Σάββατο 6 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Καθυστερεί η απόδοση τιμής στο Λεων. Αυδή

Ζήτημα μείζονος ηθικής τάξης αποτελεί η μεγάλη καθυστέρηση του Δήμου Αθηναίων να δώσει το όνομα του εκλιπόντος Λεων. Αυδή σε πλατεία της πόλης. Περίπου δυο χρόνια μετά το θάνατό του, δυο χρόνια μετά τη σχετική ομόφωνη απόφαση του ΔΣ να προχωρήσει σε ονοματοδοσία, τιμώντας τον για τις υπηρεσίες που ως δημοτικός σύμβουλος πρόσφερε στην πόλη, δεν έχει γίνει τίποτα.

Η δημοτική σύμβουλος της «Συμπαράταξης» Ζ. Βαλάση έθεσε το ζήτημα στο ΔΣ, σημειώνοντας ότι το θέμα «σέρνεται» από υπηρεσία σε υπηρεσία. Η «Συμπαράταξη» έχει προτείνει για ονοματοδοσία, υπό διαμόρφωση πλατεία στο Μεταξουργείο κοντά στο παλιό εργοστάσιο Δουρούτη.

Ασχημη εντύπωση και αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση της δημοτικής συμβούλου κ. Κατριβάνου πως πιθανά η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι το ΔΣ αποφάσισε για ονοματοδοσία δρόμου και όχι πλατείας. Πάντως, ο πρόεδρος του ΔΣ Αρτ. Αναπλιώτης σημείωσε ότι ο προσήκων σεβασμός στον Λεων. Αυδή επιβάλλει την ονοματοδοσία, ενώ και ο δήμαρχος Δ. Αβραμόπουλος μίλησε για υποχρέωση του θεσμού απέναντι στον εκλιπόντα. Παραδέχτηκε ότι η υπόθεση καθυστέρησε πολύ. Είπε ότι μέχρι το τέλος της θητείας του σημερινού ΔΣ θα δούμε αποτέλεσμα. Το ζήτημα προσδιορισμού του χώρου ονοματοδοσίας αναμένεται να εξεταστεί την Τρίτη στη Διεύθυνση Σχεδίου Πόλης του Δήμου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ