Τρίτη 11 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
«ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»
«Αποθέωση» στα «θέλω» του κεφαλαίου

«Πιο σύστημα πεθαίνεις» για τον μπροστινό του Κασιδιάρη, τον πρόεδρο των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα, ο οποίος κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης τής άσκησε «αντισυστημική» κριτική ...για το ότι δεν μπορεί να προσελκύσει πραγματικές επενδύσεις!

Αποθεώνοντας το «όλα για τους επενδυτές», έκανε ειδική αναφορά στο εργοστάσιο της «Τesla» στο Βερολίνο, για να υποστηρίξει ότι «δεν μπορούν να προσελκύσουν τέτοιες επενδύσεις στην Ελλάδα υπουργοί που δεν έχουν ένσημα». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα εργοστάσια που κλείνουν, κρύβοντας βέβαια ότι το ίδιο το κυνήγι του κέρδους οδηγεί στο κλείσιμό τους, ενώ επιτάσσει χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων. Μια που έφερε άλλωστε ως παράδειγμα τη βιομηχανική ζώνη της Θήβας, θα έχει ακούσει ότι σε μια διπλανή βιομηχανική ζώνη, αυτή των Οινοφύτων, ομοϊδεάτες του είχαν στήσει δουλεμπορικό γραφείο με μεροκάματα των 18 ευρώ.

Συνεχίζοντας, ζήτησε σχετικά με τον Τουρισμό η Ελλάδα «να γίνει χώρα πιο φτηνή από τις άλλες και να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες», υπονοώντας φτηνότερα μεροκάματα και μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών για τους τουριστικούς ομίλους, αφού έτσι γίνεται φτηνότερη τουριστικά μια χώρα.

Ο Στίγκας χρησιμοποίησε και φράσεις που ακούγονταν στη Βουλή από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, όπως ότι οι «Σπαρτιάτες» είναι πλέον «η εθνική φωνή των πραγματικών Ελλήνων», περνώντας φυσικά από το στόχαστρο του τους μετανάστες και ξεριζωμένους που βρίσκονται στη χώρα μας.

«Παρών» δήλωσε και στην κούρσα εξοπλισμών, με τις γνωστές ενστάσεις για περισσότερα «αντισταθμιστικά οφέλη», ενώ ψέλλισε και κάτι για τα Ελληνοτουρκικά, χωρίς βέβαια να πει κουβέντα για το ΝΑΤΟ.

Να σημειωθεί ότι την ώρα της δευτερολογίας του Β. Στίγκα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ήταν εκτός της αίθουσας της Ολομέλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ