Σάββατο 6 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΞΕΘΩΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ...

ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΜΙΛΗΣΕΙ... «Σύμφωνα με τα όσα επισήμως και ανακοινώνονται και ανεπισήμως "διαρρέουν", οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, γύρω από το θέμα της "17 Νοέμβρη", οφείλονται όλες στην κακή τύχη του Σάββα Ξηρού που έφερε "χρυσάφι" στις διωκτικές αρχές. Κινητό κέντρο πολύτιμων πληροφοριών και στοιχείων ήταν ο τραυματισμένος τρομοκράτης. Πιστόλι "λαυράκι", κλειδιά, ατζέντα, αποτυπώματα, αποθήκη, γιάφκα, φωτογραφία, όλα αυτά τα "πρόσφερε" στις καλότυχες διωκτικές Αρχές ο κακότυχος 40χρονος πριν καν μιλήσει» (Κ. Ι. Αγγελόπουλος - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΤΡΕΛΑ...: «Ο Σάββας Ξηρός, ένα από τα βασικά, όπως αποδεικνύεται, στελέχη της 17Ν, δεν είχε καν υπηρετήσει τη θητεία του, έκανε λάθος στη συνδεσμολογία της βόμβας με αποτέλεσμα να σκάσει στα χέρια του, κουβαλούσε στην τσάντα του περίστροφο - ταυτότητα της 17Ν, μια αρμαθιά κλειδιά (κάποιο από τα οποία άνοιξε την πόρτα του στρατηγείου της οργάνωσης), καθώς και μια... μαρτυριάρα τηλεκάρτα... Και τέλος, κόντρα στην πιο απλή συνωμοτική πρακτική, οι "εγκέφαλοι" της 17Ν είχαν βάλει σ' ένα "καλάθι" σχεδόν όλα τα "αβγά" τους: όπλα, ρουκέτες, μπαζούκας, λάβαρα, προκηρύξεις, σφραγίδες, εκρηκτικά, όλα σ' ένα δωμάτιο! Μάλλον θα τρελαθούμε εντελώς» (Λουκάς Δημάκας - «ΝΕΑ»).

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: «Αν η αντιτρομοκρατία έχει στόχο μια τρομοκρατική οργάνωση που δεν έχει με τη σειρά της σχέση με το κράτος και την εκάστοτε εξουσία αυτού του κράτους, τότε υπάρχει η πιθανότητα (μόνον η πιθανότητα) να αποφύγει η κοινωνία την κρατική τρομοκρατία το κυνήγι μαγισσών... Αν η αντιτρομοκρατία έχει στόχο μια τρομοκρατική οργάνωση που έχει σχέση με το κράτος ή ξένα κράτη και τις εκάστοτε εξουσίες, τότε η κρατική τρομοκρατία (και η διακρατική) είναι αναπόφευκτη και οι συνέπειες (όπως ο "πατριωτικός νόμος" στις ΗΠΑ και ο "τρομονόμος" κατά υποκλίμακα εδώ) αναπόδραστες...». (Στάθης -«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ