Σάββατο 6 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Σε δεινή θέση οι «κεντροαριστεροί» βαστάζοι του δικομματισμού

Με αγοραίο αντικομμουνισμό και αστείους χαρακτηρισμούς κατά του ΚΚΕ και όσων συνεργάζονται με αυτό, απαντά ο υποψήφιος νομάρχης Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος (ΣΥΝ), στην τεκμηριωμένη πολιτική κριτική που του ασκείται από τον υποψήφιο νομάρχη του «Ενωμένου Μεσσηνιακού Αγωνιστικού Συνδυασμού» (ΕΜΑΣ), Ηλία Μαυρέα.

Η χρεοκοπία και η οριστική κατάρρευση της πολιτικής στρατηγικής της «κεντροαριστεράς», που σημάδεψε την τελευταία δεκαετία ολόκληρη την Ευρώπη, έχει φέρει σε δεινή θέση όσους επιθυμούν τη συνέχισή της. Οπως ο Θ. Πετράκος, που επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο, μετά και τα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο και τις δηλώσεις βουλευτών και τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που αποκαλύπτουν «παρασκηνιακές συναλλαγές» και «υπόγειες διαδρομές» για τα «κεντροαριστερά» σενάρια που εξυφαίνονται στην Καλαμάτα, και θέλουν τον ίδιο στηριζόμενο και από το ΠΑΣΟΚ.

Απευθυνόμενος στη μεσσηνιακό λαό ο Ηλίας Μαυρέας, αφού επισημαίνει ότι ο κυβερνητικός υποψήφιος - όποιος κι αν είναι αυτός - θα συνεχίσει να αποτελεί τον εκπρόσωπο της κεντρικής εξουσίας και της αντιλαϊκής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ότι ο συνδυασμός που πρόσκειται στη ΝΔ στην ουσία συμφωνεί με τις αναδιαρθρώσεις και τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, τονίζει ότι και ο προσκείμενος στο ΣΥΝ συνδυασμός δεν αποτελεί την εναλλακτική λύση απέναντι στους δύο. Η κριτική που κάνει ο τελευταίος περιορίζεται σε θέματα λειτουργίας, δεν αφορά στην κατεύθυνση των αρνητικών αλλαγών και στο μοντέλο ανάπτυξης. Γι' αυτό - όπως υπογραμμίζει ο Ηλ. Μαυρέας - δεν ξεκαθαρίζει τι θα κάνει στο β΄ γύρο, συνεργάζεται με τις φιλοκυβερνητικές δημοτικές παρατάξεις και δεν αρθρώνει διαφορετικό λόγο.

Ας προβληματιστούν οι αριστεροί και προοδευτικοί Μεσσήνιοι μετά και τις αποκαλύψεις - που προέρχονται και από στελέχη, ακόμα, του κυβερνώντος κόμματος - για παρασκηνιακές συναλλαγές και υπόγειες διαδρομές πίσω από την πλάτη των ψηφοφόρων.

Αντί να απαντήσει ο Θ. Πετράκος επί της ουσίας, κατέφυγε σε αστείους χαρακτηρισμούς του τύπου είστε «ανύπαρκτοι επί τέσσερα χρόνια στο Νομαρχιακό Συμβούλιο» και «αδιαφορείτε για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου», διανθισμένους με μαθήματα «αριστερής» συμπεριφοράς.

Πήρε όμως πληρωμένη απάντηση από τον επικεφαλής του συνδυασμού του ΕΜΑΣ, Αντώνη Κατσά, ο οποίος τον ρωτά: Πού ήταν αυτός και ο συνδυασμός του, όταν ο ΕΜΑΣ βρισκόταν μαζί και συμπαραστεκόταν στις αγροτικές, εργατικές, μαθητικές, αντιπολεμικές κινητοποιήσεις; Γιατί απουσίαζε από τις πολυήμερες εκδηλώσεις κατά των Αμερικανών στην Κυπαρισσία, τις περικυκλώσεις της βάσης του Αράξου, τις συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, τις φιλειρηνικές πορείες στην Κερασίτσα, αλλά και τις εκδηλώσεις στην πόλη της Καλαμάτας για τον «τρομονόμο», τα «λευκά κελιά»;

«Εμείς έτσι αντιλαμβανόμαστε το ρόλο των νομαρχιακών συμβούλων. Με αυτό το περιεχόμενο ζητάμε την ψήφο του μεσσηνιακού λαού», επισημαίνει ο Αντ. Κατσάς. «Τα δήθεν ανανεωτικά ρεύματα της Αριστεράς αποκαλύπτονται συνεχώς και το νερό που τόσα χρόνια ρίχνουν στο μύλο των διαφόρων αντιλαϊκών κυβερνήσεων πνίγει πλέον τους ίδιους και καταλαμβάνονται από πανικό, γι' αυτό καταφεύγουν στη λασπολογία. Μόνο που η λάσπη έχει ένα χαρακτηριστικό, όταν ξηραίνεται πέφτει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ