Τρίτη 20 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Απεμπλοκή της χώρας από τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΕΕ!

Μηχανοκίνητη πορεία αύριο στις 6.30 μ.μ.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας διοργανώνουν αύριο Τετάρτη μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας για τη μετατροπή της πόλης σε πολεμικό ορμητήριο. Η πορεία θα ξεκινήσει από το Πάρκινγκ Αλκαζάρ στις 6.30 μ.μ.

Στο κάλεσμά τους υπενθυμίζουν ότι «το αεροδρόμιο της 110 ΠΜ λειτουργεί πλέον και ως ΝΑΤΟική βάση - μετά την υπογραφή της κατάπτυστης Αμυντικής Συμμαχίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας - έχει ενταχθεί δυναμικά στον σχεδιασμό των Αμερικανών, καθώς έχει ιδιαίτερη αξία για ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και τους σχεδιασμούς τους ενάντια στη Ρωσία και την Κίνα, αλλά και στην προσπάθεια της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης της περιοχής των Βαλκανίων, της διείσδυσης στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Στην άλλη πλευρά της πόλης, στο πλαίσιο του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς, λειτουργεί το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΣΕΕΕ EU - OHQ). Αυτό το Στρατηγείο αναβαθμίζεται και αναλαμβάνει την ευθύνη της ευρωενωσιακής στρατιωτικής επιχείρησης «Ασπίδες» για τα Στενά του Baabal-Mandab και τα Στενά του Ορμούζ, καθώς και τα διεθνή ύδατα στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Αντεν, την Αραβική Θάλασσα, τον Κόλπο του Ομάν και τον Περσικό Κόλπο».

Το Εργατικό Κέντρο και η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας διερωτώνται «ποια ελληνικά συμφέροντα υπηρετούν αυτές οι επιχειρήσεις 3.500 μίλια μακριά; Τι δουλειά έχουν οι Ελληνες αξιωματικοί και οι φαντάροι στην άλλη άκρη της Γης, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις;

Η επικίνδυνη εμπλοκή της Λάρισας και ουσιαστικά όλης της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια δεν γίνεται για το συμφέρον ή την ασφάλεια του ελληνικού λαού. Απεναντίας αναβαθμίζονται τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα για ακόμη περισσότερα κέρδη, ενώ την ίδια ώρα ο λαός μας ματώνει από τα μνημόνια, την ακρίβεια, την ανεργία, τους φόρους.

Απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας και τους καλούμε να αντιταχθούν στη μετατροπή της 110 ΠΜ σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση και στη χρήση του Στρατηγείου Λάρισας στις επιχειρήσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους». Και καλούν σε συμμετοχή στην πορεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κυβερνητικές ευχές για ...«καλή τύχη» στο «στόμα του λύκου»(2024-03-02 00:00:00.0)
Καμία φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα(2024-02-23 00:00:00.0)
Εκκωφαντική συναίνεση και για τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς(2024-02-02 00:00:00.0)
Διεκδικεί ηγετικό ρόλο στην ευρωατλαντική αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα(2024-02-01 00:00:00.0)
Επικίνδυνοι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί, λαϊκή επαγρύπνηση και δράση για να αποτραπούν(2024-02-01 00:00:00.0)
Στήνει πολεμικό προγεφύρωμα στον Περσικό Κόλπο(2011-12-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ