Σάββατο 6 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απήχηση στο λαό βρίσκει η ΝΑΣΥ

Εγκάρδια υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Οσσας και του Βερτίσκου στο κλιμάκιο της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Θεσσαλονίκης» (Ν.Α.ΣΥ) με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Γιώργο Ρόκο που επισκέφθηκε χτες το βράδυ την περιοχή τους.

Μιλώντας με τους κατοίκους των δύο χωριών ο Γ. Ρόκος τους κάλεσε να στηρίξουν τη συμπαράταξη των δυνάμεων που στηρίζονται στις λαϊκές δυνάμεις. «Δε βρεθήκαμε τυχαία, συναντηθήκαμε στους αγώνες για την ειρήνη, τη δημοκρατία για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Εκτιμήσαμε ότι αυτή η συνεργασία μπορεί να συνεχιστεί και στην Αυτοδιοίκηση. Τώρα που θέλουν να ελέγξουν πλήρως και την Αυτοδιοίκηση έχει σημασία να αντισταθούμε στις επιλογές της κεντρικής εξουσίας. Απέναντι στη μονοπώληση των δήμων και των νομαρχιών, όλα αυτά τα χρόνια, από δυνάμεις που προβάλλουν το μοντέλο του νομάρχη καλού μάνατζερ, εμείς αντιτάσσουμε την αγωνιστική, διεκδικητική πλευρά».

Ακόμη ζήτησε από τους αγρότες της περιοχής να μην υποκύψουν στο δίλημμα «πράσινος» ή «μπλε» νομάρχης, αλλά να μετατρέψουν την αγανάκτησή τους σε στήριξη της συσπείρωσης που δεν υπόσχεται λόγια, αλλά δρα με έργα, με αγώνες, δε δεσμεύεται από κέντρα εξουσίας, αλλά στηρίζεται αποκλειστικά στις λαϊκές δυνάμεις.

Στη διάρκεια της ανοιχτής συγκέντρωσης στην Πλατεία Επταλόφου ο Γ. Ρόκος ανακοίνωσε ότι ο πρώην δήμαρχος Αμπελοκήπων Κώστας Σαπρανίδης θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΑΣΥ.

Σήμερα το κλιμάκιο της ΝΑΣΥ με επικεφαλής τον Γ. Ρόκο θα περιοδεύσει στις 8 μ.μ. στο Ζαγκλιβέρι και το Καλαμωτό και στις 9 μ.μ. στο Αδάμ. Αύριο Κυριακή στις 11 π.μ. θα επισκεφθεί την Αρετή, το Πολυδένδρι και το Λοφίσκο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ