Σάββατο 6 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Συναντήσεις του Γ. Πατάκη με μαζικούς φορείς

Πλούσιο διάλογο με μαζικούς φορείς της Καρδίτσας για τις αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα του νομού και τις προτάσεις διεξόδου του ΚΚΕ, είχε ο Γ. Πατάκης, ευρωβουλευτής του Κόμματος, σε συναντήσεις που είχε μαζί τους στα πλαίσια της χτεσινής του περιοδείας στο νομό.

Ο Γ. Πατάκης, συνοδευόμενος από τον Τ. Λιατίφη, γραμματέα της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, τους Απ. Κουτή και Αστ. Χαλάτση, μέλη του Γραφείου της ΝΕ και την Ντίνα Μπαντή, μέλος της ΝΕ, επισκέφτηκε το Εργατικό Κέντρο, όπου είχε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης που έγινε στη συνάντηση τέθηκαν τα προβλήματα της ανεργίας, της μικρομεσαίας αγροτιάς και της λειψυδρίας. Ιδιαίτερα όσον αφορά στο πρόβλημα της ανεργίας, ο Στ. Γούλας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, τόνισε ότι λαμβάνει δραματικές διαστάσεις καθώς το ποσοστό της, σε όλο το νομό, ανέρχεται στο 35%. Αναφέρθηκε, επίσης, και στην αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των έργων υποδομής, όπως αυτά του Αχελώου και του Σμοκόβου, καθώς και στο μεγάλο πρόβλημα της οδικής απομόνωσης του νομού.

Στα πλαίσια της συνάντησης με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ο Γ. Πατάκης τόνισε ότι εξαιτίας της συρρίκνωσης της αγροτικής οικονομίας, που είναι και η βασική «πηγή» εισοδήματος στο νομό, είναι φυσικό να υπάρχουν και οι γνωστές καταστροφικές προεκτάσεις, όπως το πρόβλημα της λειψυδρίας, της ανεργίας κ.ά.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφτηκε, επίσης, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Ταυρωπού της ΔΕΗ, όπου ο Γ. Πατάκης μίλησε στους εργαζόμενους, ενώ στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Νεβρόπολης Σ. Κρομμύδα και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το απόγευμα ο Γ. Πατάκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση δε θέλει να γίνουν τ' αναγκαία εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα, εξυπηρετώντας τον αντιαγροτικό της στόχο για ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και ανέπτυξε τις προτάσεις του ΚΚΕ για την επίλυση του προβλήματος της λειψυδρίας.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βαμβακοπαραγωγοί εξαιτίας της εφαρμογής του καταστροφικού κανονισμού της ΕΕ, όπως αυτά που δημιουργήθηκαν σε σχέση με την περσινή σοδειά και εκκρεμούν ακόμα, αλλά και στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν και θα οξυνθούν με τα νέα αντιαγροτικά μέτρα που ετοιμάζουν η ΕΕ και η κυβέρνηση. Και τόνισε ότι οι αγρότες μόνο με τον ενωμένο αγώνα τους θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να παραμείνουν και να καλλιεργούν τα χωράφια τους.

Το βράδυ ο Γ. Πατάκης μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στην Ιτέα Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ