Σάββατο 13 Μάη 2023 - Κυριακή 14 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Τετάρτη 17 Μάη στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα το μεγάλο ραντεβού

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές και ενώ κορυφώνεται το άνοιγμα των Κομματικών Οργανώσεων, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ δεσπόζει στο ημερολόγιο της ερχόμενης βδομάδας. Η συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη 17 Μάη στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα και θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δίνουν όλες τους τις δυνάμεις και βάζοντας τον πήχη ψηλά, απευθύνονται ακατάπαυστα στους εργαζόμενους, στους βιοπαλαιστές, στη νεολαία για να μετρηθούμε χιλιάδες την Τετάρτη στο Σύνταγμα. Για την πυρετώδη προετοιμασία της συγκέντρωσης, ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με στελέχη της ΚΟ Αττικής.

Οι κατά τόπους συγκεντρώσεις δίνουν το στίγμα

Ο Νίκος Καραγιάννης, Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Νοτιοδυτικών Συνοικιών - Περιστερίου, στέκεται στην πρόσφατη συγκέντρωση στο Αιγάλεω, «που αποτελεί τη μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών», και στην πολύ μαζική και μαχητική συγκέντρωση στο Περιστέρι την 9η Μάη, αναφέροντας ότι «μας γεμίζει αισιοδοξία και μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο στις μέρες που απομένουν, για να δώσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή».

Εξηγεί ότι «στις συγκεντρώσεις ήρθαν για πρώτη φορά πολλοί που συναντηθήκαμε αυτά τα χρόνια και πλέον βλέπουν πιο καθαρά την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ». Οπως επίσης άνθρωποι που το 2015 «είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ, απογοητεύτηκαν και έβγαλαν συμπεράσματα από την περίοδο διακυβέρνησής του, αλλά και τα 4 χρόνια που στην κυβέρνηση ΝΔ αντιπολίτευση έκανε μόνο το ΚΚΕ. Αλλοι που είχαν διαφορετικές πολιτικές επιλογές και τώρα συμπορεύονται και δίνουν τη μάχη για την ενίσχυση του Κόμματος».


«Με βάση λοιπόν τη μαζικότητα των συγκεντρώσεων, αλλά και το θετικό κλίμα που συναντάμε στο άνοιγμά μας, φιλοδοξούμε στην κεντρική συγκέντρωση στις 17 Μάη ένα "κόκκινο ποτάμι" να ξεχυθεί από τις Δυτικές Συνοικίες της Αθήνας και να συναντηθεί με χιλιάδες λαού, για να πλημμυρίσει η Αθήνα», αναφέρει ο Ν. Καραγιάννης και καταλήγει:

«Με το ψηφοδέλτιο του Κόμματος και το κάλεσμα για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, οργανώνουμε τη δουλειά με χαρτί και μολύβι, άνθρωπο τον άνθρωπο, ενισχύουμε την επαφή με όλους όσους συναντήσαμε, συζητήσαμε το προηγούμενο διάστημα και έχουν εκφραστεί θετικά προς το Κόμμα, ειδικά όσους σκέφτονται να ψηφίσουν ΚΚΕ για πρώτη φορά, για να φτάσει ακόμα πιο ψηλά το Κόμμα στις εκλογές της 21ης Μάη».

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να λείψει

«Από τα υπόγεια μέχρι τα roof garden των ξενοδοχείων όπου δουλεύουν οι εργαζόμενοι, από τις πιάτσες των διανομέων μέχρι τις αλυσίδες και τα καταστήματα της Εστίασης, σε κάθε βάρδια και πόστο, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, οι Κομματικές Οργανώσεις της Τομεακής Οργάνωσης Επισιτισμού - Τουρισμού δίνουμε όλο αυτό το διάστημα τη μάχη να φτάσει σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου το μήνυμα για ισχυρό ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μάη», αναφέρει η Δέσποινα Μαστρολέων, Γραμματέας της ΤΟ.


«Το "σας ξέρουμε" είναι η φράση που ακούμε πιο συχνά στις εξορμήσεις και περιοδείες που οργανώνουμε στους χώρους δουλειάς του κλάδου», αναφέρει. «Και αυτό είναι μεγάλη αλήθεια, γιατί σε κάθε χώρο δουλειάς βρισκόμαστε δίπλα σε γνώριμα πρόσωπα, αυτά των συναδέλφων μας, που όλοι μαζί είμαστε αντιμέτωποι με τις ίδιες δυσκολίες, μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες για τη ζωή μας, έχουμε δώσει πολλούς αγώνες μαζί».

«Στο νέο μεγάλο ραντεβού, στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στο Σύνταγμα στις 17 Μάη, στοχεύουμε να συναντηθούμε εκ νέου με τους εργαζόμενους στον Τουρισμό, στον Επισιτισμό και στα ξενοδοχεία. Με τους διανομείς της "e-food" και της "Wolt", που συναντηθήκαμε στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος μέχρι και σήμερα. Δηλαδή με όλους αυτούς που ξέρουν από πρώτο χέρι πως το λεγόμενο "τουριστικό θαύμα", για το οποίο πανηγυρίζουν οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου, χτίζεται πάνω στην εκμετάλλευση των εργαζομένων του κλάδου», σημειώνει η Δ. Μαστρολέων και καταλήγει:

«Με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, επιδιώκουμε να μην αφήσουμε λεπτό να πάει χαμένο, με σχέδιο, με τον "Ριζοσπάστη" και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, όλα τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος θα κάνουμε κυριολεκτικά τη νύχτα μέρα για την επιτυχία της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ. Για να γεμίσουν οι δρόμοι του Συντάγματος με εργαζόμενους, δηλαδή με αυτούς που έχουν ως μοναδικό συμφέρον να δυναμώσουν το ΚΚΕ, και στις εκλογές και στους αγώνες της επόμενης μέρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ