Σάββατο 6 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου

Στο εργοτάξιο του μετρό στο Μοναστηράκι, περιόδευσε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα»

Σαφή απάντηση στο τι θα πράξει η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» στο β' γύρο των ερχόμενων δημοτικών εκλογών, έδωσε και χτες ο υποψήφιος δήμαρχος της πρωτεύουσας Σπύρος Χαλβατζής, περιοδεύοντας το πρωί στο εργοτάξιο του μετρό στο Μοναστηράκι. Συνοδευόμενος από φίλους του συνδυασμού και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Πάσουλα, κάλεσε σε ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων στις προσεχείς εκλογές. Σε ενίσχυση όσων βάζουν «πλάτη» και στηρίζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, κόντρα σε όσους τους θυσιάζουν κατά χιλιάδες κάθε χρόνο, για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Στο εργοτάξιο, από τις προηγούμενες μέρες, αναρτήθηκε αφίσα ενημερωτική της επίσκεψης του Σπ. Χαλβατζή. Κάποιος «καλοθελητής», με μαρκαδόρο έγραψε εκεί το ερώτημα τι θα πράξει η «Συμπαράταξη» στο β΄ γύρο. Φυσικά, ο ίδιος δεν εμφανίστηκε να θέσει το ερώτημα και φανερά, μα ο Σπ. Χαλβατζής έδωσε απάντηση. Οπως είπε, κάθε τοπικοαυτοδιοικητική εκλογική μάχη είναι ενιαία ενάντια σε συγκεκριμένες πολιτικές και η στάση απέναντί τους δεν μπορεί να αλλάζει από τη μια Κυριακή στην άλλη.

Ο Σπ. Χαλβατζής αναφέρθηκε στις αντιδραστικές αλλαγές και την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από την ΤΑ, σημείωσε ότι αυτές οι αντιλαϊκές επιλογές, έχουν τη ρίζα τους στον σκληρό πυρήνα των αποφάσεων της ΕΕ, στην ΟΝΕ την οποία στηρίζουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ. Οτι μέσω αυτής ακρωτηριάζονται καθημερινά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Οτι τώρα τελευταία με το πρόσχημα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και της επίσπευσης των σχετικών έργων παραβιάζονται ωράρια και μέτρα ασφαλείας. Ετσι, μόνο το 2001 θυσιάστηκαν στο βωμό των κερδών της ολιγαρχίας, σε εργατικά ατυχήματα 188 εργαζόμενοι. Ο μεγαλύτερος αριθμός νεκρών εργατών τα τελευταία 25 χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Ανέφερε, επίσης, τους 17.000 τραυματισμούς εργαζομένων το χρόνο, αλλά και τις σχεδόν 11.000 πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, λόγω επαγγελματικών ασθενειών, οι οποίες «θερίζουν» την εργατική τάξη.

Ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι χρειαζόμαστε δημάρχους και νομάρχες που να αντιδρούν στην εφαρμοζόμενη πολιτική, να μην τη διοχετεύουν προς τα κάτω. Κάλεσε σε υπερψήφιση της «Συμπαράταξης», σημειώνοντας ότι στο ψηφοδέλτιο συγκαταλέγονται εργάτες, υπάλληλοι, ΕΒΕ, άνθρωποι των Γραμμάτων, άνθρωποι του μόχθου που καθημερινά αγωνίζονται για επίλυση των προβλημάτων της Αθήνας και των εργαζομένων.

Ο Γ. Πάσουλας, γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, είπε στους συναδέλφους του ότι πρέπει να στηρίξουν και με την ψήφο τους όσους στήριξαν και στηρίζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων. Οτι οι εργαζόμενοι πλέον έχουν μεγάλη εμπειρία από το ποιοι στάθηκαν δίπλα τους στους αγώνες για την υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Από το ποιοι πρωτοστάτησαν στην ενημέρωση του κόσμου, στις απεργίες και τις περιφρουρήσεις στα εργοτάξια και τους καταπέλτες των πλοίων. Παράλληλα, κατήγγειλε σαν πεμπτοφαλαγγίτες τα στελέχη των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ στο συνδικαλιστικό κίνημα που συμμετείχαν στο λεγόμενο κοινωνικό διάλογο, τον οποίο έστησε η κυβέρνηση για να προωθήσει τα πρόσφατα αντεργατικά, αντιασφαλιστικά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ