Πέμπτη 16 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Ενίσχυση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας

Πολιτικοί και κοινωνικοί παράγοντες υπογράφουν τη διακήρυξη Εκλογικής Στήριξης του Κόμματος

Γνωστοί πολιτικοί και κοινωνικοί παράγοντες της Λάρισας υπογράφουν τη διακήρυξη Εκλογικής Στήριξης του ΚΚΕ. Στη διακήρυξη ανάμεσα στ' άλλα τονίζεται: «Η πρόταση του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα προς όλες τις κοινωνικές δυνάμεις, που πλήττονται από την εφαρμοζόμενη πολιτική, είναι απλή και ουσιαστική και αντικειμενικά μπορεί να εκφράσει τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας.

Αυτή η πρόταση μπορεί να συμπυκνωθεί στα εξής:

- Καταδίκη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για ό,τι εφαρμόζουν και εκπροσωπούν.

- Ενίσχυση του ΚΚΕ για να δυναμώσουν οι ενωτικοί λαϊκοί αγώνες, ν' ανοίξει μια προοπτική για τον τόπο, με τη συγκρότηση της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας, που θα διεκδικήσει και θα εφαρμόσει στην πορεία μια συνολική πολιτική προς όφελος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και της πατρίδας μας.

Εχουμε τη γνώμη ότι αυτοί οι στόχοι δεν αποτελούν στενή κομματική επιδίωξη του ΚΚΕ. Με την έννοια αυτή κάθε πολίτης, που νοιάζεται για το μέλλον του τόπου, μπορεί με το δικό του τρόπο να συμβάλει στα πλαίσια και της εκλογικής αναμέτρησης, ώστε να προκύψει ένα θετικό αποτέλεσμα».

Οι μέχρι στιγμής υπογράφοντες τη διακήρυξη είναι: Αντωνιάδου Τούλα υπάλληλος ΔΕΥΑΛ, Αραπουκλέ Δέσποινα υπάλληλος Αγροτικής Τράπεζας, Βήνη Δήμητρα παιδίατρος, Βλαχοδήμος Δημήτρης πρώην δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ελασσόνας, Γαλάνη - Σταμελοπούλου Νικολέτα γραμματέας του ΔΣ του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κατοικιών Γιάννουλης, Γερογιάννης Νίκος εκπαιδευτικός, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέσσωνος, Γκαρέλιας Γεώργιος έμπορος, πρώην δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λάρισας, Γκούνης Δημήτριος εκπαιδευτικός, Δεληγιάννη Στέλλα εκπαιδευτικός, ΔελήςΑντώνης δάσκαλος - συνδικαλιστής, Δημητρίου Παναγιώτης εκπαιδευτικός, Δαούλας Γιάννης μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Εμμανουήλ Π. Κωνσταντίνος πρόεδρος του Συνοικιακού Συμβουλίου συνοικίας Παπασταύρου, Καγγά Βαΐτσα μέλος του ΔΣ της Ενωσης Γυναικών Λάρισας, Καζαντζίδης Περικλής έμπορος, ΚαλιάγκουΡίτσα συνοικιακή σύμβουλος «Ιπποκράτη», πρώην μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Γονέων 10ου Γυμνασίου Λάρισας, Καλπενίδης Ευστράτιος αρχιτέκτονας, Καραγιάννης Γιάννης δάσκαλος, Καρανίκας Νίκος καθηγητής, Καργιώτης Αθανάσιος γυναικολόγος, Κατσίγρα Ειρήνη δημοτική σύμβουλος Λάρισας, Κοντογιάννη Πόπη γιατρός, Κρίκης Χρήστος επαγγελματίας, Κριτσάνος Δημήτριος δικηγόρος, Μαρασούλης Ανδρέας φωτογράφος, Μέρας Κωνσταντίνος δάσκαλος, γραμματέας του Συνοικιακού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου, Μπαλασούλης Γιάννης δικηγόρος, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, ΜπούσιοςΒασίλης δάσκαλος, Μυλωνάς Κώστας μέλος του ΔΣ Δασκάλων, Νταντής Αχιλλέας αγρότης, πρώην πρόεδρος Κοινότητας Γαλήνης, μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΓΣ Λάρισας, Παζιάνας Γιώργος εκπαιδευτικός, Παπαδοπούλου Ευαγγελία μέλος του ΔΣ της Ενωσης Γυναικών Λάρισας, Παπαστεργίου Δήμητρα πρόεδρος της Ενωσης Γυναικών Λάρισας, Πάσχος Χρήστος δημοτικός σύμβουλος Σαρανταπόρου, Σαρίμβεης Μάρκος επαγγελματίας, Σελήνης Γιάννης γραμματέας Συνοικιακού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης, ΣκυλλάκοςΤάσος ψυχίατρος, δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, Σύλλα Ειρήνη δικηγόρος, μέλος του ΔΣ Ενωσης Γυναικών Λάρισας, Τατίας Γιάννης οικονομολόγος, Τζήλου Λουίζα φαρμακοποιός, Τούσιας Γεώργιος πολιτικός μηχανικός, Τσέλιου Μαρία οδοντίατρος, ΦούλιαΕυανθία μέλος του ΔΣ της Ενωσης Γυναικών Λάρισας, Φωτιάδου Ιωάννα υπάλληλος, Χατζηκράχτης Στέλιος μαθηματικός, Χατζητάκη Μαίρη γιατρός, Χύτας Δημήτριος γραμματέας Συλλόγου Καφεπωλών.

Αυξάνεται η επιρροή

Στις γειτονιές της συνοικίας «Ιπποκράτης» Λάρισας περιόδευσε ο Αγις Παπαστεργίου, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό. Στα μικρομάγαζα, τα καφενεία, αλλά και τα σπίτια που επισκέφτηκε, αναπτύχθηκε γόνιμος και πλούσιος διάλογος για τη σημασία των εκλογών, καθώς και για τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ, που βρίσκουν ιδιαίτερη απήχηση, αντανακλώντας και την αύξηση της επιρροής του Κόμματος στο νομό.

Οι κάτοικοι της συνοικίας εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για την κοροϊδία που υφίστανται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, λέγοντας ότι τους «θυμούνται» μόνο στις εκλογές. Αναγνώρισαν, επίσης, ότι το μοναδικό κόμμα που εκφράζει τη συμπαράστασή του σε όλους τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων είναι το ΚΚΕ.

Στους αγρότες του χωριού Βρυότοπος Λάρισας μίλησε χτες το βράδυ ο Χαρίλαος Αρχοντής, μέλος της πολιτικής κίνησης «Κομμουνιστική Ανανέωση» και υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Οσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, τόνισε την ανάγκη ανατροπής της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής πολιτικής και την εφαρμογή μιας άλλης που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντά του. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη χρήση μεταλλαγμένου βαμβακόσπορου που προωθείται, επισημαίνοντας ότι θα έχει δραματικές επιπτώσεις όχι μόνο για την υπόλοιπη φυτική χλωρίδα, αλλά και για τους καταναλωτές. Υπογράμμισε, επίσης, τον κίνδυνο να πάρουν στα χέρια τους τον πλήρη έλεγχο της σποροπαραγωγής λίγες πολυεθνικές εταιρίες, καθώς και να χαθούν, τη φετινή χρονιά, επιδοτήσεις για το λόγο αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ