Τρίτη 12 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Καβγάς για το ποιος διασφαλίζει την αντιλαϊκή σταθερότητα

Με φόντο την εκλογολογία βρίσκεται σε εξέλιξη ο «καβγάς» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος μπορεί να «εγγυηθεί» την αντιλαϊκή σταθερότητα που ζητάει το κεφάλαιο, μπροστά και στον «πολύ δύσκολο χειμώνα» ενόψει για τον λαό, εξαιτίας της πολιτικής που από κοινού στηρίζουν.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε χτες τη «δέσμευσή» του για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, λέγοντας ότι «γι' αυτό και έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας για να υλοποιήσουμε το έργο μας», προαναγγέλλοντας τη συνέχιση των αντιλαϊκών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

Εφερε δε ως παράδειγμα της ανάγκης «κυβερνησιμότητας» τους δήμους και τον νέο εκλογικό νόμο, λέγοντας στους δημάρχους με τους οποίους συναντήθηκε: «Βλέπετε κι εσείς ότι η κυβερνησιμότητα - ειδικά όταν πρέπει να διαχειριζόμαστε κρίσεις - και η σταθερότητα πρέπει να αποτελούν αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες ως προς την υποστήριξη που παίρνουν από το θεσμικό πλαίσιο, εν προκειμένω από τον εκλογικό νόμο». Ολα αυτά σε σχέση με τους δήμους, όπου «λάμπει» η αντιλαϊκή σύμπραξη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των υπόλοιπων...

Σε άλλες δηλώσεις του προϊδέασε για τα ακόμα χειρότερα, με συνεχείς αυξήσεις σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο, που προκαλούν ανατιμήσεις σε τρόφιμα και ηλεκτρικό ρεύμα, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής της «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της ΕΕ, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, και της «πράσινης» μετάβασης που στηρίζουν, όπως και της εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τη Ρωσία.

Επέμεινε δε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κρατήσει «τις σχετικές εφεδρείες για να εξακολουθούμε να στηρίζουμε επιχειρήσεις, νοικοκυριά, κυβερνητικούς φορείς», οι οποίες ως προς τον λαό είναι επιδόματα τύπου «pass», που κι αυτά βγαίνουν από την τσέπη του φορολογούμενου χωρίς να αντιμετωπίζουν τις αιτίες του προβλήματος, γι' αυτό κάθε τόσο η κυβέρνηση αναγκάζεται να ανακοινώνει νέα «pass», ανακυκλώνοντας τη μιζέρια.

Την ίδια ώρα, τον ρόλο του «εγγυητή» της αντιλαϊκής σταθερότητας έσπευσε να διεκδικήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι «ο μεγαλύτερος παράγοντας πολιτικής αστάθειας στη χώρα». Και για να μη μείνει κανένα «κενό» για το τι εννοεί, θύμισε ότι η δική του κυβέρνηση άφησε «τη χώρα έξω από τα μνημόνια», εφαρμόζοντάς τα και δεσμεύοντας με τη «μεταμνημονιακή» εποπτεία, «με 37 δισ. ασφάλεια στα δημόσια ταμεία» του κεφαλαίου, με τα ματωμένα «πλεονάσματα» από τον λαό, αλλά και «με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που έδωσε σταθερότητα», ανάβοντας παραπέρα το φιτίλι των ανταγωνισμών σε όλη την περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ