδέλτιά του.

Σε αυτή τη μοιρολατρία του τίποτα δεν αλλάζει, πρέπει να μπει η ταξική συνείδηση, υπογράμμισε η Λιάνα Κανέλλη, που κάλεσε τους παρευρισκόμενους να κατέβουν σαν ένα μπλοκ, στην αντιΝΑΤΟική συγκέντρωση στις 23 Μάρτη. Εκεί, κατέληξε, στους αγώνες μέσα στην κοινωνία και στις ανάγκες της, κρίνεται η δυναμική και το πραγματικό μέγεθος των κομμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυτές οι εκλογές δεν είναι σαν τις άλλες(2004-02-07 00:00:00.0)
Εικόνα μαρασμού και εγκατάλειψης(2003-09-12 00:00:00.0)
Κεντρικές συγκεντρώσεις(2000-03-17 00:00:00.0)
Ελάτε μαζί μας να στεριώσουμε το ΜΕΤΩΠΟ(2000-03-11 00:00:00.0)
Η αντίσταση τώρα αρχίζει(1999-06-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1997-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ