Σάββατο 6 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ»
Με μαχητικότητα και συνέπεια στις αγωνιστικές παρακαταθήκες

Σε ανοιχτή συγκέντρωση μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Καλτσώνης

Η ανάγκη και οι δυνατότητες σύμπραξης ευρύτερων δυνάμεων με γνώμονα την αντίσταση, την απειθαρχία απέναντι στις κεντρικές πολιτικές κατευθύνσεις κυβέρνησης και ΕΕ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ήταν το κεντρικό μήνυμα της προχτεσινής ανοιχτής συγκέντρωσης της «Δημοκρατικής Ενότητας Ηλιούπολης», στην πλατεία Αγγ. Σικελιανού, όπου μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Καλτσώνης.

Τη συγκέντρωση άνοιξε η Τασία Τσατσούλη, δημοτική σύμβουλος, η οποία αναφέρθηκε στη δράση της παράταξης τα προηγούμενα χρόνια. «Εχουμε βαθιά την πεποίθηση ότι μπορούμε να βρεθούμε σε κοινή δράση και πορεία με άλλες δυνάμεις και ανθρώπους που έχουμε συναντηθεί στη δράση, ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες», είπε.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Καλτσώνης. Αφού σημείωσε πως η δημοτική αρχή του Θ. Γεωργάκη συμμετείχε με τον πλέον ενεργό τρόπο στην προώθηση μιας σειράς αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, τόνισε πως η πόλη χρειάζεται μια δημοτική αρχή, που θα βγει μπροστά να ενημερώσει και να καλέσει το λαό να υπερασπιστεί τα αναφαίρετα δικαιώματά του, όταν η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να καταπατήσει.

Ο Δημ. Καλτσώνης ανέλαβε μόνο μία δέσμευση: «Μπορούμε να δεσμευτούμε μόνο για ένα πράγμα: ότι θα συνεχίσουμε με μαχητικότητα και συνέπεια αυτές τις αγωνιστικές παρακαταθήκες, από τις οποίες μόνο ο λαός της Ηλιούπολης κέρδισε».

Και ο υποψήφιος δήμαρχος κατέληξε: «Ας αδράξουμε λοιπόν την ευκαιρία. Ας στηρίξουμε θαρρετά, και στους δύο γύρους, το συνδυασμό μας. Για δήμο που δε θα πειθαρχεί στις αντιλαϊκές επιλογές από όπου και αν προέρχονται. Για να στείλουμε το δικό μας, λαϊκό μήνυμα ότι "ως εδώ και μη παρέκει". Είναι ώρα να δείξουμε τη δύναμή μας».

Στη συγκέντρωση μίλησε και ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία.

Την υποψηφιότητα του Δημ. Καλτσώνη, χαιρέτισαν με τη σειρά τους και ο Σπύρος Μπέκιος, μέλος του ΔΣ του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ της Ηλιούπολης και ο Κώστας Λάβαρης, μέλος του παραρτήματος Ηλιούπολης της Ενωσης Φίλων και Απογόνων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Στη συγκέντρωση, επίσης, παραβρέθηκαν η Γεωργία Κιντή, σύζυγος του αείμνηστου Δημάρχου Ηλιούπολης, Δημήτρη Κιντή, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Χριστίνα Τσεντούρου, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και ο Γιάννης Μαρκάκης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Ηλιούπολης, η Γαβριέλλα Χαμογιωργάκη επίτιμη πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ηλιούπολης καθώς και προσωπικότητες της πόλης αλλά και δεκάδες αγωνιστές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ