Τρίτη 12 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με συλλαλητήρια απορρίπτουν τον νόμο - πλαίσιο και ζητούν να μην ψηφιστεί

Φοιτητές, διδάσκοντες και εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους μπροστά στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, που ξεκινά αύριο Τετάρτη

Από προηγούμενη κινητοποίηση ενάντια στον νόμο - πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση και στην πανεπιστημιακή αστυνομία
Από προηγούμενη κινητοποίηση ενάντια στον νόμο - πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση και στην πανεπιστημιακή αστυνομία
Σε συλλαλητήριο προχωρούν την Πέμπτη 14 Ιούλη στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια φοιτητικοί σύλλογοι, εργαζόμενοι και μέλη ΔΕΠ, απαιτώντας να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Αντίστοιχη συγκέντρωση προγραμματίζεται στη Θεσσαλονίκη την ίδια μέρα, στις 12 μ. στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας. Πάνω από 70 φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα υπογράφουν κοινή ανακοίνωση στην οποία δηλώνουν ότι απορρίπτουν τον νόμο - πλαίσιο και απαιτούν την απόσυρσή του, ενώ σύλλογοι ΔΕΠ πανεπιστημίων όλης της χώρας απαιτούν να μην ψηφιστεί.

Σήμερα στις 12 μ. σύλλογοι φοιτητών, εργαζομένων και ΔΕΠ διοργανώνουν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο συνέντευξη Τύπου, για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους ενάντια στον νέο νόμο - πλαίσιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση και να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο.

«Το σχέδιο νόμου - πλαισίου της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που πάει για ψήφιση στη Βουλή, αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης, του λαού, το δικαίωμα των παιδιών του στη μόρφωση. Αφορά τα δικαιώματα των αποφοίτων στη δουλειά με δικαιώματα επάνω στο κάθε επιστημονικό αντικείμενο», τονίζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, καλώντας σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια της Πέμπτης.

«Σε συνέχεια όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας 20ετίας και στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ, η κυβέρνηση της ΝΔ ολοκληρώνει μια διαδικασία μετατροπής των πανεπιστημίων σε πολυκαταστήματα εκπαιδευτικών προϊόντων, όπου όλα θα πουλιούνται και θα αγοράζονται. Οδηγούν τους αποφοίτους σε ένα ατελείωτο κυνηγητό ακριβοπληρωμένων προσόντων και πιστοποιήσεων για μια θέση εργασίας επισφαλή, κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι γονείς, που σφίγγουμε καθημερινά το ζωνάρι για να τα βγάλουμε πέρα με τους τσακισμένους μισθούς, με τις ανύπαρκτες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με την ακρίβεια να κατατρώει και το τελευταίο ευρώ που μένει στην τσέπη μας, όλοι εμείς που δίνουμε καθημερινό αγώνα για περάσουν τα παιδιά μας σε μια σχολή, που ματώνουμε για να σπουδάσουν τα παιδιά μας, θα δούμε ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια να ορθώνονται στο μέλλον και την προοπτική τους, στην προσπάθειά τους να ακολουθήσουν τη σχολή που επιθυμούν, να εργαστούν επάνω στο αντικείμενό τους με δικαιώματα και αξιοπρέπεια», σημειώνει ανάμεσα σε άλλα στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ.

Σε 48ωρη απεργία προχωρά η ΠΟΣΔΕΠ

Διεκδικώντας να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ προχώρησε ομόφωνα στην προκήρυξη απεργίας αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη 14 Ιούλη. Σε αυτό το πλαίσιο, απευθύνεται στους συλλόγους και στα μέλη ΔΕΠ να συμμετάσχουν και εξαγγέλλει πρωτοβουλίες συνεργασίας με εκπροσώπους Ομοσπονδιών των εργαζομένων στα ΑΕΙ, φοιτητών και άλλων φορέων, για τον καλύτερο συντονισμό των κινητοποιήσεων αυτές τις μέρες και την επόμενη περίοδο, που περιλαμβάνουν και την εξέταση ενδεχόμενης αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου.

  • Ο ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ, σε συνεργασία με τον Ενιαίο Σύλλογο Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του ΔΙΠΑΕ και τους Συλλόγους Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ, Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού ΑΠΘ και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΑΠΘ, οργανώνει δημόσια εκδήλωση - συζήτηση ενάντια στο νομοσχέδιο σήμερα Τρίτη στις 12 μ., στο Μικρό Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με συλλαλητήρια δυναμώνουν τον αγώνα ενάντια στον νόμο - πλαίσιο(2022-07-14 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις απόρριψης του νόμου - πλαίσιο(2022-06-28 00:00:00.0)
Προς επανάληψη του σκηνικού του Ιούλη;(2002-08-27 00:00:00.0)
Συνεχίζει το λουκέτο στα περισσότερα ΑΕΙ(2002-06-18 00:00:00.0)
Συνεχίζουν την αποχή οι πανεπιστημιακοί(1997-09-25 00:00:00.0)
Απεργία μέσα στις εξετάσεις(1997-05-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ