Τρίτη 20 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ
Διαφωνούν με την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα

Με αμείωτη ένταση εκφράζονται μέσω επιστολών οι αντιδράσεις από τα στρατευμένα νιάτα της χώρας για την αποστολή της φρεγάτας «Υδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα και συνολικά για την όλο και βαθύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει τη δημοσίευση ορισμένων από αυτές.

«Ως νέος στρατευμένος που υπηρετώ τη θητεία μου στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού, εκφράζω τη διαφωνία μου, όπως έχω κάθε δικαίωμα, σχετικά με τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η αποστολή της φρεγάτας "Υδρα" του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα, ως συνέχεια της πολεμικής εμπλοκής στη Μέση Ανατολή, προμηνύει πολύ επικίνδυνες εξελίξεις τόσο για τον λαό μας και τους λαούς της περιοχής όσο και για το πλήρωμα της φρεγάτας», σημειώνει ο ναύτης Κώστας Τσιότσιος.

***

Την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης για αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα δηλώνει ο σμηνίτης Ωρίωνας Παπαδάκης, τονίζοντας ότι «η κατάσταση δεν χωράει εφησυχασμό, η μόνη ελπίδα βρίσκεται στην πάλη του λαού μας για να γίνει πράξη η μη εμπλοκή της χώρας και των ενόπλων δυνάμεών μας στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια, που φέρνουν μόνο πολέμους, φτώχεια, νεκρούς και δυστυχία για τους λαούς».

***

«Τα γεγονότα των ημερών συνιστούν πολύ επικίνδυνες εξελίξεις, αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να ενισχύσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Δεν υπολογίζουν όμως τον ακόμα πιο αποφασιστικό λαϊκό παράγοντα και της δύναμής του. Απαιτείται επαγρύπνηση και κινητοποίηση του λαού. Ως νέοι στρατευμένοι δεν συναινούμε στα επικίνδυνα παιχνίδια πάνω στη ζωή και το μέλλον του ελληνικού λαού» επισημαίνουν στρατιώτες από τη Σάμο.

***

Ο σμηνίτης 124 ΠΒΕ Νικήτας Τζαμουράνης υπογραμμίζει πως «ο λαός μας μένει απροστάτευτος για να είναι ασφαλή τα αιματοβαμμένα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, ντόπιων και μη. Πρόκειται για ιστορικό θράσος η συμμετοχή στον πόλεμο με ενδεχόμενο φόρο αίματος, από έναν λαό που έχει ήδη ματώσει αρκετά. Να μη λυθούν οι κάβοι της φρεγάτας "Υδρα", γιατί αυτό το ταξίδι δεν έχει επιστροφή».

***

«Ως φαντάρος που υπηρετώ στα βορειοανατολικά σύνορα της χώρας μας, δηλώνω απερίφραστα την εναντίωσή μου με την αποστολή της φρεγάτας "Υδρα" στην Ερυθρά Θάλασσα και καταδικάζω την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ», αναφέρει ο στρατιώτης Μηχανικού Ιωάννης Βασιλακόπουλος.

***

Ο στρατιώτης Πεζικού στο 9ο ΣΠ ΚΕΝ Καλαμάτας Γιώργος Κάππος τονίζει ότι «η ελληνική κυβέρνηση καλά θα κάνει να ακροαστεί το αίτημα του ελληνικού λαού και να πάρει πίσω την απόφαση για την αποστολή φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα. Καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς!».

***

«Οι Ενοπλες Δυνάμεις οφείλουν να προστατεύουν και να υπερασπίζονται τα εδάφη και τα σύνορα της πατρίδας μας. Καμία δουλειά δεν έχουν τα μέλη τους σε αποστολές εκτός συνόρων ρισκάροντας την ίδια τους τη ζωή προς εξυπηρέτηση συμφερόντων της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, καθώς και επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν να διαφυλάξουν τα κέρδη τους», γράφει ο στρατιώτης (ΤΧ) Γεράσιμος Αραμπατζής.

***

Ο στρατιώτης (ΠΖ) 298 ΜΚΤΕ Διονύσης Δαμουλιάνος καταγγέλλει την ολοένα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, σημειώνοντας ότι «η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει τη φρεγάτα "ΥΔΡΑ" στην Ερυθρά Θάλασσα είναι πέρα για πέρα επικίνδυνη και κάνει τη χώρα μας επίκεντρο αντιποίνων. Η βασική αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η προάσπιση της πατρίδας και των συνόρων μας και σίγουρα τα σύνορα της Ελλάδας δεν φτάνουν μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ