Στις μέρες μας βλέπετε δεν μπορείς να τα αφήνεις αυτά τα πράγματα αδιευκρίνιστα διότι... μπερδεύεται ο κόσμος. Πρέπει να αναφέρεις όνομα πολιτικού αρχηγού.
Αλλωστε ούτε περιγραφικά μπορεί να γίνει η διευκρίνιση. Τι να πεις δηλαδή; «Το κόμμα που κάνει ιδιωτικοποιήσεις;» ή «το κόμμα που πιστεύει και στον νεοφιλελευθερισμό»; Κανείς δε θα καταλάβει ποιο από τα δυο εννοείς.
ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ τη λέξη «διαπραγμάτευση», όλοι καταλαβαίνουμε συνομιλίες ανάμεσα σε δυο ή περισσότερες πλευρές προκειμένου να αντιπαραθέσουν τις απόψεις τους και να καταλήξουν σε μια κοινή θέση. Αραγε ταιριάζει αυτός ο χαρακτηρισμός σε όσα συμβαίνουν στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό;
Οι Ηνωμένες Πολιτείες - που όχι απλά παρεμβαίνουν αλλά είναι πανταχού παρούσες - δε βρίσκονται ούτε απέναντι ούτε δίπλα από κανέναν, δυστυχώς βρίσκονται... από πάνω όπως και η λογική «άμα σας αρέσει...» του σχεδίου Ανάν.
Περήφανοι οι ΠΑΣΟΚοι και οι Νεοδημοκράτες κομπορρημονούν ότι δίνουν τη... μάχη τους στο πλάι της κυπριακής ηγεσίας. Ομως προτού περηφανευθούν για το τι κάνουν τώρα, μάλλον θα έπρεπε να μας εξηγήσουν τι είδους σχέσεις έχουν διαμορφώσει με τους Αμερικανούς ώστε οι τελευταίοι να συμπεριφέρονται έτσι. Θα ήταν ίσως τότε πιο συγκρατημένοι.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13 αύριο και μάλλον προληπτικός πρέπει να γίνεται ο νυν υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαππας, αφού αποχαιρετά για πάντα, παραδίδοντας στον «υπηρεσιακό» Γιώργο Ρωμαίο, το υπουργείο Τύπου. Δε θέλουμε να προκαταλάβουμε το αποτέλεσμα των εκλογών, αφού, έτσι κι αλλιώς, δε διαφαίνεται ότι θα ξαναδεί τον εν λόγω υπουργικό θώκο σε οποιαδήποτε περίπτωση...