Σάββατο 13 Μάη 2023 - Κυριακή 14 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Κανείς συμβιβασμός με το μικρότερο κακό

Σοφία Τσώλα, δικηγόρος - διαμεσολαβήτρια, υποψήφια βουλευτής στην Αρτα με το ΚΚΕ

Πρώτη φορά συμμετέχω σε εκλογικό ψηφοδέλτιο και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Μια άκρως τιμητική πρόταση για μένα! Ηταν μια απόφαση μετά από ώριμη και βαθιά σκέψη και μάλιστα σε εποχή πολύ κρίσιμη!

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που προσπαθεί να προστατεύσει την αξιοπρέπεια του λαού. Εχει μακρά Ιστορία και του αξίζει σεβασμός. Είναι το κόμμα που έχει επαληθευτεί στο παρελθόν, οι προβλέψεις του εξακολουθούν να επαληθεύονται. Προειδοποίησε έγκαιρα για την καπιταλιστική κρίση, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τις συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων, τις αιτίες του τέλματος που έχουμε φτάσει ως κοινωνία, τη φτώχεια, το έγκλημα στα Τέμπη!

Δοκιμασμένο, με μικρές και μεγάλες νίκες, δεν έχει μάθει να υποτάσσεται, να σκύβει το κεφάλι. Είναι το κόμμα που ξέρει να βάζει πλάτη καλύτερα από τον καθένα, να αγωνίζεται, να βρίσκεται δίπλα στον άνεργο, στον εργάτη, στον φοιτητή, στον συνταξιούχο. Παλεύει να σταματήσει τους πλειστηριασμούς, τις εξώσεις, τα «κομμένα» ρεύματα, για δημόσια Υγεία, Παιδεία, ενάντια στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας! Γιατί το ΚΚΕ ΔΕΝ ήταν, τελικά, ούτε αυτό που πήρε τα σπίτια του λαού ούτε έκανε 35.000 πλειστηριασμούς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε είναι το κόμμα που δεν θέλει να κυβερνήσει με ρεαλισμό, όπως με λύσσα, ως καραμέλα αναμασούν και διατείνονται οι ενοχλημένοι από τη μαχητικότητά του. Αντίθετα, μας δείχνει τον δρόμο για το πώς θα χτυπηθούν οριστικά η ανεργία, η φτώχεια, η ανασφάλεια, η καταστροφή. Γιατί το ΚΚΕ δεν έχει μάθει να υπογράφει «δηλώσεις μετανοίας» στο σύστημα.

Οι Αρτινοί δεν πρέπει να υποκύψουν στο εκβιαστικό και πονηρό αφήγημα της ακυβερνησίας ή της δήθεν «προοδευτικής» κυβέρνησης. Είναι τρέλα να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και κάθε φορά να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα. Ως δικηγόρος, είτε με νόμους της ΝΔ είτε με νόμους του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπω το ίδιο αποτέλεσμα. Χαμένος πάντα ο λαός. Ο καθένας τους χτίζει πάνω στους νόμους του άλλου. Να γιατί πιστεύω ότι μετά την 21η Μάη ίσως αλλάξουν τα πρόσωπα, ίσως αντικατασταθούν οι ηθοποιοί του θιάσου. Ομως το σενάριο και η σκηνοθεσία παραμένουν ίδια. Οδηγούν σε αδιέξοδο τη ζωή μας.

Η αφαίμαξή μας από τους έως τώρα κυβερνώντες θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, εάν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ δεν αποδυναμωθούν και προκύψει ισχυρή κυβέρνηση μέσα από τις μεταξύ τους συνεργασίες.

Οι Αρτινοί να δυναμώσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, γιατί τίποτα δεν έχουν πλέον να κερδίσουν από τη λογική του μικρότερου κακού, του συμβιβασμού με το ελάχιστο, με τη λογική της ανάθεσης, του «τίποτα δεν γίνεται».

Σήμερα δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από τη συμπόρευση με το ΚΚΕ. Η δύναμή του μας δίνει δύναμη, μας κάνει πιο δυνατούς. Το μήνυμα που θέλω να δώσω στους Αρτινούς με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι να μη φοβηθούν να το ψηφίσουν! Δηλώνω παρούσα και θα αγωνιστώ μαζί του, με όποιον τρόπο μπορώ, ενάντια στο κράτος και στις όποιες κυβερνήσεις του, οι οποίες ουδέποτε συγκρούστηκαν με το σάπιο αυτό σύστημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ