Σάββατο 6 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενισχύστε τη δύναμή σας με τον αγώνα και την ψήφο σας

Επίσκεψη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και συζήτηση με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Λαμίας

Κοντά στους εργαζόμενους της «Ελληνικής Ζυθοποιίας» στην Αταλάντη
Κοντά στους εργαζόμενους της «Ελληνικής Ζυθοποιίας» στην Αταλάντη
Με τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί και στον τομέα της Υγείας και στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία η «άρρωστη» - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης βρέθηκε αντιμέτωπη η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ που, χτες, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, στην οποία συμμετείχαν και οι: Γιάννης Ποσοτίδης μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, Μάκης Μαΐλης, επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, Λουκάς Γκούνης, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Στερεάς - Εύβοιας και Γιάννης Παναγής, γραμματέας της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Λαμίας και είχε συζήτηση με εκπροσώπους των εργαζομένων και τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Τα προβλήματα αυτά, που υπονομεύουν το δημόσιο τομέα Υγείας, δεν είναι άλλα από τη μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, την ιδιωτικοποίηση ολόκληρων τομέων παροχής υπηρεσιών, όπως της καθαριότητας και της φύλαξης, αλλά και της ιδιωτικοποίησης που επιχειρείται με ιδιωτικά ιατρεία μέσα στα νοσοκομεία. Ταυτόχρονα, όπως ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου, Δ. Κορέντιος, λείπουν από το νοσοκομείο - που είναι 310 κλινών και δέχεται πολλά επείγοντα και βαριά περιστατικά τροχαίων, λόγω της Εθνικής Οδού - η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και αξονικός τομογράφος. Ενώ το νοσοκομείο, καθώς το νέο κτίριο στο οποίο θα πρέπει να μεταφερθεί είναι, ουσιαστικά, γιαπί, είναι «μοιρασμένο» ανάμεσα σε δύο κτίρια - το παλιό και το νέο - που απέχουν πολύ μεταξύ τους, κάτι που δημιουργεί σοβαρά λειτουργικά προβλήματα. Οπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, το νέο νοσοκομείο που θα έπρεπε να έχει τελειώσει προ πολλού, καθυστερεί απαράδεκτα και κανένας δεν ξέρει πότε θα τελειώσει...

Συζητώντας με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Λαμίας
Συζητώντας με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Λαμίας
Οι εργαζόμενοι έθεσαν επίσης τα εργασιακά και μισθολογικά τους προβλήματα - ακόμα δεν έχουν υπογραφεί Συλλογικές Συμβάσεις - και ζήτησαν την πολιτική στήριξη του ΚΚΕ για την αντιμετώπισή τους.

Στην ομιλία της στους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, η Αλέκα Παπαρήγα, αφού σημείωσε πως τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Λαμίας και οι εργαζόμενοι σ' αυτό, είναι γενικότερα και αφορούν όλον τον τομέα Υγείας, τόνισε την ανάγκη για συντονισμένους αγώνες ώστε να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.

Κάλεσε τους εργαζόμενους και με τον αγώνα τους, μέσα από τα σωματεία τους και με την ψήφο τους - ψήφο καταδίκης στα δύο κόμματα, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και ενίσχυσης του ΚΚΕ και των υποψηφίων που στηρίζει στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές - να δώσουν δύναμη στο δικό τους αγώνα, στο Μέτωπο της λαϊκής Αντίστασης.

Προηγουμένως, η Αλέκα Παπαρήγα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της «Ελληνικής Ζυθοποιίας» στην Αταλάντη, όπου και ενημερώθηκε σχετικά από τη διοίκηση της επιχείρησης. Επίσης, μίλησε στους εργαζόμενους, τους οποίους ενημέρωσε για τις θέσεις του ΚΚΕ. Αναφέρθηκε στα γενικότερα προβλήματα και στις επιταχυνόμενες αντεργατικές εξελίξεις στις οποίες οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουν φρένο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ