Πέμπτη 16 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΡΡΕΣ
Ψηφοδέλτιο αντίστασης και ελπίδας

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Σερρών παρουσιάστηκε προχτές βράδυ. Η παρουσίαση έγινε από τον γραμματέα της ΝΕ του Κόμματος Θέμη Ιωσηφίδη, που αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η εκλογή κομμουνιστή βουλευτή για την ανάδειξη των προβλημάτων του νομού και την προώθηση λύσεων σ' αυτά. Κάλεσε δε κάθε άνθρωπο καλής πίστης που αναγνωρίζει την ανάγκη συγκρότησης του αντίπαλου δέους στην κυρίαρχη πολιτική, να στρατευτεί στην υπόθεση του Λαϊκού Μετώπου και να υποστηρίξει με αποφασιστικότητα το ψηφοδέλτιο της αντίστασης και ελπίδας στις επερχόμενες εκλογές.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στις Σέρρες είναι:

Αραμπατζής Παναγιώτης. Γεννήθηκε στη Μαυροθάλασσα το 1954. Σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Το 1998 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Τραγίλου.

Αργυρίου Αθανάσιος. Γεννήθηκε στην Ηλιοκώμη το 1969. Είναι απόφοιτος Τεχνικής Σχολής Ηλεκτρονικών, αλλά εξασκεί το επάγγελμα του αγρότη. Πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις των αγροτών Παγγαίου τα προηγούμενα χρόνια.

Καρακάσης Γιάννης. Γεννήθηκε στο Ροδολίβος το 1943. Είναι κάτοικος Σερρών και εργάτης οικοδόμος. Συνδικαλιστής, για πολλά χρόνια πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Σερρών. Είναι μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σερρών.

Κασάπης Γιώργος. Γεννήθηκε στο Βαλτερό το 1951. Σπούδασε Γεωπονία και στη συνέχεια Ιατρική στο ΑΠΘ, στις ειδικότητες της ομοιοπαθητικής και φυσικής υγιεινής. Εξασκεί το επάγγελμα του ομοιοπαθητικού γιατρού.

Κουτούσης Κώστας. Γεννήθηκε στη Νιγρίτα το 1952, καταγόμενος από γονείς εμπόρους. Από το 1980 έως σήμερα είναι επαγγελματίας στο χώρο της ένδυσης. Είναι εκλεγμένος στο ΔΣ του σωματείου των μικροπωλητών της πόλης των Σερρών και μέλος της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ του νομού.

Μαλιάρη Μαριάνθη. Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1970. Εργάζεται σαν γεωπόνος στην Αγροτική Τράπεζα. Υπήρξε μέλος του ΚΣ της νεολαίας του Συνασπισμού και της Ριζοσπαστικής Ανανεωτικής Νεολαίας (νεολαία της ΕΑΡ). Σήμερα είναι εκπρόσωπος του κλάδου των γεωπόνων του νομού στο ΓΕΩΤΕΕ και εκπρόσωπος των υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας στο Εργατικό Κέντρο Σερρών.

Παναγιώτου Σταύρος. Γεννήθηκε το 1943 στις Σέρρες. Υπήρξε μέλος της Δημ. Νεολαίας Λαμπράκη. Σπούδασε φιλοσοφία στη Δ. Γερμανία. Υπήρξε δραστήριο μέλος του φοιτητικού και νεολαιίστικου κινήματος. Για τη δράση του διώχτηκε από τη χούντα με αφαίρεση της ιθαγένειας. Από το 1974 έως το 1982 υπήρξε γραμματέας της ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ και ήταν βουλευτής στη Βουλή που μόλις έληξε η θητεία της.

Σεβασλίδου Ησαΐα. Γεννήθηκε το 1973 και μεγάλωσε στο Σιδηρόκαστρο. Σπούδασε Ιατρική στη Σόφια και στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας. Ηταν υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος στις νομαρχιακές εκλογές του 1998. Είναι η νεότερη υποψήφια όλων των ψηφοδελτίων των κομμάτων στο νομό.

Στεφανόπουλος Γιάννης. Γεννήθηκε στο Δραβίσκο το 1965 από γονείς αγρότες και στη συνέχεια μετανάστες στη Γερμανία. Είναι βιομηχανικός εργάτης. Συνδικαλιστικά δραστηριοποιείται στον κλάδο των εργαζομένων στα διυλιστήρια και χημικές βιομηχανίες και είναι μέλος στην αντίστοιχη Ομοσπονδία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ