Τρίτη 20 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας έρμαια της δολοφονικής μηχανής

Ψήφισμα ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΕΕ και ΝΑΤΟ και στην αποστολή της φρεγάτας «Υδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα υιοθέτησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, στη συνεδρίασή του την περασμένη Κυριακή. «Απαιτούμε: Κανένας φαντάρος, κανένας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα της χώρας μας. Δεν δεχόμαστε να στέλνουν τα παιδιά μας, τους φαντάρους και τους στρατιωτικούς 3.500 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της χώρας στο στόμα του λύκου, εκεί που οι πολεμικές επιχειρήσεις έχουν φουντώσει. Δεν ανεχόμαστε οι ελληνικές φρεγάτες, που έχει χρυσοπληρώσει ο λαός, να φυλάνε τα καράβια των εφοπλιστών για να προστατεύσουν τα τρισεκατομμύρια κέρδη τους, αυτών που απολαμβάνουν περισσότερες από 50 φοροαπαλλαγές και φορολογούνται εθελοντικά, ενώ την ίδια στιγμή μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι ματώνουμε από τη φοροληστεία», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΓΕ.

Στο ψήφισμά της αναρωτιέται «ποιοι ωφελούνται με την απόφαση να αναλάβει η χώρα μας την ηγεσία της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Ερυθρά Θάλασσα, να είναι οι ξένες στρατιωτικές βάσεις ορμητήρια πολέμου στηρίζοντας ενεργά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε βάρος άλλων λαών, όπως στην Ουκρανία και στην Παλαιστίνη, να διευρύνεται διαρκώς η στρατιωτική συνεργασία της χώρας μας με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ».

«Εμείς οι μανάδες που φέρνουμε στον κόσμο τη ζωή και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με τόσες δυσκολίες, δεν θα επιτρέψουμε τα στρατευμένα παιδιά μας να διακινδυνεύουν τη ζωή τους για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των εφοπλιστών, για την προώθηση των πολεμικών σχεδίων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στα οποία πρωτοστατεί δραστήρια η ελληνική κυβέρνηση, διεκδικώντας "αναβάθμιση" και μερίδιο στη λεία για λογαριασμό των ελληνικών επιχειρηματικών κολοσσών. Είμαστε αποφασισμένες να μην αφήσουμε τα παιδιά μας έρμαια της δολοφονικής μηχανής τους», ξεκαθαρίζει η ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ