Σάββατο 13 Μάη 2023 - Κυριακή 14 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Η σημασία της επιλογής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ σήμερα

Γιώργος Π. Τριμπέρης, ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ

Τα χρόνια που έχουν περάσει, οι συνθήκες που έχουν αλλάξει, έχοντας εγώ ο ίδιος γράψει ξανά και ξανά, παραμονές εκλογών, τους λόγους για τους οποίους οι νέοι, αγόρια και κορίτσια, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι διανοούμενοι, καθένας από τους πολλούς που εκμεταλλεύονται, καταδυναστεύουν και αποπροσανατολίζουν οι λίγοι, πρέπει να ψηφίσουν το ΚΚΕ, ίσως να έκαναν ένα ακόμα ανάλογο κείμενο, σήμερα, να φαίνεται παλιομοδίτικο, παρωχημένο.

Την εποχή του διαδικτύου, του Tικ-Tοκ, του Instagram, της παγκοσμιοποίησης, του «τέλους των ιδεολογιών», πόσο δημιουργικοί, αποτελεσματικοί, χρήσιμοι και πρακτικά εφαρμόσιμοι σήμερα, την επομένη των εκλογών, στις 22 Μάη 2023, είναι οι λόγοι για τους οποίους το ΚΚΕ και εγώ μαζί του, σας καλούμε να πάρετε το ψηφοδέλτιό του και να το ρίξετε μέσα στην κάλπη στις 21 Μάη;

Αφού αρνείστε χρόνια τώρα να συγκυβερνήσετε τη χώρα μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις του «προοδευτικού τόξου» (!), τον σοσιαλισμό δεν θα τον φέρετε στις 21 Μάη, ίσως και μέσα στο 2023, τι κερδίζω εγώ ψηφίζοντας σήμερα ΚΚΕ; Ποιες επιπτώσεις στη ζωή μου θα έχει η ψήφος στο ΚΚΕ σήμερα;

Πριν πάρουμε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στα χέρια μας, πρέπει να σκεφτούμε σε ποια χέρια εμπιστευόμαστε τη ζωή μας. Οποιον και αν ψηφίσουμε, πριν απ' όλα πρέπει να έχουμε αποφασίσει αν ή όχι η τύχη του μέλλοντός μας βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Η Ιστορία έχει δείξει ότι δεν υπάρχουν σωτήρες. Στις σημερινές συνθήκες της χωρίς όρια κερδοφορίας των λίγων, του άκρατου ανταγωνισμού, μόνο οι δικοί μας αγώνες μπορούν να αλλάξουν τις συνθήκες της καθημερινής μας ζωής, το όλο και δυσμενέστερο μέλλον που μας επιφυλάσσουν.

Και στους αγώνες αυτούς για μια καλύτερη ζωή, όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός της εργασίας, του παραγόμενου πλούτου από αυτή, και εκείνων που τον παράγουν και τους ανήκει, από την όποια θέση, θα αποτελούν αξίες διαχρονικές και αδιαπραγμάτευτες, μετά την 21η Μάη του 2023, θα χρειαστούμε συμμάχους! Αυτούς επιλέγουμε με την ψήφο μας.

Και αυτοί σίγουρα δεν είναι εκείνοι που εξυπηρετούν απροκάλυπτα τα συμφέροντα των λίγων, θεωρώντας νομοτελειακή την εκμετάλλευση των πολλών.

Και αυτοί σίγουρα δεν είναι εκείνοι που θεωρούν ότι αυτή η εκμετάλλευση είναι δικαιολογημένη, μόνο που είναι κάπως ...υπερβολική.

Κανένα από τα αστικά κόμματα που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας μας στις επόμενες εκλογές δεν αντιμάχεται τις δομές που στηρίζουν την εκμετάλλευσή μας. Κανένα από τα κόμματα αυτά δεν αντιμάχεται την ελεύθερη ανθρωποφάγα παγκοσμιοποιημένη αγορά, την περίφημη Ευρωπαϊκή Ενωση ...των λαών της (!), που τις ολέθριες πολύπλευρες συνέπειες της ένταξής μας σ' αυτή τις πληρώσαμε και εξακολουθούμε να τις πληρώνουμε καθημερινά. Κανένα από τα κόμματα αυτά δεν αντιμάχεται το ΝΑΤΟ που δεν έπαψε να είναι «αναγκαίο» και μετά τη Σοβιετική Ενωση, δημιουργώντας μέτωπα πολέμων, εκατόμβες αθώων θυμάτων ανά τον κόσμο, με τη χώρα μας συμμέτοχο.

Και από την άλλη μεριά βρίσκεται το ΚΚΕ. Το κόμμα εκείνο που αρνείται να συμπράξει στη διακυβέρνηση αυτής της χώρας σε βάρος του λαού της. Που στόχος του δεν είναι η νομή της εξουσίας σε ένα καθεστώς βαρβαρότητας και εκμετάλλευσης. Που αντιπάλεψε και αντιπαλεύει κάθε αντιλαϊκό μέτρο όχι μόνο μέσα στη Βουλή, αλλά εκεί έξω, στο πλάι μαζί με κάθε εργαζόμενο που αδικούν, που εκμεταλλεύονται. Που γνωρίζει ότι αυτό που μπορεί και πρέπει να αλλάξει σε αυτές τις εκλογές, είναι ο ελληνικός λαός να καταδείξει την αποφασιστικότητά του, τη δύναμή του.

Σήμερα, που η ανεργία φουντώνει, σήμερα που οι εργασιακές συνθήκες γίνονται ολοένα και πιο επισφαλείς, σήμερα που η δημόσια Εκπαίδευση, η δημόσια Υγεία εμπορευματοποιούνται, σήμερα που η χώρα μας σύρεται σε πολεμικές συρράξεις για την επέκταση των σφαιρών επιρροής και την οικονομική και πολιτική υποτέλεια ολόκληρων λαών, σήμερα λοιπόν, που οι αστικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας κονταρομαχούν, καταπώς τους συμβουλεύουν οι σύμβουλοι επικοινωνίας τους, συνοδοιπόροι στον αντιλαϊκό τους κατήφορο, η ψήφος μας στο ΚΚΕ πρέπει να αποτελέσει την επισφράγιση της απόφασής μας να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Στις 22 Μάη του 2023 μπορεί να μην έλθει ο σοσιαλισμός στη χώρα μας, αλλά δυναμώνοντας το ΚΚΕ, δυναμώνουμε την αντίστασή μας, υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπειά μας, δεν παραδινόμαστε.

Δηλώνουμε ότι όλο και πιο πολλοί θα είμαστε εκεί, ορθώνοντας τείχη στα σχέδιά τους, κατακτώντας καθημερινά μια καλύτερη, μια δικαιότερη, μια πιο ειρηνική ζωή. Μέχρι τα όνειρά μας να γίνουν πραγματικότητα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ