Τρίτη 11 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
Γ. ΔΕΛΗΣ
Αντιλαϊκός ο χαρακτήρας του κυβερνητικού προγράμματος και στην Παιδεία

Στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ περικλείεται όλος ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της πολιτικής που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια, τόνισε ο Γιάννης Δελής στην ομιλία του.

Αναφέρθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι δεν θα κάνουν αντιπολίτευση από τη σκοπιά του λαού, αλλά μια βολική για το σύστημα «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση».

Ειδικότερα για την Παιδεία ανέφερε ότι η κυβερνητική πολιτική εμφανίζεται με τον μανδύα της αναβάθμισης και σχολίασε τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας για επέκταση της ψηφιοποίησης, θέτοντας το ερώτημα αν αυτή θα λύσει το πρόβλημα με τις ελλείψεις και τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, αν θα λύσει το πρόβλημα της στέγασης τετράχρονων παιδιών σε τσίγκινα κουτιά κ.ο.κ.

Μίλησε ιδιαίτερα για τη σχολική στέγη, σημειώνοντας ότι μοιάζει με κοροϊδία η εξαγγελία του πρωθυπουργού για μελέτη αναβάθμισης της σχολικής στέγης που θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβρη, όταν υπάρχουν μια σειρά σχολεία ακατάλληλα και κακοσυντηρημένα, χωρίς αντισεισμικό έλεγχο κ.λπ.

Αναφορικά με την Ανώτατη Εκπαίδευση σχολίασε ότι οι ανάγκες των φοιτητών δεν χώρεσαν στους μπλε φακέλους των υπουργών, αφού κριτήριο της κυβέρνησης, όπως είπε, είναι η εμπορευματοποίηση της φοιτητικής μέριμνας, ενώ με τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας θα υποβαθμιστούν παραπέρα τα πτυχία των εκπαιδευτικών.

«Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται τώρα η κυβέρνηση και ανακοινώνει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Δελής, για να σχολιάσει ότι το άρθρο 28 του Συντάγματος για τις διακρατικές συμφωνίες αποτελεί τον δούρειο ίππο για την επιβολή του δικαίου της ΕΕ. Επισήμανε τις ευθύνες όλων των κομμάτων, που απέρριψαν την πρόταση του ΚΚΕ στην προηγούμενη αναθεώρηση για κατάργηση του άρθρου 28 του Συντάγματος, το οποίο έρχεται τώρα να αξιοποιήσει η κυβέρνηση για να παρακάμψει ένα άλλο άρθρο του Συντάγματος, το 16.

Τελειώνοντας, αναφέρθηκε στον Πολιτισμό όπου εξαπλώνεται η εργασία με το μπλοκάκι σε βάρος της μισθωτής εργασίας, ενώ ο κίνδυνος απειλεί τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών υπέρ των ψηφιακών εμπόρων της Τέχνης.

Απέναντι σε όλα αυτά τόνισε ότι η απάντηση πρέπει να είναι το πώς θα βάλει ο λαός περισσότερα εμπόδια σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, πώς θα πιέσει με τον αγώνα του για να αποσπάσει έστω και μικρές ανάσες, πώς θα δυναμώσουν οι αγώνες και η οργάνωση στο κίνημα, τονίζοντας πως σε αυτή την υπόθεση το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ