Σάββατο 13 Μάη 2023 - Κυριακή 14 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΑΣΗΜΙΝΑ ΞΗΡΟΤΥΡΗ - ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΡΗ
Με ισχυρό ΚΚΕ η φωνή του λαού μπορεί να γίνει πιο δυνατή!

Απόψε (σ.σ. 12/5) στη μεγάλη συγκέντρωση του λαού της Λαμίας είμαστε μαζί για να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας, αγωνιστικότητας και δυναμικής στήριξης και ενίσχυσης του ΚΚΕ. Ναι, στις 21 Μαΐου ο λαός μας μπορεί να δυναμώσει το ΚΚΕ, φέρνοντάς το πολύ πιο ψηλά! Με ισχυρό ΚΚΕ η φωνή του λαού μπορεί να γίνει πιο δυνατή, η δύναμή του πιο αποτελεσματική, το στήριγμά του ισχυρό απέναντι στην αυριανή αντιλαϊκή κυβέρνηση, αναδεικνύοντας την προοπτική των μεγάλων, των ριζικών αλλαγών που έχει ανάγκη ο τόπος μας για να ζήσουμε με πρόοδο, ευημερία και ίσες ευκαιρίες, όπως θέλουμε και μας αξίζει.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που απευθύνεται στις νέες και τους νέους και τους λέει: Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα! Υπάρχουν σήμερα όλες οι δυνατότητες! Είναι στο δικό μας χέρι να τα καταφέρουμε! (...)

Αγαπητοί μου συμπολίτες, και το λέω αυτό γιατί εδώ γεννήθηκα και μεγάλωσα, πριν φύγω για τις σπουδές μου, με γονείς και συγγενείς που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην Εθνική Αντίσταση και στο όραμα για μία αριστερή, προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα. Είχα έτσι από τα φοιτητικά μου χρόνια μια μακροχρόνια, έντονη και αγωνιστική, κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα στον χώρο της Αριστεράς και αργότερα τρεις θητείες στο Κοινοβούλιο.

Τα τελευταία όμως έξι και πλέον χρόνια, ως ανένταχτη ενεργός πολίτης, παρακολουθώ συστηματικά, με αντικειμενική κρίση και αυστηρή κριτική την πολιτική ζωή και την πορεία της χώρας (...) είναι μεγάλη η αγωνία μου - και, τις περισσότερες φορές, η απογοήτευση - για τις εξελίξεις.

Η 5ετής διακυβέρνηση της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε πολύ λιγότερα από τις προσδοκίες του λαού στο παλιό σύστημα του δικομματισμού, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, και δυστυχώς προσαρμόστηκε στις επιλογές και δεσμεύσεις των μνημονίων. Δεν μπορούσε, όπως ισχυρίζεται, λόγω του μνημονιακού περιβάλλοντος.

Λίγα είναι τα ελαφρυντικά για τις συνεργασίες του με πρόσωπα αμφιλεγόμενα και κόμματα αντίθετης ιδεολογίας, για την αδυναμία, τελικά, αντιμετώπισης βασικών προβλημάτων του λαού, όπως και για την απώλεια του κινηματικού και ριζοσπαστικού της χαρακτήρα.

Η ΝΔ στην 4ετή της διακυβέρνηση επανήλθε δριμύτερη, λάτρης άλλωστε και του 3ου μνημονίου, ισοπέδωσε ό,τι προοδευτικό με τις νεοφιλελεύθερες αντιλαϊκές πολιτικές της, το εχθρικό κράτος και τη σκοτεινή, προκλητική υπέρ των ολίγων διαχείριση του δημόσιου πλούτου, τη διόγκωση της ακρίβειας και του πληθωρισμού, όπως και την εγκληματική αδιαφορία για την προστασία και την ασφάλεια του λαού (...)

Σήμερα ενόψει των εκλογών ο λαός βρίσκεται μπροστά σε μία πλειοδοσία υποσχέσεων των κομμάτων που εναλλάσσονται στην εξουσία (...) Από παντού αναδεικνύεται η μεγάλη αντίφαση.

Από τη μία υπάρχει ένας λαός, εκατομμύρια εργαζόμενοι ικανοί να δημιουργήσουν, με υψηλή εξειδίκευση και εμπειρία. Μια νέα γενιά που έρχεται με ορμή, που παλεύει για τη μόρφωσή της, με όρεξη να δημιουργήσει, να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες και τα επιτεύγματα της ανθρωπότητας. Και από την άλλη βρίσκεται μια «ελίτ» ανθρώπων, με στήριξη των κυβερνήσεων που φρενάρουν όλη αυτήν τη δύναμη και την εγκλωβίζουν μέσα στο πλαίσιο του κέρδους τους.

Σήμερα στην εκλογική αναμέτρηση τα εκβιαστικά διλήμματα είναι πολλά (...) Αυτό που ονομάζει ο κ. Μητσοτάκης «σταθερότητα» είναι η σταθερότητα της αντιλαϊκής πολιτικής του (...) Από την άλλη πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίζεται πως έχει μάθει από τα λάθη του και τώρα θα κάνει τη νέα αρχή, προβάλλοντας μια κατ' όνομα προοδευτική κυβέρνηση ως αποτέλεσμα μιας συνεργασίας «προοδευτικών δυνάμεων».

Σε όλα αυτά προστίθενται και τα μεγάλα δεινά από μία ακόμη παγκόσμια κρίση. Με τον πόλεμο ή λόγω του πολέμου της Ουκρανίας αναζωπυρώνεται το ψυχρό μέτωπο ΗΠΑ - Ρωσίας, σε βάρος της παγκόσμιας ειρήνης και των λαών. Η κρίση στην Ενέργεια διογκώθηκε, με θύματα τους λαούς (...) Σε αυτό το κρίσιμο σημείο της Ιστορίας, για τη χώρα και την παγκόσμια ειρήνη, αναζητώ τις δυνάμεις εκείνες της Αριστεράς που μπορούν να σταθούν απέναντι σε όλες αυτές τις καταστροφικές πολιτικές και να δημιουργήσουν μια συγκροτημένη μαζική γραμμή άμυνας και αντεπίθεσης, την προοπτική, για τον λαό, μιας άλλης κοινωνίας.

Και σε αυτήν την αγωνιώδη αναζήτησή μου έχω καταλήξει στη συμπόρευσή μου στις τάξεις του ΚΚΕ, συνειδητοποιώντας βαθιά μέσα μου ότι είναι το πιο ικανό για τη δικαίωση των πανανθρώπινων ιδεών και αγώνων της Αριστεράς και την επανάκτηση του ηθικού της πλεονεκτήματος, για να εμπνεύσει τον λαό να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων στην ανατροπή των αδιεξόδων του καπιταλιστικού συστήματος, που όλο και πιο πολύ μέσα από τους ανταγωνισμούς υπονομεύει την παγκόσμια ειρήνη, ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες, την πνευματική παρακμή και τη διαφθορά.

(...) Το ΚΚΕ είναι η δύναμη που με την αγωνιστικότητά του, την εμπειρία, τη γνώση και οργανωτική του ικανότητα, και πάνω από όλα με το ηθικό του πλεονέκτημα, μπορεί να εμπνεύσει όλες τις γενιές.

(...) Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Προχωράμε μπροστά με αισιοδοξία, δύναμη και αυτοπεποίθηση για ένα δυνατότερο ΚΚΕ, που θα δώσει ανάσα αισιοδοξίας στους νέους, στους εργαζομένους και στους αγώνες για τις Συλλογικές Συμβάσεις, κυριολεκτικά για την επιβίωσή τους.

Προχωράμε δυνατά, γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ