Τρίτη 11 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με πλήθος κόσμου και μαχητική αισιοδοξία το γλέντι στο Πάρκο Δηλαβέρη

Θ. Χιώνης: Με νέα ορμή για να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης, για να συνενωθούν σε ένα πανελλαδικό κίνημα αμφισβήτησης και σύγκρουσης

Πλήθος κόσμου βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο γλέντι των Οργανώσεων Πειραιά και Μεταφορών Αττικής του ΚΚΕ που έγινε στον Πειραιά, στο Πάρκο Δηλαβέρη. Το κλίμα καθ' όλη τη βραδιά ήταν εορταστικό, στον απόηχο του θετικού βήματος που έγινε στις εκλογές, αλλά και της μαχητικής αισιοδοξίας που υπάρχει για τους αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Τη μουσική και τα τραγούδια στο γλέντι είχε αναλάβει το συγκρότημα «Οι εκ Πειραιώς», με τον χορό να ξεκινάει γρήγορα και να κρατεί καλά μέχρι τη λήξη. Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, οπαδοί και φίλοι «πήραν μια ανάσα» και συνεχίζουν ακούραστα για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και αλλού, όπως βέβαια και αυτή των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Αττικής, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα ανέφερε:

«Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλες και φίλοι, συναντιόμαστε για άλλη μια χρονιά σε μια ωραία βραδιά που διοργανώνουν οι Οργανώσεις Πειραιά και Μεταφορών, όμως η σημερινή βραδιά είναι, πώς να το κάνουμε, πιο φωτεινή. Μέσα στον αρνητικό πολιτικό συσχετισμό ξεπροβάλει μια αχτίδα φώτος, που εκφράστηκε με την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ. (...)

Αυτή η αχτίδα φωτός, που δείχνει και τον δρόμο για να ριχτούμε στις μάχες και τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, δεν εμφανίστηκε τώρα ξαφνικά. Αλλά δυνάμωνε σε κάθε αγώνα των εργαζομένων, του λαού τα προηγούμενα χρόνια, όπως και εδώ στον Πειραιά, έξω από τις πύλες της COSCO και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, στα καράβια και στις αποθήκες, στα γραφεία και στα καταστήματα, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για ανθρώπινα ωράρια, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. (...)


Σε αυτόν τον δρόμο συνεχίζουμε και ξέρουμε πως ήταν δεκάδες χιλιάδες, ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες αυτοί που σκέφτηκαν να στηρίξουν το ΚΚΕ, που έχουμε βρεθεί μαζί σε αγώνες, που έχουν τις ίδιες αγωνίες για το πού πάει το πράγμα, αλλά τελευταία στιγμή δεν έκαναν το βήμα.

Το ΚΚΕ είναι εδώ, είμαστε έτοιμοι - ανεξάρτητα αν μας ψήφισαν ή όχι - να οργανώσουμε μαζί την πάλη μας, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια να χαθεί κανείς στους μεγάλους αγώνες που χρειάζονται για να αλλάξει η πορεία του λαού και του τόπου μας. Σε αυτόν τον δρόμο βρίσκονται και οι 21 βουλευτές του ΚΚΕ από την πρώτη μέρα, όπως και οι 2 πλέον βουλευτές του ΚΚΕ στον Πειραιά, όπως όλοι μας.

Στον δρόμο της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, της ταξικής πάλης, εκεί που δυναμώνει η ελπίδα και η προοπτική για μια άλλη κοινωνία, με την εργατική τάξη στο τιμόνι της εξουσίας, για να ζήσουμε όπως μας αξίζει τον 21ο αιώνα. Εδώ βρίσκεται η πηγή της αχτίδας του φωτός.

Γνωρίζουμε ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να κάνουν "οι σπίθες τα σκοτάδια φως". Το ΚΚΕ όμως τις κράτησε ζωντανές. Δεν επέτρεψε να σβήσουν στον βούρκο της διαχείρισης του εκμεταλλευτικού συστήματος, των κυβερνητικών εναλλαγών και των οργάνων της σάπιας εξουσίας του κεφαλαίου.

Γι' αυτό είναι εδώ, πιο έμπειρο και πιο δυνατό, μαχητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, που αναπτύσσεται ήδη σε μια σειρά από μέτωπα πάλης που όλο και πληθαίνουν, με την καθοριστική συμβολή των μελών και των φίλων του Κόμματος.

Και από θέσεις μάχης, γιατί οι πράξεις μας προπορεύονται των λόγων μας, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα τα βρει εύκολα η νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ. Που νομίζει ότι χωρίς εμπόδια μπορεί να επιταχύνει την αντιλαϊκή επίθεση στις γνωστές ράγες του καπιταλιστικού κέρδους και των ματωμένων πλεονασμάτων, των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της ΕΕ και του Ταμείου Ανάκαμψης, των κερδών των λίγων σε βάρος της ζωής των πολλών, των πολεμικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και των επικίνδυνων διευθετήσεων στα Ελληνοτουρκικά. (...)

Ομως το ΚΚΕ ξέρει και μπορεί να τα βάλει με την κυβέρνηση και τη συστημική αντιπολίτευση, με το εχθρικό αντιλαϊκό κράτος και το σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννούν και στηρίζουν τα φασιστομορφώματα. Και στις γειτονιές του Πειραιά το εργατικό - λαϊκό κίνημα, πιο δυνατό και αποφασισμένο, θα τους φράξει τον δρόμο.

Με νέα ορμή για να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης, για να συνενωθούν σε ένα πανελλαδικό κίνημα αμφισβήτησης και σύγκρουσης, αλλά και με νέες απαιτήσεις, δίνουμε τις μάχες του επόμενου διαστήματος, ανάμεσά τους και αυτή των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Να στηριχτούν μαζικά τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για πιο δυνατή λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση

Το "όλοι μας και μόνοι τους" αντιστοιχεί και στο τοπικό επίπεδο, όπου οι παρατάξεις των αστικών κομμάτων, οι εκλεγμένοι τους σε δήμους και Περιφέρεια κινούνται εξίσου στο γνωστό αντιλαϊκό πλαίσιο που επιτάσσουν οι κοινές τους δεσμεύσεις, οι στόχοι της καπιταλιστικής ανάπτυξης, οι ανάγκες του κεφαλαίου και του εχθρικού για τον λαό κράτος του. (...)

Είναι καθαρό ότι δεν υπάρχουν σινικά τείχη που να χωρίζουν τις δημοτικές ή περιφερειακές αρχές που ανήκουν στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ ή σε δήθεν ανεξάρτητους υποψηφίους, που όμως ακουμπούν σε αυτά τα κόμματα. Θα δούμε βέβαια σχήματα υποτίθεται αυτοδιοικητικά, στο όνομα ότι επιλέγουμε τους ικανούς, τα οποία όμως είναι ταυτισμένα με την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται στους δήμους, θα εκφράζουν ευρύτερες συγκλίσεις.

Αλλά στις τοπικές εκλογές το πραγματικό δίλημμα για τον λαό θα είναι: 'Η περιφερειακές και δημοτικές αρχές που θα στηρίζουν, θα εξειδικεύουν, θα υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, ή κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" εκλεγμένοι, και δημοτικές αρχές που θα βρίσκονται δίπλα στον αγώνα και στις διεκδικήσεις του λαού.

Τώρα το βήμα που έγινε στις βουλευτικές εκλογές, με τη σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ, να γίνει άλμα και στις εκλογές του Οκτώβρη.

Γιατί οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι στον ευρύτερο Πειραιά, ο λαός θα χρειαστεί περιφερειακούς - δημοτικούς συμβούλους και όσους δημάρχους γίνεται, μαχητές στο πλάι του και όχι μακρύ χέρι των κυβερνήσεων και των μεγάλων συμφερόντων.

Είμαστε αισιόδοξοι και γι' αυτήν τη μάχη. Καλούμε να στηριχτούν μαζικά τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", ριζώνοντας την πιο δυνατή λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση στην Περιφέρεια και σε κάθε δήμο, για να έχουν ο λαός και η νεολαία, ο αγώνας τους, ακόμα περισσότερα στηρίγματα, για να δοθεί νέο μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ ότι δεν παίζει χωρίς αντίπαλο.

Κάναμε το βήμα και τώρα, άμεσα, πάμε για τα επόμενα, με ενισχυμένη συσπείρωση εργατικών - λαϊκών δυνάμεων που συμπορεύονται με το ΚΚΕ, στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", παντού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ