Σάββατο 6 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στο Στόμιο και στον Τύρναβο το αγωνιστικό ραντεβού

Αριστερά: Από την προετοιμασία του χώρου της κατασκήνωσης στο Στόμιο
Αριστερά: Από την προετοιμασία του χώρου της κατασκήνωσης στο Στόμιο
Στην παραλία του Στομίου της Λάρισας χτυπάει από σήμερα η καρδιά της αγωνιζόμενης νεολαίας, εκεί που έστησαν το κόκκινο, αντιιμπεριαλιστικό «στρατηγείο» τους χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ από όλη την Ελλάδα, που συμμετέχουν στο 11ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της Οργάνωσης. Αύριο, αυτά τα ζωντανά, μαχητικά νιάτα θα διαδηλώσουν στον Τύρναβο, θα απαιτήσουν να φύγει το ΝΑΤΟικό στρατηγείο του θανάτου από την περιοχή, να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες φαντάροι που βρίσκονται εκτός συνόρων, να κλείσουν όλες οι βάσεις, να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, που δε σταμάτησε να τα αιματοκυλά.

Σήμερα, οι νέοι αγωνιστές, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, θα παραμείνουν στην παραλία του Στομίου. Ολο το πρωί και το απόγευμα θα χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα, ενώ έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν αγώνες βόλεϊ στην παραλία και, φυσικά, το μεγάλο τουρνουά ποδοσφαίρου ανάμεσα στις «καλά προπονημένες» Οργανώσεις Περιοχής της ΚΝΕ.

Το βράδυ θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Μ. Πασχαλίδη και των συγκροτημάτων «BLYS BYRGER», «LONG LIVE», «ΝΕΟΣΣΟΙ», ενώ η βραδιά θα κλείσει με λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα «ΝΟΣΤΟΣ». Αύριο το πρωί, οι νέοι κατασκηνωτές, οι αγωνιστές της ειρήνης, θα ξεκινήσουν για τη μεγάλη αντιΝΑΤΟική πορεία στο στρατηγείο του Τυρνάβου κι από κει θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής στις περιοχές τους.

Ολα στην εντέλεια

Από νωρίς, χτες, στο δημοτικό κάμπινγκ, στην παραλία του Στομίου Λάρισας, τα «συνεργεία» των Οργανώσεων Θεσσαλίας της ΚΝΕ, με μεράκι και ενθουσιασμό, έδωσαν τα πάντα για τη διαμόρφωση του χώρου, ώστε να είναι πανέτοιμος να υποδεχτεί τα «κόκκινα» νιάτα απ' όλη την Ελλάδα.

Από την τελευταία κινητοποίηση στην Λάρισα και τον Τύρναβο κατά του ΝΑΤΟικού στρατηγείου της Λάρισας
Από την τελευταία κινητοποίηση στην Λάρισα και τον Τύρναβο κατά του ΝΑΤΟικού στρατηγείου της Λάρισας
Παντού στήθηκαν κόκκινες σημαίες. Ετοιμη και η εξέδρα για τις εκδηλώσεις του αντιιμπεριαλιστικού διημέρου, όπου υπάρχει και το κεντρικό πανό της κατασκήνωσης με το σύνθημα «ΟΧΙ στα στρατηγεία του πολέμου». Οπως έτοιμη ήταν και η ταβέρνα για τον «εφοδιασμό» των χιλιάδων νέων.

Ηδη από το απόγευμα, συνεχώς, κατέφταναν κατασκηνωτές από τους νομούς της Θεσσαλίας, τη Θεσσαλονίκη, την Κεντρική Μακεδονία. Μαζί τους έφεραν και τον απαραίτητο εξοπλισμό: Σκηνές, σλίπινγκ μπαγκ και ό,τι άλλο χρειάζεται.

Και όσοι έφτασαν από χτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις αντιπολεμικές ταινίες που προβλήθηκαν και να ακούσουν μουσική από τα ερασιτεχνικά συγκροτήματα «ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ» και «ΝΟΣΤΟΣ». Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν, δε, οι αγώνες σκακιού που έγιναν.

Μιλώντας στο «Ρ» ο Αγ. Τριγάζης, γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, τονίζει: «Για ενδέκατη χρονιά η ΚΝΕ διοργανώνει το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο, στέλνοντας ένα ηχηρότατο μήνυμα πάλης ενάντια στην ιμπεριαλιστική "νέα τάξη πραγμάτων" και στους ντόπιους συνεργάτες της. Και βεβαίως, με την αντιΝΑΤΟική πορεία που θα πραγματοποιήσουμε έξω από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο, θα διαμηνύσουμε προς κάθε κατεύθυνση την αποφασιστικότητά μας να εντείνουμε τον αγώνα μας για να φύγει το ορμητήριο του πολέμου από την περιοχή και τη χώρα μας. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι αναγκαίο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την εργατική τάξη και το λαό, για να διώξουμε το ΝΑΤΟ απ' τα Βαλκάνια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ