Τρίτη 11 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜέΡΑ25
Αποχώρησε η Σοφία Σακοράφα

Αποχώρησε η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος μαζί με τον Κλ. Γρηγοριάδη και την Λ. Αλεξάκη είχαν προτείνει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος τη διαγραφή της.

Ο Γ. Βαρουφάκης ζήτησε τη διαγραφή της Σ. Σακοράφα διότι «τον περασμένο Φλεβάρη η Σοφία έπληξε όλους μας, βραβεύοντας τον Αχιλλέα Μπέο - τον ακροδεξιό, μισογύνη παράγοντα της νύχτας» και διότι «η εγκάρδια συνεύρεση Σακοράφα - Μαρινάκη ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής».

Σε ανάρτησή της τα ξημερώματα της Δευτέρας η Σ. Σακοράφα έγραψε: «Ο καθείς με το μπόι του και τη σκιά του. Προφανώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθεί η Επιτροπή σας, Δεοντολογίας & Τήρησης Καταστατικού, με εμένα, ως εκπρόσωπο "της ολιγαρχίας και της διαπλοκής". Απαξιώ για κάθε απάντηση ή σχολιασμό, σας απαλλάσσω από τη διαδικασία και αποχωρώ εγώ από το ΜέΡΑ25». Παράλληλα σχολίασε: «Με εντυπωσιάζει (;) το γεγονός ότι δεν είχαν το θάρρος να κάνουν καμία σχετική αναφορά είτε στο σώμα είτε σε μένα προσωπικά, κατά τη 12ωρη συνεδρίαση της ΚΕ».

Στο θέμα επανήλθε ο Γ. Βαρουφάκης με μετέπειτα ανάρτησή του, όπου όμως έθεσε και ένα ευρύτερο πλαίσιο σύγκρουσης στην Κεντρική Επιτροπή, σημειώνοντας πως «στόχος μας ήταν η ενωτική συμπόρευση, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια ύπουλη προσπάθεια να τιναχτεί το κόμμα κυριολεκτικά στον αέρα. Δεν τα κατάφεραν». Προηγουμένως ο Γ. Βαρουφάκης είχε αναφερθεί σε ενδεχόμενο παραίτησής του, μιλώντας για «αίτημα κάποιων για χαρακίρι "υπευθύνων"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ