Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ... ΑΠΑΝΤΑΜΕ

Πολλοί απλοί άνθρωποι του μόχθου, αγωνιστές για μια καλύτερη ζωή, αναρωτιούνται, τι είδους «αλλαγή» σηματοδοτεί η «διεύρυνση» του ΠΑΣΟΚ με πρόσωπα σαν τον Α. Ανδριανόπουλο και το Στ. Μάνο;

ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ μιλά και η ΝΔ, για αλλαγή μιλά και το ΠΑΣΟΚ. Η υποτιθέμενη «διεύρυνση» δεν είναι τίποτε περισσότερο από την κοινή προσπάθεια ανθρώπων που προωθούν την ίδια πολιτική, για το πώς θα την εφαρμόσουν πιο αποτελεσματικά με κορμό το ΠΑΣΟΚ.Είναι ένα ακόμη δείγμα που κάνει πιο αποκαλυπτική την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα αστικό κόμμα που υπηρετεί και επιδιώκει να υπηρετεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα συμφέροντα του κεφαλαίου στην Ελλάδα, τη διαπλοκή του με το ξένο κεφάλαιο, άρα και τις σχέσεις της άρχουσας τάξης με τον ξένο παράγοντα κατά των λαϊκών συμφερόντων. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα αντιδραστικό - κοσμοπολίτικο κόμμα με ικανότητα να απορροφά ανθρώπους που ήταν ή έγιναν στην πορεία αντιδραστικοί και κοσμοπολίτες. Επίσης, το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα εκείνο που έχει μεγαλύτερη δυνατότητα απ' ό,τι η ΝΔ, η οποία έχει το ίδιο πρόγραμμα με το ΠΑΣΟΚ, να ξεγελά και να κοροϊδεύει το λαό, προκειμένου να εφαρμόζεται η αντιλαϊκή πολιτική με την ανοχή του ή την υποταγή του σ' αυτήν.

Η ΝΔ ΜΙΛΑ για αλλαγή πολιτικής, εννοώντας να έρθει η ίδια στην κυβέρνηση. Που θα εφαρμόσει βεβαίως την ίδια πολιτική. Αλλά το ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ.Παπανδρέου επιχειρεί να διαμορφώσει μια νέα ακόμη πιο αντιδραστική από τη σημερινή πραγματικότητα. Θέλει να αλλάξει τα μυαλά και τις συνειδήσεις των λαϊκών στρωμάτων που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, αλλά έχουν προοδευτικές ριζοσπαστικές ιδέες, αντιιμπεριαλιστικές, έχουν αγωνιστικό φρόνημα, εκφράζουν έναν αντιαμερικανισμό. Θέλει να υπάρξει ένα οριστικό διαζύγιο και να ξεχάσουμε όλο το αγωνιστικό παρελθόν αυτού του λαού.

Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, μέσω του ΠΑΣΟΚ, θέλει -κυριολεκτικά - ο ελληνικός λαός να ξεχάσει ότι αγωνίζεται και διεκδικεί κατακτήσεις, ότι πάλεψε όχι μόνο κατά του ξένου κατακτητή, αλλά πάλεψε και κατά των ξένων βάσεων και κατά του πολέμου και κατά της συμμετοχής της Ελλάδας στον πόλεμο, ότι ο ελληνικός λαός θέλει να αποφασίζει αυτός για την τύχη του τόπου του και δε θέλει συμμάχους που τον εκβιάζουν και που του επιβάλλουν τις δικές τους αποφάσεις. Θέλει, λοιπόν, να περάσει τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου και να τον περάσει όχι μόνο στη βάση του ΠΑΣΟΚ, αλλά σε όλο τον ελληνικό λαό.

Η ΝΔ ΕΙΧΕ μια ιδεολογία, μια πολιτική πάντα συντηρητική. Το ΠΑΣΟΚ καλλιέργησε ένα ριζοσπαστισμό στις λαϊκές μάζες, στη δεκαετία του '70, σπέρνοντας αυταπάτες για φιλολαϊκή πολιτική για μια Ελλάδα του λαού της. Εγκλώβισε λαϊκές μάζες στο σύστημα, χρησιμοποποιώντας το αγωνιστικό φρόνημα του λαού. Σήμερα, θέλει να τσακίσει αυτό το φρόνημα. Τα λαϊκά στρώματα που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προβληματιστούν, να πάρουν διαζύγιο από το ΠΑΣΟΚ. Αλλά, για να το τιμωρήσουν, λύση δεν είναι η ΝΔ. Θα είναι μια από τα ίδια. Σ' αυτές τις εκλογές μπορούν να κάνουν ένα βήμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής. Μπορεί να μη συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ. Η ψήφος τους όμως στο ΚΚΕ είναι εγγύηση για την ενίσχυση των λαϊκών αγώνων για καλύτερες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ