Τρίτη 20 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων

Με την κατάθεση του δικηγόρου και πρώην δημοτικού συμβούλου Πειραιά Ιωάννη Καρδαρά συνεχίστηκε, χτες, η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Ο μάρτυρας υπέστη και αυτός επίθεση από μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, σε εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά.

Περιγράφοντας την επίθεση, κατέθεσε: «Απευθύνθηκα σε αυτόν που έδινε τις εντολές και τους είπα: "Τι κάνετε εδώ; Μπορεί να δημιουργηθεί ατύχημα!". Η απάντηση ήταν ένα χτύπημα πολεμικής τέχνης. Χτύπησα το κεφάλι μου και στιγμιαία έχασα τις αισθήσεις μου, μου έριξαν νερό. Ακουσα στη συνέχεια το σύνθημα "Απεμπλοκή" και έφυγαν (...). Η ομάδα ΔΙΑΣ δεν επενέβη, που ήταν από πίσω. Και όταν ακούστηκε το σύνθημα "ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ", πέρασαν μέσα από την αστυνομία και έφυγαν». Για τον χρυσαυγίτη που τον χτύπησε είπε ότι φορούσε τη μάσκα full face και ήταν αυτός που έδινε παραγγέλματα. Είναι αυτός που είπε το σύνθημα «απεμπλοκή...». Εκανε λόγο για στρατιωτική ομάδα, που στέκονταν σε διάταξη και εφορμούσε ταυτόχρονα.

Και από αυτήν την κατάθεση αναδείχθηκε η στάση της Αστυνομίας. Μάλιστα, ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο διοικητής της Αστυνομίας που επισκέφτηκαν τις επόμενες μέρες για να διαμαρτυρηθούν, τους είπε να λάβουν υπόψη τους ότι «υπάρχουν φαινόμενα αστυνομικών που δεν υπακούν στις εντολές και είναι μέλη της Χρυσής Αυγής».

Νωρίτερα κατέθεσε ο μάρτυρας Αντώνης Μπαρμπετάκης, πρόεδρος της Ενωσης Μικροπωλητών στο Μεσολόγγι, για το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, συνοδεία του στελέχους της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Κώστα Μπαρμπαρούση, που διέλυσε πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου, τον Σεπτέμβρη του 2012. Ο εν λόγω που κατέθεσε και χτες εμφανίστηκε με... αμβλυμμένη μνήμη («μπορεί να ήταν και ο Μπαρμπαρούσης...»), γεγονός που επισημάνθηκε και από τον πρόεδρο του δικαστηρίου με το ερώτημα: «Τόσο τον ξεχάσατε;...».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ