Τρίτη 12 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

Καθολική μαχητική απάντηση στην προσπάθεια τρομοκράτησής τους

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Με καθολική συμμετοχή στη χτεσινή στάση εργασίας και με κλιμάκωση του αγώνα τους απαντούν οι εργαζόμενοι της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ», στη Θεσσαλονίκη, στη νέα προσπάθεια τρομοκράτησής τους από την εργοδοσία. Συνεχίζουν μέχρι και την Παρασκευή 15/7 με νέες στάσεις εργασίας από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ., ενώ για αύριο Τετάρτη μετέτρεψαν τη στάση εργασίας σε 24ωρη απεργία και καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα τους από το πρωί.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εκβιασμό της εργοδοσίας να αποδεχθούν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας. Αυτή η προσπάθεια ήρθε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία διαπραγμάτευσης για την υπογραφή επιχειρησιακής Σύμβασης και ενώ η εργοδοσία είχε δεσμευτεί ότι θα επαναπροσλάβει τους 5 εργαζόμενους που απέλυσε το προηγούμενο διάστημα. Η εργοδοσία, από την περασμένη Πέμπτη, άρχισε να φωνάζει έναν έναν τους εργαζόμενους και να τους πιέζει, απειλώντας τους να υπογράψουν ατομική σύμβαση, την οποία μάλιστα δεν τους έδινε.

Χτες μάλιστα, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, προσπάθησε να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό φέρνοντας «εργαζόμενο» που δεν απασχολείται στην επιχείρηση, ενώ στη συνέχεια κάλεσε και την αστυνομία, κλιμακώνοντας τις προκλήσεις της.

Το Επιχειρησιακό Σωματείο κάλεσε την Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία όταν έφτασε, διαπίστωσε τη φυγάδευση του «εργαζόμενου» με το όχημα του διευθυντή παραγωγής.

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης. Στο μεταξύ, το Εργατικό Κέντρο προκήρυξε δίωρη στάση εργασίας για αύριο Τετάρτη από τις 7 έως τις 9 το πρωί προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή των εργαζομένων όλων των κλάδων στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που καλούν οι εργαζόμενοι της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ».

Εξάλλου έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Σωματείου με εκπροσώπους της εργοδοσίας, την Πέμπτη 14/7.

Το ΠΑΜΕ

Το νέο σκηνικό εργοδοτικής τρομοκρατίας στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, χαιρετίζοντας τους εργαζόμενους, που παρά τις απολύσεις, τα περιπολικά και τους ασφαλίτες συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση. «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ και καλεί σε αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ