Τρίτη 11 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Επιδιώκει τη λαϊκή συναίνεση στην κρατική καταστολή

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, ανακοίνωσε ότι ο φράχτης στον Εβρο θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2025, θέτοντας ως στόχο τον «περαιτέρω περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης, με αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας και απελάσεις όσων δεν δικαιούνται διεθνή προστασία», δηλαδή μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό και διωγμό κατατρεγμένων από τη χώρα μας. Ανέφερε ακόμα ότι θα ανανεωθούν μέχρι το 2027 οι συμβάσεις για τους 1.350 συνοριοφύλακες και ότι θα γίνουν 150 νέες προσλήψεις, στη Ροδόπη και στην Καβάλα.

Αναφέρθηκε επίσης στην «κοινοτική αστυνόμευση», μοντέλο που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ και ανοίγει επικίνδυνους δρόμους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η συνεργασία και κοινή δράση των γειτόνων σημαίνει ότι δεκάδες ματιών και αυτιών είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να αντιληφθούν οτιδήποτε ύποπτο ή ανησυχητικό συμβαίνει στη γειτονιά», έτσι όπως το αστικό κράτος το ορίζει αυτό, ζητώντας γενικευμένη ανοχή και στήριξη των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών.

Σχετικά με την αντιμετώπιση «της μικρής εγκληματικότητας, της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, που εκφράζεται με πολλούς τρόπους και δυσχεραίνει τον τρόπο ζωής μας» κατά τον υπουργό, είπε ότι «πρέπει να υπάρχουν σίγουρες μικρές ποινές για μικρές πράξεις, για να λειτουργεί αποτρεπτικά στην εγκληματικότητα». Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η Τροχαία «θα στηριχθεί με προσωπικό, εξοπλισμένη με tablets, με πλήρη διασύνδεση, ώστε να μπορεί να καταλογίζει άμεσα διοικητικά πρόστιμα, τα οποία θα μεταβιβάζονται στο Taxis».

«Κλείνοντας το μάτι» για επαναφορά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, την οποία έχουν απορρίψει οι φοιτητές, πρόσθεσε ότι «συνεχίζουμε τις ενέργειές μας, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και στην πραγματική προστασία του πανεπιστημιακού ασύλου των ιδεών». Τη στιγμή δε που τα κρούσματα αστυνομικών αυθαιρεσιών αυξάνονται και πληθύνονται, ο υπουργός υπογράμμισε πως «τα κρούσματα βίας εναντίον αστυνομικών δεν θα γίνονται ανεκτά»!

Τέλος, εξήγγειλε την προώθηση - από Σεπτέμβρη - των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων (μεγέθους πιστωτικής κάρτας), που θα συστηματοποιήσουν ακόμα περισσότερο τη διασύνδεση με τους μηχανισμούς φακελώματος του αστικού κράτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ