Σάββατο 6 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο πρωθυπουργός πυροβολεί με άσφαιρα πυρά το πρόγραμμα της ΝΔ

Αποστομωτική απάντηση στα περί «συντηρητικής» πολιτικής του ΚΚΕ έδωσε στον Κ. Σημίτη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ χτες το βράδυ από τη Λαμία

Αποστομωτική και άμεση απάντηση στην επίθεση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη μέσα από τη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ - όπου μίλησε για κρατικίστικες αντιλήψεις του ΚΚΕ και συντηρητικές απόψεις του Κόμματος που πρέπει να καταπολεμηθούν - έδωσε χτες το βράδυ, μιλώντας σε μια μαζική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας της Λαμίας, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Ο Κ. Σημίτης κήρυξε το διμέτωπο, πόλεμο κατά της Ν. Δημοκρατίας και μέτωπο κατά του ΚΚΕ. Πυροβολεί με άσφαιρα πυρά το πρόγραμμα της ΝΔ γιατί συμφωνούν στην πολιτική και, απλώς, ανταγωνίζονται, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, για το πάπλωμα. Δεν μπορεί όμως να ομολογήσει ότι πολεμά το ΚΚΕ γιατί οι διαφορές τους βρίσκονται ακριβώς στην πολιτική: Αν θα πολεμά με τα μεγάλα συμφέροντα, όπως κάνει το ΚΚΕ υπηρετώντας τα συμφέροντα των εργαζομένων. `Η αν θα ασκεί φιλομονοπωλιακή πολιτική, υπηρετώντας τα μεγάλα συμφέροντα, ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, όπως κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Γι' αυτό το ΠΑΣΟΚ, και ο Κ. Σημίτης, επιτίθεται στο ΚΚΕ και μιλάει για κρατικίστικες αντιλήψεις και συντηρητική πολιτική, ξεκαθάρισε η Αλ. Παπαρήγα, σημειώνοντας ότι η στάση του πρωθυπουργού δείχνει πως είναι καθαρά ταξική υπέρ των μεγάλων συμφερόντων.

Το ΚΚΕ, αντίθετα, καλεί σήμερα το λαό να παλέψει όχι ενάντια σε ένα κόμμα, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά να παλέψουν οι εργαζόμενοι για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να δημιουργηθεί το λαϊκό μέτωπο που θα μπορεί να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και τα μεγάλα συμφέροντα και θα εφαρμόσει, παίρνοντας την εξουσία, φιλολαϊκή πολιτική υπέρ των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών.

Οσον αφορά στα περί συντηρητικής πολιτικής του ΚΚΕ, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, προφανώς ο πρωθυπουργός εννοεί ότι είναι ...συντηρητική πολιτική να μάχεσαι ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, της αντιασφαλιστικής- αντεργατικής πολιτικής. Να μάχεσαι ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στον πόλεμο, είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενη στο χαρακτήρα των προβλημάτων και στο νόημα του αγώνα και των εκλογών σήμερα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι τα τοπικά προβλήματα είναι και πανελλαδικά και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αν δεν αντιμετωπιστεί, αν δεν ανατραπεί με τον αγώνα των εργαζομένων, της πλειοψηφίας του λαού, η αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και συμφωνεί η ΝΔ, όπως αποφασίζεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η πολιτική. Να παλέψουμε να ανατραπεί. Διαφορετικά, προειδοποιούμε, έρχονται χειρότερα», είπε χαρακτηριστικά η Αλ. Παπαρήγα, που εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι οι αγώνες του λαού θα αναπτυχθούν περισσότερο.

Συγκέντρωση γυναικών

Μιλώντας, νωρίτερα το απόγευμα, σε συγκέντρωση γυναικών που γέμισαν την αίθουσα, με μεγαλύτερη τη συμμετοχή νέων γυναικών, η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε στα σοβαρά, συσσωρευμένα προβλήματα που βασανίζουν διπλά τις γυναίκες. Ο λόγος γίνεται για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα μειωμένα εισοδήματα της οικογένειας, τα προβλήματα Παιδείας, εργασιακών σχέσεων και κοινωνικής προστασίας, Υγείας-Πρόνοιας, που υποβαθμίζονται και επιβαρύνουν την τσέπη και τις υποχρεώσεις της οικογένειας και ιδιαίτερα των γυναικών, όπως τόνισε η Χαρά Χρονά, ανοίγοντας τη συζήτηση. Από την άποψη αυτή, όπως επισημάνθηκε, οι εξαγγελίες για προγράμματα που αφορούν τις γυναίκες, τους νέους ή τους ηλικιωμένους, αποκαλύπτονται σκέτη δημαγωγία. Ενώ οι αποφάσεις για συμμετοχή, π.χ., γυναικών στα δημοτικά ψηφοδέλτια, δεν είναι παρά ειρωνεία.

Κόντρα, ωστόσο, στις δυσκολίες και στα προβλήματα είναι μονόδρομος οι γυναίκες πιο μαζικά να δραστηριοποιούνται, να μπουν μαζικά στους συλλογικούς αγώνες, ν' αναδειχτούν μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους, από τα μαζικά κινήματα, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τώρα είναι ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ για κάθε εργαζόμενο(2004-02-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2004-02-13 00:00:00.0)
Η διαχωριστική γραμμή(2004-01-21 00:00:00.0)
Η συντήρηση και ο Κ. Σημίτης(2002-07-07 00:00:00.0)
Τα χιλιάδες ψηφοδέλτια του ΚΚΕ απάντηση στις βόμβες του ΝΑΤΟ(1999-06-08 00:00:00.0)
Η αγωνιστική απάντηση του ΚΚΕ(1996-11-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ