Σάββατο 6 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Μαχητική αντιαμερικανική διαδήλωση

Πλημμύρισε η πόλη από 6.000 ναύτες του αεροπλανοφόρου «ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ»

Της ανταποκρίτριάς μας ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΠΙΤΤΑΚΑ.--

Μαχητική και δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα, στα Χανιά, στις 8 η ώρα, στην πλατεία της Αγοράς.

Το κάλεσμα απηύθυναν η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων η Επιτροπή κατά των βάσεων και της εξάρτησης και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, καταγγέλλοντας την παρουσία 6.000 Αμερικανών στην πόλη των Χανίων, με το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ» που κατέπλευσε την Πέμπτη το βράδυ στο λιμάνι της Σούδας. Με σημαντική τη συμμετοχή των νέων οι διαδηλωτές φώναζαν συνεχώς συνθήματα κατά των βάσεων του θανάτου και του ΝΑΤΟ, καθώς και «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», κάνοντας ξεκάθαρο σε όλους ότι οι δολοφόνοι και οι τρομοκράτες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στα Χανιά, αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων, όπου οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα και μοιράζοντας την ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης ενημέρωναν το χανιώτικο λαό και τον καλούσαν να πάρει μέρος στην κινητοποίηση, αλλά και στον αγώνα, για να φύγουν οι φονιάδες από τον τόπο τους.

«Οι "ΡΑΜΠΟ" σαν Αμερικανοί πολίτες "δικαιούνται" να γιορτάζουν την 4η Ιουλίου, ημέρα ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή που παραβιάζουν βάναυσα και την ανεξαρτησία άλλων χωρών με βομβαρδισμούς, γενοκτονίες και στρατεύματα», τονίζεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει. «Οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές, υπεύθυνοι μαζί με το κράτος του Ισραήλ για τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία του Παλαιστινιακού λαού, την ίδια στιγμή απαιτούν από τους Παλαιστίνιους να ορίσουν κυβέρνηση της αρεσκείας τους. Οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές υπεύθυνοι για την ισοπέδωση του Αφγανιστάν και της Γιουγκοσλαβίας, οι οποίοι μόλις προχθές βομβάρδισαν γαμήλια τελετή σε χωριό του Αφγανιστάν σκοτώνοντας εκατοντάδες αθώους. Οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές που μόλις προχθές απαίτησαν κυνικά από τη διεθνή κοινότητα να εξαιρεθούν τα αμερικανικά στρατεύματα από κάθε διαδικασία παραπομπής για εγκλήματα πολέμου... Είναι ανεπιθύμητοι στον τόπο μας όπως με επανειλημμένες μαζικές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια έχει εκφραστεί ο Χανιώτικος λαός. Εξω οι βάσεις και οι Αμερικάνοι. Οχι στη μετατροπή της πόλης μας σε θέρετρο αναψυχής των δολοφονικών στρατευμάτων των ΗΠΑ». Καταγγελία για την παρουσία των Αμερικανών φονιάδων στα Χανιά έκανε και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, τονίζοντας πως «ο Χανιώτικος λαός και η νεολαία του δεν μπορεί να δώσει ίχνος φιλοξενίας στους ανθρωπόμορφους δολοφόνους που στο όνομα της πάταξης της τρομοκρατίας δε δίστασαν να ξεκληρίσουν τον αφγανικό λαό, που τα χέρια τους ακόμα στάζουν από αίμα Ιρακινών, Γιουγκοσλάβων, Παλαιστινίων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ