Παρασκευή 2 Ιούνη 2023 - Κυριακή 4 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Ελπίδα του λαού το ΚΚΕ! Η μόνη σταθερή, μαχητική και αξιόπιστη δύναμη αντιπολίτευσης

Το ηθικό πλεονέκτημα του ΚΚΕ ως η μόνη πραγματική, σταθερή, με συνέπεια και αγωνιστικότητα δύναμη που μπορεί να αντιπαρατεθεί στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ, αλλά και, παρά τις μικροδιαφορές, στον ίδιο πολιτικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίσθηκε από τον λαό στις εκλογές με ένα θετικό βήμα. Μένει στις νέες εκλογές η αναγνώριση να γίνει με περισσότερα βήματα, ακόμη και με άλμα! Να φέρει πιο ψηλά το ΚΚΕ σε ψήφους και σε ποσοστά. Ηδη ενισχύθηκε η πολιτική επιρροή του ΚΚΕ σε μεγάλα αστικά κέντρα, στις εργατικές γειτονιές και αναδείχθηκε 3ο κόμμα στην Αττική.

Ενισχύθηκε από αρκετούς προοδευτικούς, αριστερούς πολίτες που εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιστράτευσε πολιτικές και μέσα που δεν συνάδουν με ένα κόμμα της Αριστεράς, και έτσι ενίσχυσαν το ΚΚΕ.

Αναγνωρίστηκε ότι το ΚΚΕ πρωτοστάτησε σε όλες τις κρίσιμες στιγμές ενάντια στη διακυβέρνηση της ΝΔ μέσα και έξω από τη Βουλή με τους αγώνες του και την υπέροχη δυναμική νεολαία του. Με πρόγραμμα, επιχειρήματα, σταθερότητα και με ειλικρίνεια πρόβαλε τη δική του ιδεολογική πολιτική αντίληψη απέναντι σε αυτή του κοινού πυρήνα των αστικών κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε «κατά κράτος» και για την κυβερνητική του πολιτική 2015 - 2019, με την «υπερήφανη διαπραγμάτευση» που έφερε το, σκληρότερο για τον λαό, 3ο μνημόνιο, αλλά και για τη στάση του ως αξιωματική αντιπολίτευση μετά το 2019 στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Μέσα από το παραπάνω σκηνικό των αποτελεσμάτων των εκλογών της 21ης Μαΐου μπορούμε να δούμε την αισιοδοξία και την ελπίδα που έδωσε η σημαντική άνοδος του ΚΚΕ και να ξεκινήσει τη νέα μάχη για μεγαλύτερη άνοδο. Για μια ισχυρή ιδεολογική - πολιτική παρέμβαση γύρω από τα στρατηγικά ζητήματα της οικονομίας, στην πολιτική διαπάλη για την υπεράσπιση των πανανθρώπινων αξιών και ιδεών της αριστεράς και του σοσιαλισμού, ως του αναγκαίου, σύγχρονου και κοινωνικού συστήματος για τον λαό και τη χώρα.

Με ισχυρό το κύρος του ΚΚΕ η παρέμβασή του μπορεί να αναδείξει ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας στην Εκπαίδευση, στην Υγεία, στην ουσιαστική και πολυεπίπεδη προστασία του περιβάλλοντος, στον πολιτισμό και τις τέχνες, στην αναβάθμιση των συγκοινωνιών με βάση τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας για τους πολλούς και όχι για τους λίγους, τη θωράκιση της δημοκρατίας. Οι αγώνες του μπορούν να έχουν όλο και μεγαλύτερο θετικό αποτέλεσμα, αλλά και να δυναμώσουν την ελπίδα για τον λαό.

Από την 21η Μαΐου μέχρι την 25η Ιουνίου το ζοφερό κοινωνικό πλαίσιο με τους χαμηλούς μισθούς και τις παγωμένες τριετίες, με το 1/4 στο κατώφλι της φτώχειας, την πολύ υψηλή ανεργία των νέων, τη συνεχή συμπίεση κοινωνικών δαπανών για την Υγεία και την Παιδεία και το φάντασμα της ιδιωτικοποίησής τους, θα παραμένουν τα μεγάλα κρίσιμα προβλήματα που το μιντιακό σύστημα θα τα παρακάμπτει αναδεικνύοντας τα επουσιώδη της δήθεν «σταθερότητας» της ΝΔ και της ανεδαφικής, χωρίς πολιτικό περιεχόμενο, διαμάχης ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για το αξίωμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οσο και να το αποσιωπούν, το Ταμείο Ανάκαμψης συνοδεύεται με σκληρά και ασφυκτικά προαπαιτούμενα και με σχεδιασμό και διαχείριση που εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και όχι τον λαό που το πληρώνει και τις κοινωνικές του ανάγκες.

Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου όσοι θέλουν μια πραγματική μαχητική αντιπολίτευση στη Βουλή και τις κινητοποιήσεις για ένα σταθερό στήριγμα των εργαζομένων, για ένα κράτος δικαίου και προόδου των κοινωνικών και λαϊκών αναγκών, όσοι αγαπούν την Αριστερά και κυνηγούν το όραμα να γίνει πραγματικότητα, ας κάνουν το μεγαλύτερο βήμα, το άλμα, ψηφίζοντας ΚΚΕ!


Της
Ασημίνας ΞΗΡΟΤΥΡΗ - ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΡΗ*
* Η Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη είναι Dr πολιτικός μηχανικός, πρώην βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ