Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Παραμύθια για αφελείς...

«

Αυτά που βλέπουμε οδηγούν σε μεγάλες ανατροπές στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ που ήξεραν τα μέλη του, οι οπαδοί του, το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε δεν υπάρχει πια». Ωστε το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα «καλό και άγιο» κόμμα, το οποίο έχασε κάθε καλοσύνη αφ' ης στιγμής «προσέλαβε» τον Ανδριανόπουλο, τον Μάνο, τη Δαμανάκη και τον Ανδρουλάκη. Αυτό ισχυρίστηκε χτες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος. Κι αφού λοιπόν καλό και άγιο ήταν το ΠΑΣΟΚ ως σήμερα, καλά και άγια έπραξε και ο Συνασπισμός που το στήριξε ποικιλοτρόπως όλα αυτά τα χρόνια, τιμώντας δεόντως την εκλεκτική τους συγγένεια.

Σε ποια ανατροπή όμως αναφέρεται ο κ. Κωνσταντόπουλος; Δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ αυτό που εφάρμοσε μια άγρια αντιλαϊκή πολιτική; Σ' αυτή την πολιτική είδαν να «καθρεφτίζονται» τα πιστεύω τους οι κύριοι Μάνος και Ανδριανόπουλος και έχοντας όλες τις εγγυήσεις πως θα συνεχιστεί εντεινόμενη, εντάχτηκαν στο ΠΑΣΟΚ. Αυτή την πολιτική υπέγραφε ο Συνασπισμός όταν υπέγραφε τη συνθήκη του Μάαστριχτ. Αυτή την πολιτική υπερασπίστηκε όταν υπερασπιζόταν την ΟΝΕ. Οταν υπερψήφιζε το Σύνταγμα. Οταν υπεραμυνόταν όλων των κορυφαίων επιλογών της ΕΕ π.χ. ευρωστρατός. Αυτή την πολιτική στήριξε προχτές κιόλας στη Βουλή ψηφίζοντας υπέρ της διεύρυνσης της ΕΕ. Υπέρ, δηλαδή, της διεύρυνσης και έντασης της εκμετάλλευσης λαών της Ευρώπης.

Το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του στήριζε ο Συνασπισμός όταν επέλεγε να συνεργαστεί «στις δημοτικές εκλογές με το κυβερνητικό κόμμα με έναν τρόπο που ίσως δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός για την Αριστερά», όπως δήλωσε χτες ο υποψήφιος με τον Συνασπισμό, σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος. Κι αν ο κ. Σταυρόπουλος συμπληρώνει πως «ουδείς αλάνθαστος» αναφερόμενος σ' αυτή την επιλογή του ΣΥΝ, θα μας επιτρέψει να διαφωνήσουμε. Τα στηρίγματα που πρόσφερε η ηγεσία του ΣΥΝ στο ΠΑΣΟΚ, δεν οφείλονταν σε «λάθη» ή «πολιτική αφέλεια». Ηταν συνειδητή πολιτική επιλογή. Και δυστυχώς τέτοια «λάθη» τα πληρώνει όλος ο λαός και η ηγεσία του ΣΥΝ είναι υπόλογη απέναντί του.

Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ λοιπόν ήταν αντιλαϊκή και προ Ανδριανόπουλου. Και θα παραμείνει τέτοια. Αυτή την πολιτική στήριξε ο ΣΥΝ και τη στήριξε εν πλήρη γνώσει. Οσο για το αύριο; Εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε...


Β. Ν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμία εγγύηση για τη μετεκλογική του στάση!(2004-02-17 00:00:00.0)
Παρουσιάστηκαν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΝ(2004-02-03 00:00:00.0)
Πλήρης διάσταση λόγων και πράξεων(2002-10-11 00:00:00.0)
ΣΥΝ: Συμπλήρωμα του δικομματισμού(1996-12-01 00:00:00.0)
ΣΥΝ(1996-09-10 00:00:00.0)
"Παραπονεμένα λόγια..."(1996-09-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ